Ihlamurlar Altında dizisinde yazdığı şiirlerle dikkatleri üzerine çeken Serdar Oğuz, bu kez 'Aşka İnat Zamanlar'la karşınızda... Ihlamur şiirlerinin üzerine yapışmasını istemediği belirten Oğuz, artık çok güvendiği yeni kitabı ile anılmak istiyor.
Ihlamurlar Altında dizisinin insanın içine dokunan şiirlerinin şairi Serdar Oğuz, yeni kitabıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yeni kitabı 'Aşka İnat Zamanlar'da yepyeni şiirlerin yer aldığını söyleyen genç yazar-şair "Ihlamur şiirlerinin üstüme yapışması aslında beni şu zamandan sonra rahatsız eder. Benim başka yazılarım da var. Bu özdeşleşme benim üzerime oturan bir kazaktı. Ama bu kazağı artık çıkarıyorum üstümden" diyor. 'Aşka İnat Zamanlar'da 'gitmek' üzerine yazıları olduğunu söyleyen Oğuz, kitabına çok güvendiğini de söylüyor.
Görsellik önemli Oğuz bazı yazarların hak ettiği yerlerde olmadığını belirterek "Tuna Kiremitçi gibi yazarlar tiplerini ön plana çıkararak prim yapacaklarına inanıyor. Görselliğe ben de inanıyorum. Ama sadece bununla olmaz!' diyor.
* İkinci kitabınız 'Aşka İnat Zamanlar'la raflardaki yerinizi aldınız... İlgi nasıl? Kitap yeni çıktığı halde gösterilen ilgi çok iyi. Birinci kitapta sadece şiirlerim vardı. Bu kitapta hem yayınlanmış ve yayınlanmayan 'Ihlamurlar Altında' şiirlerim, ayrıca daha önce hiçbir yerde yayınlamamış "gitmek" üzerine yazılarım var. Ayrıca kitapta bir ilke de imza attık. Yazarken hayallerimi resimlemiştim. İlk defa bir aşk kitabında yazarın kendi fotoğrafları var.
* Şöyle bir baktığımızda kitaptaki yazılar aşk ve ayrılık üzerine... Bu tarz yazılar genelde biraz daha yaş ilerlediğinde yazılır... 'Bu çocuk mu yazıyor bu şiirleri?' diye aslında herkes şaşırıyor. Herkes 45-50'li yaşlarda birinin yazdığını düşündü bu şiirleri. Benim yaşım 30. 'Kime aşık oldun?' dersen, aslında bu bütün aşkların, ayrılıkların birikimiydi. Çok fazla terk eden olmadı ama hayalimde hep terk edilen bir sevgili oldu. Ben yazılarıma ve görselliğime inanıyorum. Bazı insanların çok da hak ettiği yerde olduklarına inanmıyorum.
* Kimlerin mesela? Tuna Kiremitçi gibi yazarlar tiplerini ön plana çıkararak daha çok prim yapacaklarına inanıyor. Sadece tip, başlı başına bir etken değil ama; özellikle Türkiye için bu sav doğru bence ve açıkçası prim de yapıyor. Görselliğe ben de çok inanıyorum. Sadece bu ölçüler baz alındığında bu tip yazarların hak ettikleri gerçek yerin, şu anda oldukları yer olduğu konusunda şüphelerim var.
Gizli kalmalı * Şiirlerinizin diziyle özdeşleşmesi rahatsız ediyor mu? İleride böyle anımsanacak olsam da; Bülent İnal, Sinan Tuzcu ve Tuba Büyüküstün'e ve diziye emeği geçen herkese çok şey borçluyum. Ama Ihlamur şiirlerinin üstüme yapışması aslında beni şu zamandan sonra rahatsız eder. Benim başka yazılarım da var. İkinci kitaba, şiirlerin yanında diğer yazılarımı da koymamın nedeni buydu. Bu özdeşleşme benim üzerime oturan bir kazaktı. Ama bu kazağı artık çıkarıyorum üstümden.
* İlk kitaba gelen tepkiler nasıldı? Oldukça iyi. İlk kitabım 'Söz Vermiş Aşklara' yaklaşık 40 bin sattı.
* Kitapta yazdığınız biri var mı? Birileri var aslında. İçinde saklı olan birileri var ama gizli kalsın.