Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Ekim 2007  

Yöresel damak tatları: Kahramanmaraş



Tırşik Çorbası
HAZIRLANIŞI
Tırşik yaprağı ince ince doğranır ve iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut dövme ile yıkanır. Kaynayan suyun içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.

MALZEMELER
1 kg tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su

Patlıcanlı Çöp Kebabı
HAZIRLANIŞI

Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Ardından kağıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Üzerine tuz serpin. 1 kaşık salçayı suyla eritip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte ortalama 5 dakika daha pişirin. Sıcak ikramda bulunun.

MALZEMELER
8 ince uzun patlıcan (saplarıyla kullanılacak) 400 gr kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı kızartmalık zeytinyağı, tuz

Ezmeli Kebap
HAZIRLANIŞI
Domates ve biberleri közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup kıyın. Tuz, karabiber ve pulbiber koyduğunuz kıymayı yoğurup küçük köfteler yapın; şişe takın. Fırında şişleri çevirerek pişirin. Kıyılmış domateslerin üzerine kebapları yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip süsledikten sonra servis yapın.

MALZEMELER
5-6 domates Yarım kg köftelik kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı 3-4 sivribiber 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ellerinin hamuruyla bizi...Dünyanın vitrinine bak
Ateşte açan çiçeklerKütahya'yı porselen şehri...
Şeker Bayramı'nda şeker...Fıtık belinizi bükmesin
Yaktın bizi reflüYeşilçam'ın "Kabadayı"sı kim?
İster hediyelik, ister...Sofralardaki zarafet
Bahçede kebap keyfiAklınız artık onlarda kalmasın
Işıldayan damlalarHamurlu ellerin dizileri!
'Dünya'nın modasını...Etkinlik takvimi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıPlastik Cerrahi Uzm. Dr.
GÜNCEL
Kalpten Kalpten mucize
Kalbindeki deliği fark etmeden, ölümle burun buruna 3 sağlıklı çocuk...
Gurbette kırmızı-beyaz devrim
Kudurtan ihmal
Kadınlar icindevproje
Hekim hastanın ayağına gidiyor
Güvenliği 'TAV'ladı
İzinsiz çalışmak
SPOR
Yolun Yolun sonu Manchester
Otoriteler, 2000 ruhunun geri döndüğünü ve Cimbom'un Manchester'daki...
Sıfırdan başlıyoruz
Polat el koydu
Patron Sağlam'dır
Trabzon yine kayıp
Siftah peşinde
Coşkulu karşılama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 16°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 18°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 32°C 21°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 31°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 56.792,970 D:% 3,42
DOLAR S: 1,182 D:% -1,71
EURO S: 1,670 D:% -1,45
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku