Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ekim 2007  

Asya, her ruha deva

5 yıl aradan sonra 5. albümü 'Aşktır Beni Güzel Yapan'ı çıkaran Asya iddialı: 'Herkese hitap ediyorum. Albümde arabesk de var, pop da, klasik müzik de'.



Uzun zamandır gözlerden uzak olan şarkıcı Asya, yeni albümü 'Aşktır Beni Güzel Yapan' ile müzik piyasasına geri döndü. Müzikten ayrı kaldığı 5 yıl boyunca zamanının çoğunu eşine ve çocuğuna ayırdığını, resim yaptığını, yoga ile huzur bulduğunu anlatan Asya, nasıl yeniden mikrofonun başına geçtiğini ise şöyle özetledi: "Bir gün evde otururken, aniden kendi kendime 'Ben ne yapıyorum?Artık yeter, albüm yapmam lazım' dedim ve kolları sıvadım. 5 yıl aradan sonra 5. albümümü çıkardım. Ancak bir daha müzikten bu kadar ayrı kalmaya hiç niyetim yok."

HIZLI SÜREÇ
Şarkıcı, "Kendi albümümü kendim yapmaya karar verdim ve ilk bestemin hazır olması, çıkış sürecini hızlandırdı. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Albümümdeki tüm söz ve besteler bana ait" dedi. Albümüne çok güvenen, bu nedenle gözünü kırpmadan kendi yatırımıyla bu işe soyunduğunu anlatan Asya, "Ben başından beri bu olaya, kendi işim, mesleğim olarak bakıyorum. Albümüme de güveniyorum" diye konuştu. 'Aşktır Beni Güzel Yapan' albümünü yeniden doğuş değil, kendini mesleki açıdan sınadığı bir çıkış olarak değerlendiren Asya, "Beni ben yapan her duygu ve arayış, özetle varoluşumdaki her şey, sahip olduğum tüm özelliklerim bu albümün ortaya çıkmasını sağladı" yorumunu yaptı. Çalışmaları sırasında en büyük manevi desteği ailesinden alan şarkıcı, ustası, dostu olan ünlü şarkıcı Nilüfer'e danıştığını söyledi ve ekledi:

NİLÜFER OLMADAN ASLA

"Sık sık Nilüfer'in kapısını çaldım. Ona şarkılarımın tümünü dinlettim. Nilüfer birkaç bestemi albüme koymamamı önerdi, ancak ben gene de onları okudum. Çünkü bana aitlerdi ve koymam lazımdı. Mutlaka eksiklerim de vardır. Bunu da aldığım ve alacağım eleştiriler doğrultusunda, bir sonraki albümümle telafi etmeyi hedefliyorum." Müziğe yeniden dönmenin heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan Asya albümündeki tarzı ve detayları ise şöyle anlattı:

BAĞLAMA VE ZURNA
"Albümde slow ve hareketli şarkıların yanı sıra dinleyicilerimi büyük sürprizler de bekliyor. Çok farklı aranjmanlara imza attım. Şarkıların içinde bağlama, davul, zurna da var. Her enstrüman kullanıldı. Dolayısıyla bu albümün herkesin zevkine hitap edeceğini düşünüyorum. Çünkü her insanın biraz arabesk, biraz pop, biraz da klasik müzik düşkünlüğü vardır. Bazı arkadaşlarım yeni albümümü hayli yadırgadı, ama çok renkli ve farklı bulanlar da oldu." Müzik piyasasından ayrı kaldığı dönemde yaşanan gelişmeleri yakından takip eden Asya, "Benimle aynı dönemde adını duyuran bazı şarkıcılar, neredeyse 10. albümlerini yaptı. Bu telaşa ne gerek var, bir türlü anlayamadım" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. 'Polemik, popülerite için gerekli' tartışmalarını da kınayan şarkıcı, "Bizim ilk dönemimizde böyle tartışmalar yoktu. Herkesin tek derdi iyi müzik yapmak ve şarkı söylemekti. Şimdi çok şey değişmiş" dedi. Asya, "Aylardır devam eden bakkal müziği tartışması için, "Benim de söyleyecek bir şeylerim var" diye espri yapmaktan kendini alamadı. Şarkıcı, "Sanat camiasında sadece düşmanlık yok. Benim mesleğimde de dostluklar var ve baki. Bu, insanların karakteriyle ilgili bir şey. Rekabet ayrı, arkadaşlık ve dostluk ayrıdır" diye konuştu. Tartışmaları hayretler içinde izlemek bir yana, şarkıcı şu anda çok düzgün işlerin olduğunu da inkar etmedi. Beğenerek dinlediği isimler ve albümler olduğunu belirten Asya, "Müzik kirliliği her dönemde oldu. Zaman, başarılı olanları ayıklar" dedi. Korsan albüm satışları ve MP3 çılgınlığının, 'verilen emeklere yazık edilmesi' olarak tanımladığını söyleyen şarkıcı, "Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Aksi halde hak yemek söz konusu. Sanatçılara destek olunmalı ki, ortaya çok daha iyi işler, besteler ve albümler çıkarabilsinler" diyerek tavrını ortaya koydu.

MAGAZİNE HAYIR!
Bazı şarkıcıların çağırıldıkları her konsere ve ekstraya gittiklerine şaşırdığını söyleyen Asya, müzik piyasasından uzak kaldığı dönemde kendisine sık sık teklifler geldiğinden de bahsetti. Şarkıcı, "Albümüm müzik marketlerdeki yerini alınca, ekstra ve konser teklifleri yağmaya başladı. Ancak ben çok seçici davranıyorum. Çünkü benim bir çizgim var ve magazin malzemesi olmak istemiyorum. Bugüne kadar imajımla ilgili özen gösterdiğim her şeye sahip çıkmaya devam etmekte kararlıyım" dedi. Magazin malzemesi olmadan da başarılı olunacağına inandığını vurgulayan Asya, "Ben işimle ön planda olmakta kararlıyım. Pek çok ilişki, magazin polemiklerinin kurbanı oluyor. Hayatta önemsediğim 3 şey var: Ailem, işim ve dostlarım. Hiç kimsenin ve hiçbir şeyin bu değerlerimi yıpratmasına izin vermem. Ben işimle var olacağım, evimde iyi bir eş ve elimden geldiğince evladını mutlu eden bir anne olarak yaşamımı sürdüreceğim" diye konuştu. Magazin programlarındaki görüntü kirliliğini eleştiren Asya şöyle devam etti: "2004 yılında ben müzik piyasasına adım attığımda düzeyli bir ortam vardı. 'Ekstraya gideceğim, orada bir olay çıkarıp haber olacağım, böylece de albümüm satacak, teklifler artacak ve daha çok para kazanacağım' diye bir düşünce şekli yoktu. Daha doğrusu oluşturulmamıştı. Bu yüzden artık aileler çocuklarını müziğe teşvik etmiyor. Çünkü ekranda gördükleri ya da gazetelerde okudukları hoşlarına gitmiyor. Hep ilişkiler, yakalanmalar konuşuluyor ve müzikten, başarıdan kimse bahsetmiyor. Bu çok yanlış ve sanatı vuruyor."

UNUTULMAMAK...

Müzik yaşamı boyunca Nilüfer ve Sezen Aksu'yu kendisine örnek aldığını anlatan Asya mesleki hedeflerini sıraladı: "Tıpkı bu iki idolüm gibi birer klasik haline gelmek istiyorum. Tüm şarkılarımın her dinlendiğinde insanlara keyif vermesini arzu ediyorum. Sezen Aksu ve Nilüfer gibi tüm zamanların şarkıcısı olmak, yorumumla dinleyenlerin gönlüne taht kurmayı diliyorum. Bu yüzden artık işime tam anlamıyla konstrasyon olmak, üretmek, müziğe yeni bir yorum getirmek... Bunun için canla başla çalışıyorum."


Halil ÇİLİNGİR

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
84 yıl önce bir geceTriko aşkına!
20 dakikada diz ağrısına veda etSavaşçı kraliçe Zenobia
Bir çocuğa tebessüm bir...Bir çocuğa tebessüm bir...
İpucu 'düğmeye' bastıEkranlarda gibi yenilik
Çocuklar eğlenirken...LG klimalar durakları...
Dyson'dan hiçbir şey kaçamaz!Geleceğin otomobilleri
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Öğrencileri Öğrencileri fişlediler
Okulda hırsızlık olunca, öğretmenler 62 öğrencinin parmak izini aldı...
Fair-Play ödülü psikolojisini...
Şırnak'ta kardeşlik mitingi
Maaşlarda eşitlik
Bir iş 110 şirkete havale
Yemek seçen çocuk özeldir
3 hayat kurtarın
SPOR
Fener'in Fener'in adı yetti: 2-1
Alex, Deniz ve Kezman gibi yıldızlarından yoksun Kanarya, 7'de Tümer...
Biraz ciddiyet lütfen
İşte müthiş plan
Canaydın el koydu
Listesi kabarık
Önce idman sonra imza
Timsah yine gülemedi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 17°C 4°C 
İZMİR Az Bulutlu 24°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 19°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.446,590 D:% 1,29
DOLAR S: 1,188 D:% -0,54
EURO S: 1,708 D:% -0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku