Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Kasım 2007  

Süper Lig panoraması



GOL KRALLIĞI
8 GOL:
Muhammed Ali (Sivas)
6 GOL: Gökdeniz (Trabzon), De Nigris (Gaziantep), Yusuf (Denizlispor)
5 GOL: Ümit Karan, Nonda (G.Saray), Gökhan (Kayseri), Holosko (V.Manisa), Mehmet Yıldız (Sivas), Bobo (Beşiktaş), Semih (Fenerbahçe)
4 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Adriano (Büyükşehir), Kratochvil (Denizlispor), Theou (Kasımpaşa), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Umut (Trabzonspor), Serkan (OFTAŞ)

HAFTANIN TAKIMI
Sivasspor

Ligin yükselen değeri Sivasspor, Beşiktaş önünde yenik duruma düşmesine rağmen maçı hiç bırakmadı. Yiğidolar güçlü rakiplerini devirerek zirve yarışında ne kadar iddialı olduklarını da herkese gösterdi.

HAFTANIN HAKEMİ
Hüseyin Göçek

Konyaspor-Çaykur Rizespor maçında gördüğünü çaldı ve maçı çok iyi yönetti. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla da iyi anlaştı. Gösterdiği kartlar da yerindeydi.

HAFTANIN KARMASI
Serkan (A.Gücü)
Krita (A.Gücü)
Song (G.Saray)
M.Eren (Kayseri)
Ömer (Konya)
M.Topal (G.Saray)
Yusuf (Denizli)
Ö.Erdoğan Bursaspor)
M.Topuz (Kayseri)
M.Yıldız (Sivasspor)
Serkan (OFTAŞ)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Mehmet Eren

Oyuna 37. dakikada girdikten sonra Kayserispor'a hayat veren isim oldu. F.Bahçe defansını hallaç pamuğu gibi dağıtırken hem 2 gol attı, hem de takımını kurtardı. Bravo doğrusu.

HAFTANIN GOLÜ
Denizlispor'un tecrübeli kaptanı ceza sahası içinde rakiplerini ipe dizer gibi geçtikten sonra yaptığı vuruşla haftanın en güzel gollerinden birini attı. Yusuf'un bu golü zeka ve akıl doluydu.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Kratochvil (Denizli), Ceyhun, Tayfun, Mustafa (Trabzonspor), Selçuk, Holosko (V.Manisa), Volkan, Ömer Erdoğan (Bursaspor), Olgay (OFTAŞ), Barbaros (Kasımpaşa), Sedat, Da Silva (Konya), Leandro, Şadi, Gökhan (Ç.Rize), M.Yılmaz (Ankaraspor), Erman (Büyükşehir), Murat Erdoğan, Burak (Ankaragücü), Zurita (G.Antep), Cisse, Higuain (Beşiktaş), İlhan, Mehmet Yıldız, Gurbanov (Sivasspor), Gökhan Ünal, Durmuş, Toledo, Ragıp, Ivankov (Kayserispor), Mehmet Çakır, Ayhan Tuna, Sedat (G.Birliği), Song, Serkan (Galatasaray)
SARI KART CEZALILARI: Tomas Kratochvil (Denizli), Toledo (Kayserispor)
KIRMIZI KART: Gökhan Caba (Kasımpaşa), Balili (Sivas), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Edu (F.Bahçe)

KADER ANI

Vestel Manisaspor-Bursaspor maçının son dakikasına konuk takım 1-0 önde girdi. 90. dakikada Rafael'e yapılan faul sonucunda kazanılan serbest atışı Selçuk kullandı. Ceza alanına ortalanan topu Ümit kafayla ağlara göndererek beraberliği sağladı. Bu bir kader anıydı. Ankaragücü- Gaziantepspor maçında başkent takımı 1-0 öndeyken 79. dakikada Özgür'ün kafa pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Uğur'un vuruşu direkten döndü. Böylece G.Antep skoru 1-1'e taşıma şansını kaybetti.

CEZA TAHTASI
APPIAH
Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu bu sezon kayıplarda. Uzun süren sakatlığından sonra bir türlü eski günlerine dönemedi. Kayserispor karşısında da sahada dolaştı durdu. Zico, Appiah'a ne kadar tahammül edecek merak ediyoruz.

LORANT
Kasımpaşa Teknik Direktörü takımına hiçbir şey veremiyor. OFTAŞ önünde ne verdiği taktik doğruydu, ne de yaptığı değişiklikler. Lorant maçı kulübede tıpkı bir seyirci gibi takip etti. Lorant'la Kasımpaşa'nın işi çok zor görünüyor.

KARE ASI

M.Eren (Kayseri)
M.Yıldız (Sivasspor)
Yusuf (Denizlispor)
M.Topal (Galatasaray)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Bülent Uygun
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş karşısında takımını maça çok iyi hazırladığını gösterdi. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Siyah-Beyazlı takımın zaaflarını tespit ederek 3 puanda büyük rol oynadı.

HAFTANIN OLAYI
G.Saray ve Sivas arayı açıyor

Ligde 12. haftada lider Galatasaray ve onu averajla takip eden Sivasspor galip gelirken Fenerbahçe ve Beşiktaş yenildi. Trabzon da Denizlispor'a deplasmanda teslim olup zirve yarışından iyice koptu.

12. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Denizlispor-Trabzonspor: 2-0, V.Manisa-Bursa: 1-1, Kasımpaşa- OFTAŞ: 1-3, Konya-Ç.Rize: 2-1, Ankara-Büyükşehir: 1-1, Ankaragücü-Gaziantep: 1-0, Beşiktaş-Sivas: 1-2, Kayserispor-Fenerbahçe: 2-1, G.Saray-G.Birliği: 3-2.

YAZARLAR NE DEDİ?
BEŞİKTAŞ
Şansal BÜYÜKA (Akşam): Beşiktaş maça hızlı bir başlangıç yaptı. Üstelik Sivasspor bu sezon en etkisiz maçlardan birini ortaya koydu. Buna rağmen kazanamadı Beşiktaş. Higuain'i bir kenara koyalım. Gerçekten iyi oynadı. Daha önemlisi yürekten oynadı. Ne var ki Higuain koca bir Beşiktaş'a yetmedi. Demirören öfkeyle kalkıp zararla oturuyor. Bir atasözünü sana bir kez daha hatırlatayım. "Söz var iş bitirir, söz var baş yitirir."
Vedat OKYAR Vatan): Yenilen gole kadar umduğumu bulmuştum. Herkes 2 kişilik koşuyor ve 8-0'ın ayıbını örtmeye çalışıyordu. 1-1'den sonra kulaklar düştü. Tello'nun ne kadar önemli bir adam olduğunu anladım. F.Bahçe, Liverpool ve Sivas maçlarında yoktu. Üst seviyede olan bir profesyonel antrenmanda sakatlanmaz ki arkadaş. Sivas'ta M.Yıldız diye bir futbolcu var tek başına skoru belirledi.

GALATASARAY
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Son dönemde bu kadar arzulu bu kadar iştahlı bir Galatasaray seyretmedim. Başta Mehmet Topal olmak üzere takım halinde pres yaptılar rakibi boğdular. Nonda ve Serkan da hareketli olunca araya iyi koşular yapınca Gençlerbirliği'nin savunma dengesi alt üst oldu. Arkadan gelen Arda ve Lincoln de defansın boşluklarına sızdılar.
Levent TÜZEMEN (Sabah): Serkan Çalık- Mehmet Topal'ın katılımı, Barış'ın oynadığı konum ve Nonda'nın tek forvet oynaması Galatasaray'ın dinamik ve savaşçı bir ruh kazanmasını sağladı. Futbolcularıyla yaşayan Kalli'nin kimin yorgun, kimin hazır olup olmadığını ve kimin formaya aç olduğunu bilmesi ve uygulaması gerekir. Gençlerbirliği önünde yardımlaşması üst düzeyde bir G.Saray izledik.

FENERBAHÇE
Can BARTU (Hürriyet):
Fenerbahçe iyi mücadele etmediğinden bu maçı kazanamazdı. Appiah korkaklığı üzerinden atmış ama oyuna ağırlığını koyamıyor. Aurelio oyunda hiç yoktu. Vederson çok kötüydü. Ne hücumda etkili olabildi ne de savunmada. Sağda oynayan Gökhan ile Carlos dışında Sarı-Lacivertli futbolcular çok etkisiz bir futbol sergiledi.
Necati BİLGİÇ (Fotomaç): Fenerbahçe Semih'in golüyle öne geçtikten sonra hakem Oktay Demiray'ın yanlış kararlarıyla Erciyes'in eteklerine gömüldü. Edu'nun gördüğü kırmızı kart ağırdı. Lugano'ya yapılan penaltıyı vermedi. Mehmet Eren'in ofsayt pozisyonunda attığı golü geçerli saydı. Eğer Zico 2. yarı başında sahada dolaşan Appiah'ın yerine Kazım'ı oyuna alsa Fenerbahçe yine Kayseri'den puanla dönebilirdi. Bu arada yönetim Mehmet Topuz gibi sportmen olmayan bir oyuncuyu asla transfer etmemelidir.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Yıkım ittifakı!Durmak yok yola devam
Bizi deviremezlerGelin Fatih'i alın
Yeni sistem 3'lü forvetBu işi başaracağız
Trabzon'a 3 yeni isimErciyes coştu Malatya şaştı
İstanbul'da derbi oynamak...Adana at yarışı sonuçları
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Yaşamın Yaşamın tadını yeniden keşfedin
Depresyona girmeye eğilimli insanlarda ortak bazı kişisel özellikler...
Cinselliği tartışmaktan...
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları


EKONOMİ
Atçılık Atçılık şaha kalktı
Türk atçılığının 6 milyar $'lık dünya pastasından pay alması için...
Dolar hareketlendi, 1.21'i...
Turkcell'de hedef değerli abone
Reform Meclis'e getiriliyor
Elektrik zammı enflasyonu...
Meinl, TAV'ın yeni stratejik...
Talep toplama başlıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 13°C 6°C 
ANKARA Yağmurlu 12°C 4°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 14°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 20°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 19°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.800,740 D:% 0,21
DOLAR S: 1,209 D:% 1,85
EURO S: 1,761 D:% 1,21
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku