Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Ekim 2007  

İyi bayramlar aktör Münir-2



Gazino hayatı
-Abi gazino meselesini ıskalamayalım.
-
Bir de o dönem var haklısın.

- Nasıldı peki?
-
Gazinolarda 'one man show' yapıyordum. Atlıyor, zıplıyordum. Millet bayılıyordu bunlara. Gülmekten kırılıyorlardı, ben de çok şaşırıyordum.

- Kimdi assolistiniz?
-
Zeki Müren'di. Benden sonra o alırdı sahneyi.

Evlenmekten korkmaz ama
- Abi siz 4 kez evlendiniz ve 3 çocuk babasısınız değil mi?
- (Gülerek) Doğrudur. Kızım Güner beni anlatırken; "Babam evlenmekten korkmaz. Boşanamamaktan korkar" der.

- Özel hayata girmek anlamında değil de, biyografinizin ara başlıkları açısından kısaca bahsetsek...
- İlk evliliğimi Şadan Hanım'la yaptım.

- Kimdi acaba?
- Çok sürmedi. Anlatmasam da olur. Sonra Suna'yla. Suna Selen'le birleştirdim hayatımı. Kızım Güner, bu izdivacın meyvesidir işte. 8 yıl evli kaldık sonra, "Fazlası nasip değilmiş" dedik.

- Bir de Yaşar Hanım var değil mi?
- Yaşar Hanım var evet. Tophaneli Örümcek Yaşar...

- !!!!!!
- Şaşırmak da yok özel hayata fazla girmek de, söz verdin.

- (gülerek) Baş göz üzerine usta. Ama Umman Hanım'a da (şu anki eşi) uzun yer vermeliyim.
- 30 seneye yakın oldu. Muhteşem bir kadındır o.

- Ruh ikiziniz mi?
- Eşi benzeri yoktur ki, ikizi olsun...

EL ÖPMESİ YERİNE
İşte sorularım işte yanıtlar. O yanıtların hepsi de gerçeği ifade ediyor. Tek nüans, Münir Özkul'a bizzat sorduklarım değil "sormak istediklerim", verdiği değil, imkanı olsaydı vereceği muhtemel yanıtlar bunlar... Böyle bir bayram günü, hayatlarımızı bayram yerlerine çeviren gönül dostlarından birine, onların en yüce örneklerinden Münir abiye saygı olsun, vefa olsun, el öpmesi olsun istedim bunları yazarak.

GÖZDEN IRAK OLAMAZ
Bilsin ki unutulmazlar arasındadır. Şimdi sağlığı konuşmamıza, sormamıza, yanıt almamıza elverişli değil. Ama olsun. Dedim ya, bunlar da dünya çapında bir sanatçımızı "gözden ırak" tutmamıza sebep değil. Sen hepimizin Kel Mahmut'u, hocasısın hepimiz senin göz bebeğin Hababam Sınıfı'nın öğrencileriyiz. İyi Bayramlar hoca. İyi bayramlar büyük usta.

KIZININ GÖZÜNDEN MÜNİR BABA
Büyük usta Münir Özkul'un başarılı oyuncu ve televizyoncu kızı Güner Özkul bambaşka bir portre getiriyor önümüze. Bakın nasıl bir Münir Özkul portresi o... - Babam ben doğduğumda, aktör olmasının doğası gereği bütün ilgiyi üzerimde toplamama, bununla da yetinmeyip, ağlayıp zırlamama pek içerlemiş. Zaten hep, "Bi' çocuklarla, bi' de hayvanlarla oynamayacaksın!" der durur. Bunun üzerine, babamı hep "Benim at suratlı damadım!" diye çağıran anneannem beni büyütme işini üstlenmiş.

ŞAHANE SERSERİ
Anneannem ölünceye kadar, sürekli çalışan ve turnelerde sürünen annem ve babam, benim için evimize gelen en sevdiğim misafirler oldu. Yedi yaşımdayken anneannem öldü ve dedemle birlikte bizim misafirlerin yanına taşındık. Bu arada, babam çoktan içkiyi bırakmış, efendi efendi çalışan biri olmuştu. Derken, annem Güner ağabeye (Güner Sümer) aşık oldu ve dedemi de alıp gitti. Biz babamla baş başa kaldık ve böylece şahane serserilik günlerimiz başladı.

İŞTE ÖRÜMCEK YAŞAR
Tophaneli Örümcek Yaşar adlı kadınla evlenmesi annemce de uygun görüldü ve evlendiler. Yaşar Anne, babam ve ben, Kuzguncuk'ta, Nakkaştepe'te köprüye üstten bakan bir eve taşındık. Yürümedi; bir gün Yaşar Anne bizi terk etti ve giderken de, "Bana 'Örümcek Yaşar' diyorlar ama sen benden de kötüymüşsün, akrepsin sen! Akrep Münir!" dedi. Bana melek gibi davranan babama neden 'kötü' dediğini anlamadığım gibi, akreplerin kötü olduğundan da pek emin değildim.

AĞLAYARAK GELDİ
Bir gün, babam eve ağlayarak geldi: "15 yıldan sonra sinemada ilk kez başrol oynayacağım..." dedi. Çok mutlu ve heyecanlıydı, hemen ne oynayacağını, kaç para alacağını sordum çok bilmiş bir çocuk olarak. "Kel Mahmut diye bir rol... Öğretmen rolü... Para mı?.. Bilmem! Beş bin lira filan galiba..." İşte böyle bir adamdı Akrep Münir, hâlâ da öyledir, paraya pula asla aklı ermez, zaten ermesini de istemez. Para işlerinden anlasa saflığını yitireceğini düşünür.

KAN VE GÜL
Bir de Yıldız Abla var hayatımıza giren. Havalı bir kadındı. Babam da pek severdi böyle olanları. Kısa sürede babamdan pek hayır gelmeyeceğini anlayan Yıldız Abla, bizi kanlı güllü şarkılar söyleyen biri için terk etmişti. Üst katta oturan ev sahiplerimiz babamın serseriliklerinden bıkmış ve bu gidişe bir 'dur' demeye karar vermişlerdi. Yine kovulduk. Artık Beyoğlu'na dönmüştük ve 12 yıl süren, Ferhan Ağabeyin (Ferhan Şensoy) kitabına bile giren 'Kazancı Yokuşu' maceramız başlamıştı.

ZAMPARALIK DEVAM
Babam zamparalıklarına devam ediyor ve her yeni sevgilisine "Valla son karım beni terk ettiğinden beri elim kadın eline değmedi, kızımla başbaşayız..." mavalını okuyordu. İşin tuhafı, hepsi de bunu yutuyordu. Fotoroman yıldızı Fabio Testi hayranı Banu, uzun boylu Kumarbaz Suna ve diğerleri... Babam kendi varken evin her yerinde Fabio Testi gibi bir kazmanın posterlerinin asılı olmasına tabii ki tahammül edemezdi. "Kusura bakma... Kızım benim için her şeyden önemli... Seni sevmedi işte, ne yapayım!" deyince pılımızı pırtımızı toplayıp Kazancı Yokuşu'na geri döndük.

AZ DAHA
Babama yaranmak için beni el üstünde tutan kadının çocuk katili olmasına ramak kalmıştı. Suna'yı ise hem annem gibi adı Suna' olduğu ve yine annem gibi uzun boylu olduğu için, hem de bana güzel kokulu sabunlar hediye ettiği için çok sevmiştim, ama paradan anlamayan babam, her nasılsa, kumarın kötü bir şey olduğunu bilirdi. "Kusura bakma... Kızım benim için..." diye başladı.

KODAMAN SOKAK
Bu yalan kim bilir babamı kaç kez kurtardı... Ve manken Tülay!.. Çok 'cool'du... İçlerinde en güzeli, en klası oydu. Dual pikabında saatlerce Pink Floyd dinlerdik ve cep foto okurduk. Onun kadar şık bir kadın görmemişimdir belki de. Bir gün Tülay pikabı babamın kafasına fırlattı, babam eğilince pikap camdan dışarı uçup Kodaman Sokak'ta patladı. Babamın canı pek tatlıdır, deli deliyi görünce sopasını saklarmış, biz de oradan tüydük, o iş de öyle bitti.

GÖNLERDEN BİR GÜN
Metin Üstündağ (Met Üst), bir söyleşiye gelmişti. Umman Abla bize çay yetiştirmek için döneniyor, ben de yeni kameramla babamı çekiyor ve düşünüyorum: "Nasıl da halim selim, tonton bir ihtiyarcık gibi oturuyorsun... Babacım, bu rolü çok mu benimsedin? Yoksa gerçekten böyle mi oldun? İçindeki şeytan nereye gitti? Hani o seni sen yapan... Hani ya akrep?.."

BABA AŞKI
Kızlar babalarına aşık olurlarmış, çocuktum, o kadınların neden o kadar üzüldüğünü anlamadım. Ama erkeklerin hep at suratlı, elleri güzel ve akıcı olanlarını, oyuncu değilse de oyunbaz ve kötü olanlarını sevdim, farklı şekillerde de olsa beni üzmelerine izin verdim. Belki de hep o kadınların acılarını anlamaya çalıştım, armut dibine düşermiş ya, ben de kötüymüşüm meğer....


SAVAŞ AY

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Biz unutmadık ya siz!Hayat bayram olsa
İyi bayramlar aktör Münir-1Kariyer şık kadın seviyor
Şov 'sonsuza' kadar sürecekSinüsler de kalp...
Müjde Ar ikinci kez "Afife Jale"'Kırmızı' cazibe
Takın takıştırın...Beklentilerin çok üzerinde
Boynunuzdaki kırmızı zarafetAtmosferin tadına varın
Yöresel damak tatları: BitlisEtkinlik takvimi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Takvim Takvim Şehit Fetullah'ın köyünde
Saliha Ana konuşurken yılan dili pıçaklar saplanıyor böğrümüze...
Dualar huzura
Dayağa hakaret normal
Ömre bedel aşk
Bayram sağolsun
Gurbette mucize
Tuğçe Abla'larını unutmadılar
SPOR
Parçala Parçala Türkiyem
17 puanla ikinci sırada yer alan Ay-Yıldızlılar, Almanya'da 5-0...
Destek çığ gibi
Moldova'dan güçlüyüz
Carew'den yeşil ışık
Polat vageçmiyor
Toraman müjdesi
Buruk bir bayram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 21°C 16°C 
ANKARA Çok Bulutlu 23°C 14°C 
İZMİR Yer Yer Sağanak Yağışlı 22°C 17°C 
ANTALYA Yer Yer Sağanak Yağışlı 29°C 16°C 
ADANA Yer Yer Sağanak Yağışlı 28°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 58.053,400 D:% 1,11
DOLAR S: 1,191 D:% -0,04
EURO S: 1,691 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku