Tırşik Çorbası HAZIRLANIŞI Tırşik yaprağı ince ince doğranır ve iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut dövme ile yıkanır. Kaynayan suyun içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
MALZEMELER 1 kg tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su
Patlıcanlı Çöp Kebabı HAZIRLANIŞI Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika kadar bekletin. Ardından kağıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Üzerine tuz serpin. 1 kaşık salçayı suyla eritip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte ortalama 5 dakika daha pişirin. Sıcak ikramda bulunun.
MALZEMELER 8 ince uzun patlıcan (saplarıyla kullanılacak) 400 gr kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çay bardağı kızartmalık zeytinyağı, tuz
Ezmeli Kebap HAZIRLANIŞI Domates ve biberleri közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup kıyın. Tuz, karabiber ve pulbiber koyduğunuz kıymayı yoğurup küçük köfteler yapın; şişe takın. Fırında şişleri çevirerek pişirin. Kıyılmış domateslerin üzerine kebapları yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip süsledikten sonra servis yapın.
MALZEMELER 5-6 domates Yarım kg köftelik kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı 3-4 sivribiber 6-7 dal maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber