Yöresel damak tatları: Kayseri
Kayseri Mantısı HAZIRLANIŞI Sert hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılır, 1 mm'den biraz daha ince olarak açılır. Açıldıktan sonra 1,5 cm ebadında ve kare biçiminde kesilir. İçine az miktarda iç konulur. Köşeler birleştirilerek uç kısımlarından sıkıştırılarak kapatılır. Mantılar kaynayan tuzlu suyun içine atılır ve haşlanır. Ocaktan alınır. Sos tenceredeki mantının içerisine ilave edilerek az miktarda karıştırılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt konur.
MALZEMELER 4 bardak elenmiş un, 2 yumurta, 125 gr margarin, 250 gr. kıyma, 1 küçük demet maydanoz, 1 soğan, 2 bardak yoğurt, yeterince tuz, kırmızı biber, sarımsak
Su Böreği HAZIRLANIŞI Soğan ve 250 gr. kıyma kavrulur. Kırmızı biber, kara biber, tuz, gerektiği kadar maydanoz konur. Un elenir, ortası açılır. Hamur yoğrulur ve bezelere ayrılır. Yufkalar 1 milimetre kalınlıkta açılır. Tuzlu suda 1'er dakika pişirilir. Kevgirle ters yüz edilip delikli bir süzgeç üzerine konur. Yağlanmış bir tepsiye ilk büyük yufka pişirilmeden tepsinin kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Pişirilen yufkalar kırıştırılarak üzerine konur. Kıyma her tarafına düzgünce yayılır. En üste haşlanmayan yufka düz olarak konur ve fırına verilir.
MALZEMELER 4 su bardağı elenmiş un, 4 adet yumurta, 1 bardak sıvı yağ, yeterince tuz, maydanoz, 1 bardak un
Kayseri Köftesi HAZIRLANIŞI Soğanı, kıymayı, sütte ıslattıktan sonra ufalanmış ekmek içini, maydanozu, yumurtayı, baharatları yoğurun. Küçük parçalara ayırıp yassılaştırın. Patatesleri yuvarlak dilimlere bölüp 1-2 dakika kızartın. Daha sonra tepsiye sıralayın. Üzerlerine de köfteleri ve domatesleri oturtun. Tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
MALZEMELER 1/2 kilo koyun kıyması, 1 soğan, 1 yumurta, 2 kaşık margarin, 1 kilo patates, 1 dilim ekmek içi, 1/2 kilo domates, kimyon, yenibahar, karabiber, tuz, süt
|