Lebeniye HAZIRLANIŞI Kuşbaşı doğranmış et ve nohut yaklaşık 1.5 litre suda haşlanır. Pişmeye yakın pirinç eklenir. Kaynayan et suyundan 1/2 bardak alınır ve robotta yoğurt ile birlikte çırpılır (Bu işlemi yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz). Robotta çırptığınız yoğurt karışımı kaynamakta olan çorbaya azar azar yedirerek eklenir ve 5 dakika kadar pişirilir. Altını kapatınca, ayrı bir yerde kızdırılan sıvıyağ ve nane üzerine dökülür.
MALZEMELER 1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 300 gr. haşlanmış et 4 yemek kaşığı sıvı yağ, nane, tuz
Oruk HAZIRLANIŞI Bulguru biraz suyla ıslatıp yumuşatın. Rendelenmiş soğanı ve baharatları katıp, malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar iyice yoğurun. Kıymayı ilave edip, bir süre daha yoğurmaya devam edin. Köfte şekli verip, yağsız tavada çok ağır ateşte (çay demler gibi) kızartın.
MALZEMELER 1/2 kg. yağlı kıyma 1 çay bardağı köftelik (ince) bulgur 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı nane 3 yemek kaşığı kırmızı biber Tuz
Müceddere HAZIRLANIŞI Mercimeği 3 su bardağı su ile pişirin. Piştikten sonra, mercimeği ezmeden, bulguru, salçayı, toz biberi ve tuzu ekleyin. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Pilavın üzerine bir tatlı kaşığı toz biber serpip, yağı dökün ve karıştırın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
MALZEMELER 1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3 su bardağı su, tuz