Börülce piyazı MALZEMELER 1 su bardağı börülce 1 büyük baş soğan Maydanoz, limon 2 yemek kaşığı sirke Yeteri kadar tuz, pulbiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.
Kara Katma MALZEMELER 1 kg patlıcan 3 adet domates 3 çorba kaşığı katı yağ 3 çorba kaşığı bulgur 3 baş soğan 3 çorba kaşığı salça, yeterince tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanlar soyularak doğranır. Bir yandan da bir tencerede yağ ile soğan kavrulur. Ardından üzerine domates ilave edilerek bir süre daha kavrulur. Bu karışımın üzerine de doğranmış patlıcanlar konur. Tuz ve az su ilavesiyle kaynatılır. Biraz kaynadıktan sonra biraz su ve biraz da bulgur ilave edilir. Bir iki taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. Ardından sıcak bir şekilde servis edilir.