Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Aralık 2007  

Yöresel damak tatları: Bingöl



Sulu Hedik
HAZIRLANIŞI

Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır. Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ayrı bir tencerede ince kıyılan soğan ve biber kavrulur. Un ve salça ile kavurmaya devam edilir. Reyhan eklenir. Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir. İyice kaynatılır, kıvamını bulunca ocaktan alınır.

MAZEMELER
2 su bardağı buğday, 1 adet kuru soğan, 1 bardağı nohut, 2 sivri biber, 1 adet domates, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı salça, kuru reyhan, pul biber, tuz, sıvı yağ

Kuru Sebze Dolması
HAZIRLANIŞI
Sebzeler haşlanır. Fazla pişirmeden ocaktan alınır süzülür, yıkanır. Soğan, biber, domates, maydanoz kıyılır. Pirinç yıkanıp süzülür. Bütün malzemeler karıştırılır. Yağ ilave edilir. Malzeme sebzelerin içine doldurulur. Bir patlıcan, bir biber olarak ağız ağza birleştirilir. Tencere ocağa alınır üstünü aşmayacak şekilde kaynar su eklenir. Üstüne porselen tabak konur. Kısık ateşte 45- 50 dakika kadar pişirilir.

MALZEMELER
20-25 adet kurutulmuş biber, patlıcan, 2 soğan, 2-3 diş sarımsak, 3 domates, 1 demet maydanoz, 300 gr yağlı kıyma, 1 kaşık domates ve biber salçası, pul biber, karabiber, reyhan, nane, tuz, sıvı yağ, 2 bardak pirinç ve bulgur

Kılorik
HAZIRLANIŞI
Bulgur, tuz, rendelenmiş soğan, nane, pul biber ve et su eklenerek iyice yoğurulur. Yarım saat yoğurulan bulgur ile misket büyüklüğündeki köfteler yuvarlanır. Yağda soğan ve salça kavrulur. Nane, pul biber eklendikten sonra kaynar su ve nohut eklenir. Kaynayan bu malzemeye tuz, limon tuzu ve köfteler konur kaynatmaya devam edilir. Köfteler pişince ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.

MALZEMELER
1 bardak köftelik ince bulgur, 250 -300 gr yağsız kıyma, küçük soğan, nane, pul biber, tuz, yağ, salça, limon tuzu, haşlanmış nohut




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ne güzel şeysin sen...Ne güzel şeysin sen...
Ezeli rekabet sanal alemi...Bedeninize jest yapmayı öğrenin
Sezen Aksu şarkıları ile...Var mı benden güzeli!
Şapkasız çıkmam!Spor şıklık baş döndürüyor
Selülit kabusu sona eriyor...Hem bileklik hem yüzük
Alternatif eğlenceLezzet durağı
Etkinlik takvimi
GÜNCEL
Kiralık Kiralık hurda ölüme uçtu
Atlasjet'in İstanbul'dan havalanan uçağı, Isparta'ya inmek üzereyken...
İkinci tarifeye 'Hayır'
Sicili de şaibeli
Son yolculukları oldu
Yürek yakan dramlar
'Ege'm için yalvarıyorum'
Namus katili hücrede
SPOR
Appi Appi firar ediyor!
24 Aralık'ta 28 yaşını dolduracak olan Appiah, FIFA'nın 'tek taraflı...
Akıllar Cimbom'da
Canaydın el koydu
Yeni Ribery Serkan Çalık
Sağlam endişeli
Engin Ada'da yıldız avında
Fener'in zor virajı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C -1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 17°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.213,820 D:% 1,94
DOLAR S: 1,179 D:% -0,88
EURO S: 1,738 D:% -1,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku