Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Aralık 2007  

'Parasız erkek aptaldır'



Best Model 2006 Kraliçesi Julia Lescova, para kazanmayan erkekleri 'aptal' olarak nitelendirdi, Lescova, 40 bin dolarlık çanta alan Eda Taşpınar'a da aynı sözü sarf etti.

***

Parasız erkek aptaldır

2006 Best Model Kraliçesi Julia Lescova, para kazanmayan erkeğin aptal olduğunu söyledi. Seksi model, 40 bin dolarlık çanta alan Eda Taşpınar'ı eleştirdi ve sosyetik güzel için 'aptal' dedi!...

Geçtiğimiz yıl 98 ülkenin temsilcisi arasından 1. seçilerek Dünya Best Modeli olan 22 yaşındaki Julia Lescova, tacını devretmek üzere ülkemize geldi. Letonya'da çok küçük yaşlarda babasının terk etmesi üzerine annesi ve erkek kardeşiyle 35 metrekarelik bir odada yaşam savaşı veren Julia, şimdi Türkiye ve Avrupa'nın aranılan mankenleri arasında...

* Sence Türk kadınları güzel mi?
Boyları genelde kısa, balık etliler. Türk erkeği balık etli seviyor. Çok estetik oluyorlar. Letonya'da hiç estetikli kadın göremezsiniz. Zaten estetik operasyon yaptıran kadınları normal insan olarak görmüyoruz. Türk kadını kendine güvenmiyor, hava atmayı çok seviyor. Birçoğunun marka takıntısı var. Ben Zara'dan da giyiniyorum Dolce Gabbana'dan da. Marka olması demek, yakışması demek değil. Eda Taşpınar 40 bin dolara çanta alıyor, çünkü aptal. Eda, o çantayla boy boy poz verip hava atacağına, binlerce aç yaşayan çocuğa sıcak bir yuva ve eğitimleri için yardımcı olsa çok daha iyi olur.

'ŞENAY AT GİBİ YÜRÜYOR'

* Senin beğendiğin kimler var? Hülya Avşar, Gülben Ergen desem?
Gülben Ergen'i tanımıyorum. Ama Hülya Avşar'ın yüzü çok güzel.

* Türkiye'deki modellerle podyuma çıktın. Sana tavır alanlar oldu mu?
Çok kötü bakanlar oluyor ama ben hiç umursamıyorum. Çoğunun beni kıskandığını biliyorum.

* Türkiye'de sana göre kimler top model?
Deniz Akkaya ve Güzide Duran Avrupa standartlarında modeller. Ama Şenay Akay için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendini çok geliştirmesi lazım. Podyumda insanı döver gibi yürüyor. At gibi yürümeyi bıraksa iyi olur. Avrupa'da Şenay Akay gibi yürüyen bir manken göremezsiniz. Dünya çapındaki mankenler sokakta nasıl yürüyorsa podyumda da öyle yürür. Abartmak Türk mankenlerine mahsus.

SU İÇMEDEN OLMAZ

* Yabancı modacılarla Türk modacılar arasındaki farklar neler?
Yaklaşık 7 senedir Avrupa'da podyuma çıkıyorum. Türkiye'de modellik ve modacılık profesyonel yapılmıyor. Yurt dışında 2009'un kıyafetleri hazırlandı. Türkiye'ye geldiğimde bazı modacıların hâlâ 2000 senesinin çizgilerini taşıyan kreasyonlar hazırladığını gördüm. Fakat geçtiğimiz 4-5 ay içinde Türkiye'de çok güzel kreasyonları tanıttım. Bu kıyafetleri sunarken kendimi Avrupa podyumunda zannettim.

* Kim bunlar?
Yıldırım Mayruk, Emel Acar, Vural Gökçaylı.

* Formunu nasıl koruyorsun?
Her sabah uyandığımda ilk işim 3 bardak su içmek. Günde 3 litre su içerim. Ardından spor yaparım. Akşamüstü 6'dan sonra yemek yemediğim için sabah kahvaltımı çok kuvvetli yaparım. Öğlen öğünlerimi genelde meyve ve galetayla geçiştiririm.

* Öğünlerinde özellikle yediğin bir şey var mı?
Hiç vazgeçemeyeceğim 3 şey var; salep, baklava, poğaça. Sabahları poğaça, akşamüstü 6'da mutlaka baklava yerim, salep içerim. Yatmadan önce de her akşam bir bardak salep içerim.

* Avrupa'da mı daha fazla kazanıyorsunuz yoksa Türkiye'de mi?
Yurt dışında bir defileye çıktığımda en az aldığım para 3000-5000 euro. Türkiye'de zaten çok fazla defile yok ve firmaların modele ödediği paralar çok düşük. Yurt dışındaki modelin kültürü, bakımı, özel hayatı mesleğine yakışır biçimdedir. Birçoğu 4-5 yabancı dil bilir. Türkiye'de her şeyi konuşabileceğim kadar İngilizce bilen bir mankenle karşılaşmadım. Belki İngilizce biliyorlar ama bana kendilerini yakın hissetmedikleri için saklıyorlar.

SANSASYON ŞART!

* Türk mankenlerin özel hayatlarıyla gündeme gelmesini nasıl karşılıyorsun?
Türkiye'de belli bir yere gelmek için sansasyon yaratmak gerekiyor. Türk modellerinin çoğu işinden çok aşkları ve sansasyonlarıyla isim yapmış. Avrupa'da bu tarz yaşasalar bir daha podyuma çıkamazlar, aç kalırlar. Ama sizin memleketinizde; "Ne kadar sansasyon; o kadar iş, o kadar şöhret" politikası var. Hülya Avşar'ın selülitleri 2 ay televizyon ve gazeteleri meşgul edebiliyorsa insanların neye daha çok önem verdiği ortaya çıkıyor.

* Türk erkekleri nasıl?
Hangi ülkeden olduğu hiç önemli değil. Benim için önemli olan kalbi ve karekteri. Beni önemsemesi, koruması. Ülkesi hiç önemli değil.

'DEFİLELER ŞOVA DÖNÜŞTÜ'

* Türkiye'de şu ana kadar seni en çok şaşırtan olay nedir?
Bir gün alışveriş defilesine çıktım. Orada 4 dakikalık bir tanıtımımız vardı. Önceden provasını yapmamıza rağmen bana hiç söylemeden diğer 4 manken dans etmeye başladı. Ben şaşkın şaşkın etrafıma bakındım ama daha sonra mecburen onlara uyum sağladım.

* Türkiye'deki defileler neden şova dönüşüyor?
Firmalar defileyi basının ilgisini çekmek için yapıyor. Kaliteli bir defile yapsa biliyorlar ki bu, basında yer almayacak. O yüzden Türkiye'de defileler şova dönüştü. Mankenin göğsü gözükürse, frikik verirse firma basında yer alıyor.

'HER YERDE GÖZÜKÜYORLAR'

* Yerli top modeller gündeme gelmek için sansasyon yaratıyor. Yabancı modeller nasıl gündemde kalıyor?
Türk modeller medyatik olabilmek için skandal yapmak zorunda. Televizyon programlarını seyrettikten sonra bunun ne kadar doğru olduğunu gördüm. 1-2 manken var, hangi programı açsam ordalar. Bu mankenlerin işini 2 saniye gösteriyorlar ama yaptıkları skandalı 2 dakika gösteriyorlar. Bunun sebebini ajansıma ve menajerime sordum. Bana, "Medyatik olmak daha çok para, daha çok iş" cevabını verdiler. Yurt dışında böyle bir şey sözkonusu dahi olamaz. Bunun en güzel örneği Kate Moss'da yaşandı. Benim çok yakın arkadaşım olmasına rağmen tüm modeller çok üzüldü. Ama Türkiye'deki mankenler bir arkadaşı bir sansasyona kurban gittiği zaman seviniyorlar.

* Avrupa'daki firmalar, çalışacağı mankeni nasıl belirliyor?
Avrupa'daki birçok firma ürün yüzünü seçerken hiç tanınmamış modelleri seçiyor. Ama Türkiye'de böyle değil. Firmalar kim daha çok sansasyonelse onunla anlaşıyorlar.

* Podyumda kuralların var mı?
İç çamaşırı ve transparan giymem.

* Bazı mankenlerin sık sık sevgili değiştirmesine nasıl bakıyorsun?
Para için zengin bir adamla olmam. Kimi seviyorsam onunla olurum. Türkiye'de bazı mankenler sürekli erkek arkadaş değiştiriyor. Ben böyle bir hayat yaşamam. İlişkim 2 haftalık olamaz. Hayatımın sonuna kadar birlikte olmalıyım. Devamlı sevgili değiştirenlere hayret ediyorum. Telefon parasını, evinin kirasını sevgilisine ödetiyor, ona kıyafet aldırıyor. Bu hayat değil.

'ÇOK TACİZ EDİLDİM'

* Bir erkeği sevmen için zengin ya da fakir olması duygularını etkiler mi?
Önemli değil ama para kazanamayan erkek aptaldır. Bense akıllı bir adam istiyorum.

* Sana "500 bin dolar karşılığında benimle evlenir misin?" deseler cevabın ne olur?
Asla. Ben satılık değilim. Aramızda elektrik olmalı, aşk olmalı. Para benim için önemli değil. Tutku olmalı.

* Taciz edici teklifler aldınız mı?
Tabii ki çok. Ama Türkiye'de almadım. İtalya'da çok sapık erkekler var. Bazen bizi iş için çağırıyorlar ama anlıyorsun bunun amacı bizimle beraber olmak. Hong Kong'da bir İtalyan firması için beni otel odasına çağırdı. Karşımda tek bir adamı görünce orayı terk ettim.

* Kaç yaşına kadar modellik yapacaksın?
25 yaşında mesleği bırakıp anne olacağım.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Uçak düştü deprem olacak mı?Bileğinizdeki şıklık
Gebelik 'şeker'i çok acıBelki sallandım ama asla...
'Kaynak'la kaynattım!Festivalin adresi Galata Kulesi
Gecelerin yıldızı siz olunSoğukta içinizi ısıtın
Altın Pusula'da zor yaşamDenize karşı balık keyfi
Yöresel damak tatları: EskişehirEtkinlik takvimi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Hayat Hayat madalyası
6 yaşında jimnastiğe başladı, 13'üne kadar 60 madalya kazandı...
1 okuldan 2 dram çıktı
'Çal çal' oyna
'Kral'a hırsız şoku
Ölüm teneffüste yakaladı
Ayrımcılıktan 'açık'ta
İnceldiği yerden kopmasın!
SPOR
Timsah Timsah avcısı
İki camia arasındaki gerginlik futbola da yansıdı. Pozisyon dahi...
Buyurun derbi şölenine
100. Yıl'a yakışsın
Kalli'den pres emri
Başkanı ağlattılar
Sevinmeye vakit yok
Şampiyon olacağız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C -1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 17°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.490,570 D:% 0,54
DOLAR S: 1,169 D:% -0,81
EURO S: 1,713 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku