Balığın da takvimi var
Şifa kaynağı olan balık, doktorlar tarafından kalp ve damar hastalarına öneriliyor.
Uzmanlar tarafından avlanma yasağı, beslenme, yumurtlama, denizdeki su sıcaklığı ve tuz oranı dikkate alınarak hazırlanan takvime göre; palamut, torik, hamsi ve karagöz bu ay yenilebilecek en iyi ve lezzetli balık türlerini oluşturuyor. Hazırlanan takvime göre, Marmara ve Ege Denizi ile Boğazlar'da yakalanan mercan yavrusu, yılın 12 ayında da yenilebilen en lezzetli balık olma özelliğine sahip. Denizlerimizde bolca çıkan tekir, karagöz ve lüfer de Ekim ve Kasım aylarında tercih edilmesi gereken balıklar. Yine bu ayın en lezzetli tuzlu su balıkları arasında çingene palamudu, morina, çinakop, sarıkanat, gelincik, gümüş, izmarit, strangolos, mezgit ve sardalye, en lezzetsiz tatlı su balıkları arasında ise levrek, yılan ve kaya balığı listede yer alıyor.
|