Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ekim 2007  

Yöresel damak tatları: Kilis



Lebeniye
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğranmış et ve nohut yaklaşık 1.5 litre suda haşlanır. Pişmeye yakın pirinç eklenir. Kaynayan et suyundan 1/2 bardak alınır ve robotta yoğurt ile birlikte çırpılır (Bu işlemi yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz). Robotta çırptığınız yoğurt karışımı kaynamakta olan çorbaya azar azar yedirerek eklenir ve 5 dakika kadar pişirilir. Altını kapatınca, ayrı bir yerde kızdırılan sıvıyağ ve nane üzerine dökülür.

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı süzme yoğurt 1/2 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 300 gr. haşlanmış et 4 yemek kaşığı sıvı yağ, nane, tuz

Oruk
HAZIRLANIŞI
Bulguru biraz suyla ıslatıp yumuşatın. Rendelenmiş soğanı ve baharatları katıp, malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar iyice yoğurun. Kıymayı ilave edip, bir süre daha yoğurmaya devam edin. Köfte şekli verip, yağsız tavada çok ağır ateşte (çay demler gibi) kızartın.

MALZEMELER
1/2 kg. yağlı kıyma 1 çay bardağı köftelik (ince) bulgur 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı nane 3 yemek kaşığı kırmızı biber Tuz

Müceddere
HAZIRLANIŞI

Mercimeği 3 su bardağı su ile pişirin. Piştikten sonra, mercimeği ezmeden, bulguru, salçayı, toz biberi ve tuzu ekleyin. Bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Pilavın üzerine bir tatlı kaşığı toz biber serpip, yağı dökün ve karıştırın. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3 su bardağı su, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Reklamda arabesk...Reklamda arabesk...
Evet! İmaj her şeydirOh! hayatım değişiyor!
Yaşam fayınızda her an...'Altın Portakal'a yıldız yağdı
ASUS P526 hayat doluİlham kaynağı erkeğin değerleri
Tıklayanlar yaşadı!Kendine özen gösterenlere...
Soğuk günlerden sıcak dakikalaraAteşte açan güller...
Oltanın ucundaki lezzetlerEtkinlik takvimi
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Elif Elif İmenç dikkat çekti
Önceki gün Kardelen Elif İmenç'in şahsında gündeme getirdiğimiz...
'Cevapsız' cinneti
Hayata 100 metre kala
'Çöpçü kadınlar'ın zaferi
104'lük Hasan Dede unutulmadı
Refah payı isteği
Tüm diyetlerı unutun
SPOR
Fred'e Fred'e servet
Fransız basınında çıkan haberlere göre Sarı-Lacivertliler, astronomik...
Hedef adam Kalli
Sağlam uyarı
Trabzon dayanamadı
Yıldırım'dan dev hamle
Kimseyle konuşmadı
Yeni yasa seçim ister
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 19°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 30°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.446,590 D:% 1,29
DOLAR S: 1,188 D:% -0,54
EURO S: 1,708 D:% -0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku