Makarna Çorbası MALZEMELER Yarım paket makarna (boncuk, yüksük ya da fiyonk olabilir) Birkaç diş sarımsak Bir miktar yoğurt Tuz Tereyağı Nane
HAZIRLANIŞI MAKARNAYI zeytinyağlı suda haşlayın. Piştikten sonra suyu çok fazla ise süzün. Çünkü biraz sulu olması gerekiyor. Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Makarnaların suyundan içine biraz ilave ederek ılıştırın. Karışımı makarnaların üzerine karıştırarak ekleyin. Tuzunu da bu aşamada ilave edebilirsiniz. Eğer su miktarı az olursa kaynamış su ekleyebilirsiniz. Tavada tereyağını eritin, içine kuru nane ekleyerek kızartın. Çorbanın üzerine ilave edin.
Yoğurtlu Kabak MALZEMELER 4 tane kabak, 1 soğan, 1 domates, 1/2 yemek kaşığı salça, 1/2 çay bardağı iri bulgur, tuz, taze nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, üzeri için sarımsaklı yoğurt HAZIRLANIŞI KABAKLARI kazıyıp küp küp doğrayın. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış domatesi ve salçayı ekleyip kavurun. Daha sonra kabakları da koyup bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru ekleyin. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1-2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Su kaynayınca altını kısın ve kabaklar pişene kadar kaynatın. Altını kapatmadan doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin.Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Tahinli Kurabiye MALZEMELER 2 su bardağı tahin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı ceviz, 1 çay bardağı sıvı yağ (tahin yeterince yağlı olduğu için konmayabilir), 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI BÜTÜN malzemeler karıştırılarak özlü bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurun kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olması lazım. Şekillendirerek tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri yaklaşık 180-200 derecede kızarana kadar pişirin.