Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Ekim 2007  

Süper lig panoraması



YAZARLAR NE DEDİ
FENERBAHÇE
Şansal BÜYÜKA (Akşam):
Şu Kezman'ın Avrupa maçlarını gözümle görmesem bizim ülkeye dublörü geldi sanacağım. Ama adamı biliyorum. İstese de bu kadar kötü oynayamaz. İstese de Fenerbahçe'nin hücumlarında bu kadar ayak bağı olamaz. O bakımdan Kezman'ın atılması F.Bahçe'nin eksik kalmasına neden olmadı.
Rıdvan DİLMEN (Milliyet): Sezon başında F.Bahçe bu oyun yapısı ile Avrupa'da çok başarılı olur ama ligimizde işi zor diyorduk. Takımda sadece konsantrasyon sorunu yok. Oyuncuların taktiksel sorunları da var. 4 gün önce CSKA maçında top hangi oyuncuda ise herkes arkadaşına yardıma giderken Manisa'da ise kimse birbirine yardımcı olmadı.

GALATASARAY
İlhan SÖYLER (Hürriyet):
Kurgusuz oyun olur mu? Galatasaray'ı bu sezon ilk kez bu kadar dağınık gördüm. Lincoln'ün yavaş ve isteksiz oynamasını anlamak güç. Benim kanaatime göre Lincoln deplasmanları sevmiyor. Galatasaraylı futbolcular yorgunluğu bahane etmesin alıştığımız güzelliklerin hiçbirini göremedik.
Doğan KOLOĞLU (Vatan): İki takımın da defansı alarmdaydı. Maçın başındaki teknik çekişme Galatasaray'ın avantajına şekillenince gole kadar Kayserispor biraz sindi. Bütün maç boyunca topu göremeyen tek bir isim vardı o da Hakan Şükür'dü. Bu arada maçın hakemini tebrik ederim (!) Atılan tekmelerin haddi hesabı yoktu. Futbol katliamı vardı. Son dakikalarda Kayseri 2 gol fırsatını kullanamayınca Galatasaray sahadan 1 puanla ayrıldı.

BEŞİKTAŞ
Güven TANER (Star):
Ertuğrul Sağlam ilk yarıda takımını 4-3-3 uygulayarak oynattı. Bu da Beşiktaş'ın pısırık yapısını bırakmasını sağladı. Porto'ya yenilirken de bu yolda umut vermişti. 2 maçtır Beşiktaş'ta bir umut var ama kimi adamlarda aynı ümit yok. Burak'a şaşıyorum. Kendini giderek geliştireceğine sanki acemileşiyor. Gelişmesine fren koyan bir başka genç de Serdar Özkan. Alnının teri ve ürettikleri ile aldı formayı sonra durdu ve geri gitmeye başladı.
Naci ARKAN (Türkiye): Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni mağlup ederken futbol adına yine ortaya birşey koyamadı. 90 dakika bir ton gol kaçıran Nobre'nin şık topuk golü güne damgasını vuran tek güzellikti. Porto maçınoan 3 gün sonra büyük bir değişim beklediğimiz Beşiktaş'ta en ufak bir diriliş ne yazık ki göremedik. Ali Tandoğan'ın güç kattığı defans bloğunda Gökhan Zan'ın hava hakimiyeti dışında İbrahim Toraman'ın toparlayıcılık görevini eksiksiz yerine getirmesi Siyah-Beyazlı takımın en derli toplu bölgesi olarak savunmayı ön plana çıkardı.

GOL KRALLIĞI
5 GOL:
De Nigris (Gaziantep), Gökdeniz (Trabzon), Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayserispor) 4 GOL: H.Şükür (G.Saray), M.Ali, Mehmet Yıldız (Sivas) 3 GOL: Sinan (Bursaspor), Umut (Trabzonspor), M.Çakır, Okan (G.Birliği), Yusuf (Denizlispor), Holosko (V.Manisa), Iglasias (Kayserispor), Sterjovski (OFTAŞ), Nonda (Galatasaray), Tello (Beşiktaş), Uğur Yıldırım (Gaziantepspor), Adriano (Büyükşehir), Theou (Kasımpaşa), Murat Hacıoğlu (Konya), Krita (Ankaragücü) 2 GOL: Lincoln (Galatasaray), Ceyhun (Trabzonspor), Murat Duruer (Ankaragücü), Neca, Washington (Konyaspor), Balili (Sivasspor), Mehmet Topuz (Kayserispor), Fatih Egedik, Kratochvil (Denizlispor), Bobo (Beşiktaş), Semih (F.Bahçe), Bülent ( G.Birliği OFTAŞ), Kerim (Büyükşehir), Anderson (Çaykur Rizespor)

HAFTANIN TAKIMI
Çaykur Rizespor
LIGDE
son haftalarda başarısız sonuçlar alan Çaykur Rizespor, ligin güçlü ekiplerinden Gaziantepspor karşısında oynadığı etkili futbolu galibiyetle süslemeyi başarırken haftanın takımı olmayı da hak etti.

HAFTANIN HAKEMİ
Özgüç Türkalp

Çaykur Rizespor,Gaziantepspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcı hocalarıyla iyi anlaştı ve alkış aldı.

HAFTANIN KARMASI
Sinouh (Kasımpaşa)
Emrah (Ç.Rize)
Tozo (OFTAŞ)
Tello (Beşiktaş)
Ümit (Manisa)
Aurelio (F.Bahçe)
Washington (Konya)
A.Tandoğan (Beşiktaş)
M.Topuz (Kayseri)
Barış (G.Saray)
M.Yıldız (Sivas)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Washington (Konya)
KONYASPOR
'un Brezilyalı futbolcusu Büyükşehir karşısında takımına hayat veren oyuncu oldu. Hem 2 gol attı, hem de bitmez tükenmez enerjisiyle rakip takımı çökertti.

HAFTANIN GOLÜ
Ali Tandoğan'ın uzun taç atışında top Mert Nobre'nin arkasına düştü. Brezilyalı futbolcu arkası dönük olarak topuğuyla çok şık bir vuruş çıkartarak haftanın en güzel golüne imza attı.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Muhammed (Ankaraspor), Tomas, Serhat (Denizlispor), Sumulikoski, Ömer Erdoğan, Pancu, Vega, Sinan (Bursaspor), Bülent, Murat (Gençlerbirliği OFTAŞ), Ümit, Nizamettin (V.Manisa), Yasin, Alex (Fenerbahçe), Erkan, Kerem, Eren (G.Birliği), Serdar Özkan, Tello (Beşiktaş), Neca, Sedat, Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Volkan, Marcus, Efe (Büyükşehir), Serhat, Emre, Fahri, Victoria (Ç.Rize), Devran, Hayrettin, Ivan (Sivasspor), Krita, Cem Can (MKE Ankaragücü), Mehmet Eren (Kayserispor), Linderoth, Barış (Galatasaray)
SARI KART CEZALILARI: Murat (Gençlerbirliği OFTAŞ), Ümit (Manisaspor), Neca (Konyaspor)
KIRMIZI KARTLAR: Emre Aşık (Ankaraspor), İlhan (Gençlerbirliği OFTAŞ), Kezman (Fenerbahçe), Sertan (Büyükşehir)

HAFTANIN KARE ASI
Washington (Konya)
Aurelio (F.Bahçe)
Tello (Beşiktaş)
M.Yıldız (Sivasspor)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Ünal Karaman

Ünal Karaman, Konya'nın başına geçtiğinden beri takımını hızla toparladı. Büyükşehir karşısında maç 2-0'dan 2-2'ye gelmesine rağmen verdiği yerinde taktikle takımının ilk galibiyeti almasında büyük rol oynadı.

HAFTANIN OLAYI
9 maçtan 6'sı berabere sonuçlandı
Süper Lig'de 8. hafta geride kalırken haftanın en önemli olayı 9 maçtan 6'sının berabere bitmesi oldu. 4 Büyükler'den sadece Beşiktaş kazanırken diğer büyükler bir puanla yetindi. Konya ise ilk galibiyetini aldı.

KADER ANI

Bursa- OFTAŞ maçının 89. dakikasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Pancu'nun vuruşunda direğe çarpan top kaleci Recep'te kaldı. Bu bir kader anıydı. Kasımpaşa- Trabzon maçının 90. dakikasında Karadeniz ekibinden Hasan topu kaleci Tolga'ya göndermek isterken araya giren Kasımpaşa'lı Erhan'ın vuruşunda top auta gitti. Bu da önemli bir andı. V.Manisa-F.Bahçe maçının 77. dakikasında Kezman gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakarak kader anına imza attı.

CEZA TAHTASI

ZICO Fenerbahçe'nin hocası, Manisa önünde maça hakim olamadı. Kezman'da ısrar ederken Semih'i oyuna sokmadı. Uzun bir süredir oynamayan Appiah'ı maçın son bölümünde oyuna alması da hataydı. Takımı son derece etkisiz oynattı.
AYKUT KOCAMAN Bu hafta ceza tahtasına dün istifa eden Aykut Kocaman da girdi. Ankaraspor sezon başından beri kazanamıyorsa bunda Kocaman'ın da suçu olmalı. Denizli maçında kötü gidişata önlem olamadı. Aykut hoca'ya hiç yakışmadı.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Fatih koptu geliyorTopuz savaşı
Bol sanş AslanımBobo&Rico da gidebilir
Küskün dörtlü yol ayrımındaErsen Martin yolcu!
Terim gaz verdiErciyes 90'da kurtuldu
Kezman'ın ipi çekildiAslanlar gibiyim
Dünkü at yarışı sonuçlarıHaber turu
SAKLAMBAÇ
Aman Aman soğuk alma!
200 kadar virüsün yol açtığı soğuk algınlığı, özellikle içinde...
Sinsi pre diyabet Tip 2...
Guatr depresyona sokuyor
Kataraktın yaşı yok...
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
EKONOMİ
Ramazan Ramazan Bayramı'nda en az 4 milyon kişi yer değiştirecek
Bayramda, havayolu ve otobüsü kullanarak 4 milyondan fazla kişinin...
Zamve vergi yerine harcama...
Memur zammı belli oluyor
'Tüm dünyada kayıtdışılık var...
TOKİ: İstanbul için eylem...
Öger Türk Tur'dan kış...
Konya Şeker'den 6 milyon YTL...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 26°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 28°C 11°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 21°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.279,090 D:% -0,90
DOLAR S: 1,188 D:% 0,89
EURO S: 1,672 D:% 0,39
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku