Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Kasım 2007  

Süper Lig panoraması



Gol Krallığı
7 GOL: Muhammed Ali (Sivasspor)
6 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), De Nigris (Gaziantepspor)
5 GOL: Ümit Karan. Nonda (G.Saray), Gökhan (Kayseri), Holosko (V.Manisaspor), Yusuf (Denizli), M.Yıldız (Sivas)
4 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Adriano (Büyükşehir), Kratochvil (Denizlispor), Theou (Kasımpaşa), M.Hacıoğlu (Konyaspor), Umut (Trabzonspor), Bobo (Beşiktaş), Semih (Fenerbahçe)

11. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Trabzon-Ankara: 2-1, OFTAŞ-Konya: 0-1, F.Bahçe-Beşiktaş: 2-1, Büyükşehir-Kayseri: 1-1, Ç.Rize-V.Manisa: 1-4, G.Birliği-Denizli: 1-2, Bursaspor-Ankaragücü: 2-1, Gaziantepspor-G.Saray: 1-1, Sivasspor-Kasımpaşa: 4-0.

Haftanın takımı
Vestel Manisa

Çaykur Rize deplasmanında maçın başında yenik duruma düşmelerine rağmen oyunu hiç bırakmadan farka gittiler. Ege ekibi oynadığı futbolla rakibini sürklase ederek haftanın takımı olmaya hak kazandı.

Haftanın hakemi
Aytekin Durmaz

Sivasspor-Kasımpaşa maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla iyi anlaştı. Maçı hatasız tamamlayarak haftanın hakemi oldu.

Haftanın karması
Oğuzhan (Konya) Carlos (F.Bahçe) Ö.Erdoğan (Bursa) Ceyhun (Trabzon) Şener (V.Manisa) Yusuf (Denizli) Holosko (V.Manisa) M.Çoğum (G.Antep) Aurelio (F.Bahçe) Delgado (Beşiktaş) M.Ali (Sivasspor)

Haftanın futbolcusu
Holosko (V.Manisa)

Vestel Manisaspor'un Slovak golcüsü Ç.Rize deplasmanında takımın yıldızıydı. Sadece 2 gol atmakla kalmayarak sahanın her yerine krampon izlerini bırakıp alkışlandı.

Haftanın golü
Sivassporlu M.Ali'nin kendi adına 2, takımı adına ise attığı 4. gol akıl doluydu. Kalecinin çıktığını gören M.Ali 40 metre uzaktan yaptığı vuruşla haftanın en güzel golünü kaydetti.

Haftanın Kare Ası
Holosko (V.Manisa) Carlos (F.Bahçe) Delgado (Beşiktaş) M.Ali (Sivasspor)

Haftanın teknik adamı
Bülent Uygun

Sivasspor Teknik Direktörü, Kasımpaşa karşısında takımını çok iyi yönetti. Futbolcularını maça iyi motive ettiği de belliydi. Bülent Uygun maçın farklı kazanılmasında önemli rol oynayarak haftanın hocası oldu.

Haftanın olayı
Fenerbahçe bu kez kazandı

Ligde 11. haftanın en önemli olayı 6 sezondur Kadıköy'de Beşiktaş'ı yenemeyen F.Bahçe'nin bu kez rakibini 2-1 mağlup etmesi oldu. G.Saray zirvede 2 puan kaybederken Sivasspor haftayı 3 puanla kapadı.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Hüseyin, Tolga (Trabzonspor), Hürriyet (Ankaraspor), İbrahim Toraman, Cisse, Burak, İbrahim Üzülmez, Bobo (Beşiktaş), Semih, Deivid, Appiah (Fenerbahçe), Neca (Konyaspor), Sterjovski, Giray, Bülent (G.Birliği OFTAŞ), Efe, Tjikuzu, Erman, Kerim, Hasagiç, Orteman, Adriano (Büyükşehir), Cangele, Mehmet Eren (Kayserispor), Kürşat, Anderson, Fahri (Ç.Rizespor), Uğur, Şener, Dvornik (V.Manisaspor), Murat, Fatih Yiğen (Denizli), Eren (G.Birliği), Tum (Bursaspor), Jaba, M.Erdoğan (A.Gücü), Hasan (Galatasaray), Moritz, Coulibaly, Sinouh, Fransergio, Jens Askou, Göksel Akıncı (Kasımpaşa), Sedat Bayrak (Sivasspor)
SARI KART CEZALILARI: Hürriyet (Ankaraspor), Efe (Büyükşehir), Cangele (Kayseri), Eren (G.Birliği)
KIRMIZI KART: Kürşat (Ç.Rizespor)

Ceza tahtası
İSMET ARZUMAN
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde bir takımın kaderiyle oynadı. Faulle ilgisi olmayan bir pozisyon sonrası Beşiktaş'ın attığı nizami golü geçersiz saydı. Oyuna hiç ağırlığını koyamazken inisiyatifini kullanamadı ve çok kötü maç yönetti.

TOLUNAY KAFKAS
Kayserispor Teknik Direktörü, bir türlü kötü gidişatı durduramadı. Kadrosunu büyük ölçüde korumasına rağmen Kayserispor geçen sezonu mumla aratıyor. Büyükşehir maçında da Kafkas takımını maça iyi ateşleyemedi.

Kader anı
Fenerbahçe-Beşiktaş maçının uzatma dakikalarında Serdar Özkan'ın ortasında Higuain topu kafayla filelere gönderdi ancak hakem İsmet Arzuman golden önceki pozisyonda Bobo'nun Gökhan'a hava topunda faul yaptığı gerekçesiyle golü saymadı ve bir kader anına imza attı. Gaziantepspor-Galatasaray maçının 89. dakikasında ise Gaziantep ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Servet meşin yuvarlağı filelere göndererek takımının 1 puan almasını sağladı.

HAFTANIN PROGRAMI

ŞAMPİYONLAR LİGİ :
BUGÜN:
(21.45) Liverpool-Beşiktaş,
YARIN: (21.45) F.Bahçe-PSV.

UEFA KUPASI:
8 Kasım Perşembe:
(20.00) G.Saray-Helsingborg,

SÜPER LİG:
9 Kasım Cuma:
(20.00) Denizli-Trabzon,
10 Kasım Cumartesi: (14.00) Konya-Ç. Rize, Kasımpaşa-Oftaş, Manisa-Bursa, A.Gücü-G.Antep, Ankaraspor-Büyükşehir, (20.00) Beşiktaş-Sivas.
11 Kasım Pazar: (16.00) Kayseri-Fenerbahçe, (20.00) Galatasaray-Gençlerbirliği.

9 KİŞİLİK BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE'Yİ DİZE GETİRDİ
PAF Ligi'nde haftanın en önemli maçı hiç kuşku yok ki Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynandı. Dereağzı Tesisleri'ndeki maçta rakibi karşısında 9 kişi kalan Siyah-Beyazlılar buna rağmen maçtan 3 puanla ayrılmayı başardı. Lider Vestel Manisaspor ise Rize deplasmanında rakibini 2-0 yenerek 2. sıradaki Galatasaray ile arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Cimbom ise Gaziantep deplasmanında rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

PAF Ligi maç sonuçları
Trabzon-Ankara 2-1
OFTAŞ-Konya: 2-2
F.Bahçe-Beşiktaş: 1-3
Büyükşehir-Kayseri: 0-2
G.Birliği-Denizli: 6-0
Ç.Rize-V.Manisa: 0-2
Bursa-A.Gücü: 2-1
Gaziantep-G.Saray: 1-1
Sivas-Kasımpaşa: 5-1

Yazarlar ne dedi?

FENERBAHÇE
Şansal BÜYÜKA (Akşam):
Fenerbahçe yediği golün etkisinden ancak 20 dakika sonra kurtulabildi. Alex'in kepekleri indirmesine, Deniz'in sezonun en etkisiz maçlarından birini oynamasına rağmen Beşiktaş'ın üstüne gitmeye rakibini zorlamaya başladı. Carlos F.Bahçe'nin bu dirilişinde, bu silkinişinde çoğu zaman olduğu gibi yine başrol oyuncusuydu. Beşiktaş savunması ve kaleci Hakan da Fenerbahçe'nin gol arayışlarına destek verince önce beraberlik, sonra da galibiyet golü geldi.
Selim SOYDAN (Vatan): Fenerbahçe'de Volkan'dan Semih'e kadar formasını ıslatmayanı görmedim. Gökhan Gönül'e bayıldım. Sağbek ama orta saha oyuncusu kadar topa hakim. Roberto Carlos'un sahada varlığı bile yetti. 35 yaşında ama temposu hiç düşmüyor. Tek eksiği frikikleri eskisi gibi kullanamaması. Alex için dinlenme maçıydı. 2 kritik pozisyonda beklenen vuruşları yapamadı.

BEŞİKTAŞ
Korkut GÖZE (Hürriyet):
Beşiktaş savunması duran toplardaki acemiliğini yediği ilk golde yine tekrarladı. Delgado yalnız kaldı. Onun gibi düşünecek ve iş ortaklığı yapacak isimler oyunun ofansif yönünde silik kaldı. Serdar koştuğu kadar etkili değildi. İbrahim Toraman ise gerçek bir savaşçıydı. Gökhan Zan'ın sakatlanmasından sonra savunmanın yükünü sırtladı.
Kazım KANAT (Sabah): Böyle büyük maçlarda Beşiktaş'ın erken gol atması dezavantajdır. Sağlam 1-0'dan sonra skoru korumak için geriye yaslanan takımını ileri çıkaramadı. 2 ön libero Koray ve Cisse Fenerbahçe'nin büyük baskısına karşı direnemediler. Beşiktaş maçı egoizminden kaybetti. Önce Bobo, sonra da Batuhan kahraman olayım diye pas vermediler.

GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam):
Galatasaray, Ankaraspor ve Denizlispor maçlarından sonra Gaziantepspor karşısında da sapır sapır döküldü. Galatasaray defansı da hallaç pamuğu gibiydi. Ne Hasan Şaş, ne Servet ne de Hakan Balta rakipleriyle teke tek mücadele edemediler. Galatasaray'ın en büyük eksikliği orta sahanın yokluğuydu. Lincoln, Volkan ve Bouzid'i sahada bulamadım. Galatasaray'ın orta sahası hemen hemen hiç yoktu.
Ahmet ÇAKAR (Sabah): Gaziantep Hasan Şaş'ı sağ kanattan çıkartamıyor, oyunu daraltıyor kısaca maç bangır bangır gidiyorum diyordu. Ama Kalli ne yaptı? Hiçbir şey. Devre arasında yapması gereken gerek oyuncu gerekse taktiksel değişikliklerin hiçbirini yapmadı. Gaziantepspor'un golü bağıra bağıra geldi. Uzatma dakikalarında Galatasaray'ın attığı gol de çok açık bir ofsayt. Ümit Karan topa vurduğunda Servet en az 1.5 metre ilerdeydi.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Yeter artık alın beniCimbom'dan yeni atak
Bir daha KartalımBitti bitiyor
Lincoln'e neler oluyorYine sevindireceğiz
Aurelio imzalıyorYumruğunu vurdu
Bizi kimse yenemezBu üçlü dostlar başına
Sakarya tekliyorULEB Cup start alıyor
İspanya Nihat'ı göklere çıkardıMemo'dan 13 sayı
Adana at yarışı sonuçlarıHaber turu
SAKLAMBAÇ
Depresyondayım Depresyondayım unutuldum!
Depresyon, genellikle 30'lu yaşların başlarında ortaya çıkar. Bir kez...
'Cinsellik tabu olmaktan...
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları


EKONOMİ
Zam 'Zam'lar enflasyonu vurur ama kısa süreli
Merkez Bankası'na göre; ÖTV artışı ve su zammı enflasyonu kasım...
Sigortacı tamir de yapacak
En zengin manken Gisele,...
'Kart pazarı 2008'de yüzde 20...
Teşvikle 60 bin kişiye iş...
Dünyanın en büyük şirketi Çinli
Talep azaldı, piliç eti...
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 11°C 8°C 
ANKARA Yağmurlu 11°C 7°C 
İZMİR Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 20°C 16°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.064,310 D:% -1,39
DOLAR S: 1,186 D:% 1,07
EURO S: 1,717 D:% 1,03
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku