Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ekim 2007  

Süper Lig panoraması



Gol krallığı
6 GOL
: Gökdeniz (Trabzonspor), De Nigris (Gaziantepspor)
5 GOL: Ümit Karan. Nonda (G.Saray), Gökhan (Kayserispor), M.Ali (Sivasspor)
4 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Mehmet Yıldız (Sivas), Adriano (Büyükşehir), Yusuf, Kratochvil (Denizlispor), Theou (Kasımpaşa), M.Hacıoğlu (Konya),
3 GOL: Sinan (Bursa), Umut (Trabzon), M.Çakır, Okan (G.Birliği), Holosko (V.Manisa), Iglasias (Kayseri), Sterjovski, Serkan (OFTAŞ), Tello, Bobo (Beşiktaş), Uğur Yıldırım (Gaziantepspor), Krita (Ankaragücü), Semih (F.Bahçe)

10. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Kayseri-Trabzon: 1-0, Konya-Sivas: 2-1, V.Manisa-OFTAŞ: 0-2, A.Gücü-Ç.Rize: 1-0, Bursaspor-Gaziantep: 1-1, Denizlispor- G.Saray: 1-2, Ankaraspor-Gençlerbirliği: 2-0, Beşiktaş-Büyükşehir: 0-0, Kasımpaşa-Fenerbahçe: 1-2.

Haftanın takımı
G.Birliği OFTAŞ

Sezon başında düşme adayları arasında gösterilen OFTAŞ, zorlu Manisa deplasmanında futbol dersi verdi. Mütevazı kadrosuyla sahadan 3 puanla ayrılırken haftanın da takımı oldu. Bize bravo demek düşer.

Haftanın Hakemi
Bülent Demirlek

V.Manisaspor- G.Birliği OFTAŞ maçında çok başarılı bir yönetim sergiledi. Gösterdiği sarı kartlar yerindeydi. Pozisyonları yakından takip ederken alkış aldı.

Haftanın Futbolcusu
Nonda (G.Saray)

Galatasaray'ın Kongolu yıldızı Nonda, Denizlispor maçında takımını kurtaran oyuncu oldu. Siyahi yıldız biri penaltıdan 2 gol kaydederken yorulmak bilmeyen dinamoydu.

Haftanın golü
Kasımpaşa'nın golcü oyuncusu Tehoue Fenerbahçe önünde şık bir gole imza attı. Vederson'un hatalı pasını değerlendirerek yaptığı vuruş gerçekten çok güzeldi.

Haftanın Karması
Hakan (Beşiktaş) Tjikuzu (Büyükşehir) Burak (Konya) Özgür (Gaziantep) Batak (Ankara) Burak (A.Gücü) Nonda (G.Saray) Hasan Şaş G.Saray) Ölgay (OFTAŞ) Tümer (F.Bahçe) M.Yılmaz (Ankara)

Haftanın Kare Ası
Nonda (G.Saray) Hakan (Beşiktaş) Tümer (F.Bahçe) M.Yılmaz (Ankaraspor)

Haftanın teknik adamı
Abdullah Avcı (Büyükşehir)

İstanbul Büyükşehir'in başarılı hocası, Beşiktaş karşısında takımını maça çok iyi hazırladığını gösterdi. Takımı galibiyeti kaçırırken oynattığı cesur futbolla gönüllerde taht kurdu. Avcı'yı kutlamak gerekir.

Haftanın olayı
Cimbom koltuğu geri aldı

Süper Lig'de geçen hafta zirveyi Sivasspor'a kaptıran G.Saray 1 haftalık bir aradan sonra tahtı yeniden ele geçirdi. Sivasspor, Konya'da ummadığı bir tokat yerken, Beşiktaş kendi sahasında 2 puan bıraktı.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Fatih, Toledo, Cangele (Kayserispor), Tolga (Trabzonspor), Olgay (OFTAŞ), Ümit (V.Manisa), Yenal, Veli (Bursaspor), Erdal, De Nigris, Özgür (Gaziantep), Erhan, Muhammet, Hürriyet (Ankaraspor), Zoriç, Erkan (G.Birliği), Tehoue, Cihat (Kasımpaşa), Aurelio (F.Bahçe), Sedat, Mustafa Er, Neca (Konyaspor), Kanfory Syla, Devran, Petkoviç, Hayrettin (Sivasspor), Elyasa, Bebbe, İlkem, İbrahim Ege (A.Gücü), Serhat, Altan, Kürşat, Anderson (Ç.Rize), A.Tandoğan (Beşiktaş), Ekrem (Büyükşehir), Hasan Şaş (G.Saray), Tomas, Allyson (Denizli)

SARI KART CEZALILARI: Erkan (Gençlerbirliği), Muhammet (Ankaraspor),Elyasa, İlkem (MKE Ankaragücü), Serhat (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART:
İbrahima Yattara (Trabzonspor), Savaş (G.Birliği OFTAŞ), İsmail (Bursaspor)

Kader anı
Denizli-Galatasaray maçının son dakikaları oynanıyordu. Herkes maçın 1-1 berabere biteceğini sanırken 90. dakikada Ümit Karan, Allyson'un müdahalesiyle kendini yerde buldu. Hakem Bünyamin Gezer penaltı noktasını gösterirken bir kader anına imza attı. Kayserispor-Trabzon maçının 89. dakikası da bir kader anıydı. Gökhan'ın vuruşunda top önce direkten sonra aynı oyuncunun vuruşunda kaleciden döndü. Oluşan karambolde Kemal golü atarak kader anı oluşturdu.

Ceza tahtası

ÜMİT KARAN
Galatasaray'ın golcü oyuncusunu Denizlispor karşısında tanıyamadık. Son derece bitik bir görüntü veren Ümit bir pozisyonda bomboş kaleye topu atamayarak şaşırttı. Usta golcüyü bugüne kadar hiç bu kadar silik görmemiştik.

DELGADO
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Zürih ile oynanan maçlar dışında hiçbir varlık gösteremedi. Büyükşehir önünde de takımın en kötüsüydü. Bu kadar kabiliyetli bir yıldızın daha iyi şeyler vermesi gerekir. Bu futbol Delgado'ya hiç yakışmıyor.

HAFTANIN PROGRAMI

TÜRKİYE KUPASI, GRUP MAÇLARI 1. HAFTA: BUGÜN: (13.30) Şanlıurfa-Alanya, Sarıyer-OFTAŞ (20.00) V.Manisa-Trabzonspor.
YARIN: (13.30) Ankaragücü-D.Bakır Bld., Kırıkkale-Adana D. (17.00) Beşiktaş-Ç.Rize (20.00) F.Bahçe-Gaziantep
1 KASIM PERŞEMBE: (20.00) Galatasaray-Denizlispor
SÜPER LİG, 11. HAFTA: 2 Kasım Cuma: (20.00) Trabzon-Ankara,
3 Kasım Cumartesi: (14.00) OFTAŞ-Konya (19.00) Fenerbahçe-Beşiktaş.
4 Kasım Pazar: (14.00) Ç.Rize-V.Manisa, Büyükşehir-Kayseri, Gençlerbirliği-Denizli, Bursa-A.Gücü (16.00) Sivas-Kasımpaşa (19.00) Gaziantep-Galatasaray

Yazarlar ne dedi?

FENERBAHÇE
Alaattin METİN (Akşam): Fenerbahçe, Kasımpaşa maçında 15 dakika biraz çabuk topu ayağa oynayarak oyuna ağırlığını koydu. 2 gol attıktan sonra sanki maç bitmiş gibi bir havaya girerek farklı kazanacakları maçı zora soktular. Deivid kafasının istediği gibi sahanın her yerine gitti. Vederson bu kez çok top kaybetti. Semih'e de 2-1'den sonra üçlü destek verilmeyince, Fenerbahçe pozisyon üreten değil rakip atakları durduran bir hal aldı.
Selim SOYDAN (Vatan): Vederson'un ayağında bu kadar çok top tutmasını anlamıyorum. Bu oyuncu gereğinden fazla top tutuyorsa kendisine zarar verir. Fenerbahçe ilk 13 dakikada oynadığı futbol ve attığı gollerle kazandı. Bu oyunu tüm maç süresine yaysalar daha farklı kazanırlardı. Bir gerçek var ki F.Bahçe ligde Avrupa'daki gibi iyi futbol oynamıyor.

BEŞİKTAŞ
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Nedense büyük takımlarımız Avrupa dönüşü hep sıkıntı yaşıyor. Beşiktaş puan aldı diyorum, çünkü kayıp varsa Belediye adına var. Beşiktaş'ta 2. yarı oyuncular hayli yorgun düştü. Bireysel anlamda takımın en iyi oyuncusu Hakan'dı. Çok önemli çabuk hamlelerle 4-5 pozisyonu kurtardı. Hakem Oktay Demiray iyi bir maç yönetti.
Kazım KANAT (Sabah) Geleceğe düşünce yatırımı yapıyorsanız şunu dersiniz; İşte Terim'in veliahtları! Elbette; Sağlam ile Avcı'dan söz ediyorum. Çok beğendiğim ve değer verdiğim bu iki genç ve çağdaş teknik adam Sağlam ve Avcı'nın teknik yorumları doğruydu. Yanlış olan ise şuydu; Futbolcu; yüreksiz oynuyorsa... sisteme ve oyun disiplinine ihanet ediyorsa... bireysel yeteneklerini kötü kullanıp takım oyununa ihanet ediyorsa... Antrenörler ne yapsın!..

GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam)
Galatasaray, Denizli'de özellikle ikinci 45 dakikada adeta tek kale oynadı. İnanılmaz goller kaçırdı. Hakem Bünyamin Gezer, Denizlispor'un kazandığı penaltıda tereddüt göstermeden düdüğünü çaldı. Ümit Karan'a rakip arkadan bindirdi ama penaltı verilir mi? Tabii ki verilir eğer ceza sahası içinde yapılan hareket faul ise. Nonda'yı Galatasaray galiba kazandığı penaltıları gole çevirsin diye ithal etti.
Oğuz DİZER (Fanatik): Kalli her geçen hafta Gerets'ten esintiler koymakta sahneye. Geçen sezon Inamoto'yu kazandık (!) şimdi Almanlar'a yarıyor. Bu senenin menüsü de Bouzid. Alt yapı tamam da yukarıda neler oluyor. Şu maçta Uğur, Barış ve Mehmet Güven de oynardı ve böylesine acayip bir kurgu sahada olmazdı. Bu skor kimseyi kandırmasın, sonuç tatlı bir rüya.

ZİRVEDEKİ ÜÇLÜ BU HAFTA PUAN KAYBETMEDİ
PAF Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi yapan V.Manisaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray bu hafkayı kayıpsız atlatmayı başardı. V.Manisaspor, OFTAŞ'ı 3-1'lik skorla dize getirirken daha farklı bir galibiyeti kaçırdı. Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0 yenerken Galatasaray deplasmanda Denizlispor'u 1-0'lık skorla geçti. Şampiyonluk yarışından her hafta biraz daha uzaklaşan Beşiktaş ise Büyükşehir ile 1-1 berabere kaldı.

PAF Ligi maç sonuçları
Kayseri-Trabzon 2-1
V.Manisa-OFTAŞ: 3-1
Bursaspor-G.Antep: 1-2
Ankara-G.Birliği: 2-5
Kasımpaşa-F.Bahçe: 0-2
Konya-Sivasspor: 1-0
A.Gücü-Ç.Rize: 1-1
Beşiktaş-Büyükşehir:1-1
Denizli-G.Saray: 0-1




DİĞER SPOR HABERLERİ
Fener düğmeye bastıHer kupaya talibiz
En keskin dönemeçZico köşeye sıkıştı
Yanal'dan sıkıyönetimAfrika kabusu
Derbiye AydınusBravo Malatya
Antalyaspor son nefeste!Kaya istifa etti
NBA start alıyorBasketbolda dev kapışma
Kupa mesaisi bugün başlıyorBursa at yarışı sonuçları
Haber turu 1Haber turu 2
SAKLAMBAÇ
Damla Damla damla enerji
Günün her saati aynı enerjiyi taşımak mi istiyorsunuz? Öyleyse klasik...
Horlamaya son!
Soğuk algınlığına ekinezya
Korkularınıza yenik düşmeyin
Müzik çalan diş fırçası...
Bir nefeste zatürre
Mutlu çocuklar için kahvaltı
EKONOMİ
İkinci İkinci el otolar yenilenecek 1-2 yıl garantiyle sunulacak
Pazardan toplanacak ikinci el otomobilerin yenilenerek piyasaya...
Galatasaray'a devlet kuşu
'Biz de insanız, kızsak da...
Türk patronlar buluşacak
Kadın girişimcilere destek
Özelleştirme rüzgarı esecek
1 gece konaklama 25 bin dolar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 18°C 13°C 
ANKARA Yağmurlu 14°C 8°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 15°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 26°C 21°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 25°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.446,590 D:% 1,29
DOLAR S: 1,188 D:% -0,54
EURO S: 1,708 D:% -0,06
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku