Turşuaşı Çorbası HAZIRLANIŞI Buğdayı ve nohutu sıcak suda akşamdan ıslatın. İkisinin de suyunu süzüp etle birlikte tencereye alın. Tereyağı ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Taze fasulyeleri doğrayın ve tencereye ilave edin. Fasulyeler pişince çarliston biberleri, domates, salça ve tuzu ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER 1 bardak buğday 1/2 bardak nohut 1/2 kg kuşbaşı et 8 bardak sıcak su 1 kase taze fasulye 5 çarliston biber 5-6 domates, 1 çorba kaşığı salça, tereyağı
Ciğer Taplaması HAZIIRLANIŞI Soğan ve maydanoz ayıklanarak yıkanır. Ciğerle yürek kıyılır ve geniş bir tepsiye alınır. Üzerine bulgur, un, pulbiber, karabiber, kimyon, reyhan, rendelenmiş soğan, maydanoz ve tuz ilave edilerek karıştırılır. İyice yoğrulur ve yassı köfteler yapılır. Köfteler hazırlanırken su konur. Su kaynayınca kalan tuz ilave edilir ve köfteler suya atılır. 5 dakika yavaşca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kapağı açılır. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzülerek servis tabağına alınır. Yağ eritilir, kırmızıbiber ilave edilerek köftelerin üzerine gezdirilir.
MALZEMELER 1 orta boy soğan, 1/3 demet maydanoz, 250 gr karaciğer (kuzu), 250 gr yürek, köftelik bulgur, 1/2 bardak un, baharat
Şirin Kayganak HAZIRLANIIŞI Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını kızdırın. Yumurtayı tel süzgeçten ince ince kızgın yağa akıtın. Tel tel olacak şekilde pembeleşinceye kadar karıştırın. Pekmez, su ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Kızartılmış yumurtanın üzerine dökün. Bir taşım daha kaynatıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER 100 gr tereyağı su bardağı pekmez Yarım su bardağı su Yarım su bardağı toz şeker