Mısır Çorbası HAZIRLANIŞI Kuru fasulye bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerenin içine su ve kemikli et (veya et suyu) konulup pişirilir. Kemik piştikten ve su kaynadıktan sonra tencereye bir gece bekletilmiş kuru fasulye ve mısır yarması ilave edilir. Kaynayan tencerenin altı kısılır, gerekirse su ilave edilerek devamlı karıştırılır. Pişirilirken tuzu biberi atılır. Sıcak olarak servis edilir.
MALZEMELER 1/2 kg mısır yarması ve unu 1/2 bardak kuru fasulye 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 250 gr et suyu veya kemikli et
* * * Kara Lahana Sarması HAZIRLANIŞI Soğanı ve iç yağının ince ince kıyın. Bir kapta soğan, mısır yarması, iç yağı, yağ, tuz ve biberleri karıştırın; kıymayı da katın. Lahana yapraklarını desteler halinde haşlayarak süzdürün. Bir yaprağı sivri ucu parmaklarınıza gelecek biçimde avucunuza yerleştirin. Geniş kenarından katlama payı bırakarak bir miktar iç koyun. Yaprağı parmak uçlarınıza doğru yuvarlayarak küçük dolmalar sarıp tencereye döşeyin. Yüzeyini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. 45 dakika pişirin. Ateşten indirip üzerine sıvıyağ gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 500 gr kıyma, 1 çorba kaşığı katı yağ, 1.5 kilo kara lahana, 1 bardak mısır yarması, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı iç yağı
* * * Kuymak HAZIRLANIŞI İki kaşık yağı eritin. Yağ kızınca suyu ekleyip kaynatın. Kaynamakta olan suya azar azar mısır ununu katın; sürekli karıştırarak unu suya yedirin. Ateşi kısın, yavaş yavaş, lapa kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Peyniri ince ince dilimleyip tencereye katın. Ateşi kısıp, karıştırmayı sürdürerek peynir tümüyle eriyinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirip ateşten alın. Kalan yağı üzerine koyun, eriterek servis yapın.
MALZEMELER 4 çorba kaşığı katı yağ, 250 gr beyaz köy peyniri, 4 su bardağı su, 2 su bardağı mısır unu, tuz