Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Kasım 2007  

Yöresel damak tatları: Trabzon



Mısır Çorbası
HAZIRLANIŞI
Kuru fasulye bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerenin içine su ve kemikli et (veya et suyu) konulup pişirilir. Kemik piştikten ve su kaynadıktan sonra tencereye bir gece bekletilmiş kuru fasulye ve mısır yarması ilave edilir. Kaynayan tencerenin altı kısılır, gerekirse su ilave edilerek devamlı karıştırılır. Pişirilirken tuzu biberi atılır. Sıcak olarak servis edilir.

MALZEMELER
1/2 kg mısır yarması ve unu 1/2 bardak kuru fasulye 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 250 gr et suyu veya kemikli et

* * *
Kara Lahana Sarması
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve iç yağının ince ince kıyın. Bir kapta soğan, mısır yarması, iç yağı, yağ, tuz ve biberleri karıştırın; kıymayı da katın. Lahana yapraklarını desteler halinde haşlayarak süzdürün. Bir yaprağı sivri ucu parmaklarınıza gelecek biçimde avucunuza yerleştirin. Geniş kenarından katlama payı bırakarak bir miktar iç koyun. Yaprağı parmak uçlarınıza doğru yuvarlayarak küçük dolmalar sarıp tencereye döşeyin. Yüzeyini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. 45 dakika pişirin. Ateşten indirip üzerine sıvıyağ gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
500 gr kıyma, 1 çorba kaşığı katı yağ, 1.5 kilo kara lahana, 1 bardak mısır yarması, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı iç yağı

* * *
Kuymak
HAZIRLANIŞI
İki kaşık yağı eritin. Yağ kızınca suyu ekleyip kaynatın. Kaynamakta olan suya azar azar mısır ununu katın; sürekli karıştırarak unu suya yedirin. Ateşi kısın, yavaş yavaş, lapa kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Peyniri ince ince dilimleyip tencereye katın. Ateşi kısıp, karıştırmayı sürdürerek peynir tümüyle eriyinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirip ateşten alın. Kalan yağı üzerine koyun, eriterek servis yapın.

MALZEMELER
4 çorba kaşığı katı yağ, 250 gr beyaz köy peyniri, 4 su bardağı su, 2 su bardağı mısır unu, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Öğretmenim canım benimSöz konusu 'Vatan'sa...
Kanserden korunmanın...Şifa fışkırıyor
Silahımı temizlettim!Özgürlüğün adı: Şort
Bu fırsatları kaçırmayınYaşlanmayacağım
Sultan yeniden beyaz perdedeDeniz ve şifa kol kola girdi
Etkinlik takvimiAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Kopya Kopya tartışma
Türkiye, ilk kopya koyunu olan 'Oyalı'la tanıştı. Bu doğumla beraber...
'Mehmet'leri uğurladık
Türk nefretine aşk freni
Rezalet
'Dulsun' cinayeti
Suç babası
Kestane memleket nere?
SPOR
Tercihi Tercihi Fener
Brezilyalı golcü Hollanda basınına yaptığı açıklamayla Fenerbahçe'ye...
2 milyon €'luk kriz
Havamız bile yeter
Kartal kapış kapış
Trabzon hazır kıta
Merhaba Süper Lig
Müthiş tırmanış
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C -1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 17°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.331,290 D:% 0,25
DOLAR S: 1,200 D:% 0,38
EURO S: 1,777 D:% 0,25
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku