Pırasa Çorbası HAZIRLANIŞI YIKAYIP tuzlu suda 30 dakika pişirdiğiniz patatesleri soyun. Pırasaları ayıklayıp yatık olarak dilimleyin, 20 dakika yağda kızartın. Daha sonra süt ve püre halindeki patatesi ilave edin. Tuz, biber ve et suyunu da koyup, karıştırarak 30 dakika pişirin. İnce kıydığınız maydonozu yumurta sarısı krema, rende kaşarla karıştırıp pişen çorbaya ilave edin. 3-4 dakika daha pişirin. Kızarmış ekmek parçalarıyla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 3 adet pırasa, 2 adet patates, 50 gr. margarin, 1 litre et suyu 250 gr. süt, 250 gr. krema, 1 adet yumurta sarısı, 1 demet maydonoz, 40 gr. rende kaşar, 6 dilim tost ekmeği, tuz, biber.
Tava Ciğer HAZIRLANIŞI CİĞERİN zarlarını soyup yarım parmak eninde uzun parçalar halinde doğrayın. Bol suyla yıkadıktan sonra iri delikli bir süzgece koyup bekletin. Ciğerlerin suyunu süzdükten sonra bir tepsinin üzerine döktüğünüz un ile iyice karıştırın ve unlayın. Ardından parçaları ikişer üçer alın ve içinde kızgın yağ bulunan tavaya atın. Ciğerleri kuvvetli ateşte bir dakika kızarttıktan sonra kurumadan kevgirle tavadan alın ve tuzunu serpip sıcak sıcak tüketin.
MALZEMELER 1/2 su bardağı un 1 dana karaciğeri 1 bardak sıvı yağ Yeteri kadar tuz
Badem Ezmesi HAZIRLANIŞI BADEMLERİ ılık suyla ıslatıp kabuklarını soyun. Toz şekeri 1/2 su bardağı su ile kaynatıp yoğun bir şerbet hazırlayın. Bademleri mutfak robotunda kıyın. Üzerine yavaş yavaş şerbeti döküp karıştırın. Kıvamlı bir hamur hazırlayın. Elinizle dilediğiniz şekli verdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER 500 gr. badem 170 gr. toz şeker (2 çay bardağı+2 çorba kaşığı), un, su.