Şişmanlık ya da zayıflık... Kadınların ruh hali kadar sağlığını da etkileyen bu iki durum, hamilelik döneminde büyük önem taşıyor. İngiliz bilimadamları yaptıkları araştırmayla; çok zayıf kadınlarda düşük yapma riskinin, normal kilodaki kadınlara oranla yüzde 72 daha fazla olduğunu tespit etti. Araştırma 6 bin kadın üzerinde gerçekleştirildi. Kadınların biyolojik, sosyal durum ile yaşam tarzları göz önünde bulunduruldu. Çikolata ve meyve yiyin Araştırmada beden kitle endeksi 18.5'in altında olanların ilk 3 ayda düşük riskinin çok daha yüksek olduğu saptandı. Buna karşın hamile kalmayı düşünen ve aşırı zayıf olan kadınların dengeli beslenme alışkanlığı kazanmaları önerildi. Bunun için kadın-doğum uzmanı ve uzman diyetisyenin ortak çalışmasıyla oluşturulan bir beslenme reçetesine sadık kalınması tavsiye edildi. Aşırı zayıf kadınların özellikle hamile kaldıktan sonra bol bol meyve, sebze ve çikolata tüketimini artırmaları gerektiği vurgulandı.