Böbrek nakli olan adam, işsiz kalınca mahkeme kararı ile tedavi olma hakkı kazandı. Ama kimse onu tedavi etmedi. O da böbreğini geri vermek istedi.
İzmir'de Mart 2002'de böbrek hastası olduğunu öğrenen Üzeyir Akın, SSK'dan aldığı 6 aylık raporlarla diyalize girmeye başladı. Aynı yılın Eylül ayında, Halil Gül'ün (48) böbreği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Akın'a nakledildi. Nakilden sonra sürekli ilaç alması gereken Akın, malülen emeklilik için SSK'ya başvurdu. Kontrolleri 2 yıl karşılayan SSK, malulen emeklilik talebini reddetti. Akım da işsiz kaldığı için SSK ödemeleri kesti. Ardından sigortalı olarak çalışmaya başlayan Akın, 3 yıl üniversitede kontrollerini yaptırdı, ilaçlarını aldı. Ancak Akın, 2007'de işsiz kaldı. Bunun üzerine, malulen emekli olmak amacıyla SSK'ya dava açtı. Mahkeme, 18 Temmuz'da Akın'ın sağlık hizmeti almasına karar verdi. Akın, 18 Eylül'de çeşitli tahliller için EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.
DİLEKÇE İLE BAŞVURDU Fakat Başhekimlik yetkilileri "Biz size bakamayız" deyince tedavi olmaktan vazgeçen Akın, "Hastanenizde takılan böbreğimin tekrar çıkartılmasını istiyorum" yazılı dilekçe verdi. Akın, "Sesimi duyurmak için çabalayacağım" dedi.