Ateşte açan çiçekler
Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli ile Kütahya'daki fabrikalarını gezdik. Porselenin aşama aşama üretimini gözümle gördükten sonra porselen bir tabağa bakışım değişti; ne emek varmış. O yüzden zarif ve pahalı bir ürün. Çok emek var! .
*İlk defa yapılacak yeni bir model için, önce alçıdan model kalıp hazırlanır, üretilecek mamulün aynısı olan kalıp üzerinde desenler elle işlenir. *Model kalıptan, teksir kalıp yapımı: Model kalıptan teksir kalıbı, teksir kalıbından ise işletmede kullanılan alçı kalıplar çoğaltılır. *Hammaddeler, suyla karıştırılarak öğütülür. Filter preslerde sıkılıp çamur kısmı kalır. Kalan çamur sucuk şeklinde çamur haline getirilir. *Fincan alçı kalıbı: Alçı kalıplar fincan tornalarda bulunan şekillendirme yuvalarına teker teker takılır. *Alçı kalıplara çamurdan atılarak fincanın iç şeklindeki metal kafayla alçı kalıp arasında çamur sıkıştırılır. Fincana şekil verilmesi sağlanır. *Fincan torna kurutması: Şekil verilen fincanlar kurutmadan geçirilerek mamulün kalıptan ayrılması sağlanır. *Fincanın kulpları döküm metodu ile; çamurun alçı kalıba dökülmesi ve çamurun sertleşmesiyle elde edilir. *Fincan kulpları kalıplardan alınarak, her bir kulba ayrı, rötuş yapılarak çamur ve bozukluklarından temizlenir. *Kulplar iki ucundan, yapıştırıcı çamur kullanılarak her fincanda aynı hizada olacak şekilde fincana monte edilir. *Alçı kalıpların döküm çamuru dolum istasyonuna gelmesi porselen üretiminde şekillendirme metodudur. *Kalıpların içerisi döküm çamuruyla doldurulur. Bir süre sonra çamur boşaltılır, alçıdaki mamul kurutulur. *Döküm işlemi sonrası kalıbın açılması: Kurutmadan çıkan kalıplar mamule zarar vermeden, dikkatlice açılır. *Oluşan mamul, kalıptan çıkarılır ve kurutucuya verilir. Mamul yumuşak olduğundan hassas davranılmalıdır. *Kuruyan mamullere bıçak rötuşu, sonra sulu sünger rötuşu yapılır. Böylece mamuller çamur ve çıkıntılı çapaklardan tamamen temizlenir. *Emziği olan mamullere ise özellikle emzik dışının ve emzik iç kısmının çok iyi rötuşlanması gerekmektedir. Bu çok önemli bir aşamadır. *Dökümü tamamlanan ve kalıptan alınan tuzluk ve biberliklerin delikleri açılır. Tüm döküm mamulleri gibi bıçak ve sünger rötuşundan geçirilir. *En son teknoloji olan presle şekillendirme metodunda; çamur, granül haline getirilerek, metal kalıplarda preslenerek mamul oluşur. *Şekil verilen mamulün kenar çapakları kırılarak, zımparalar ile kırılan kısmın yan tarafları düzgün bir hale getirilir. *Zımpara işlemi tamamlanan mamulün, keskin yüzeyleri sulu sünger düzeltilerek tabakların kenar kısımlarının yuvarlak hale gelmesi sağlanır. *Yukarıdan aşağıya sünger rötuşundan sonra aynı işlem, farklı bir istasyonda aşağıdan yukarıya doğru da yapılır. *İşlemleri tamamlanan pres ham mamul, kontrollerden geçirilerek ilk pişirim için arabalara yüklenir. *Mamuller ilk pişirimleri yapılmak üzere arabalara yüklenir ve bin derecede bisküvi pişirimi yapılır. Süre 22 saattir. *Mamuller, sırla kaplanır. İkinci pişirim için, bin 400 derecede sır fırınlarında pişirilerek porselen haline getirilir. *Beyaz porselen olan mamullere, baskı yoluyla hazırlanan dekorlar uygulanır. Dekorların yapışması sağlanır. *Dekor uygulaması sonrası kontrol dekoru tamamlanan mamul, son kez kontrol edilerek, pişirime gönderilir. *900 veya bin 200 derecede pişirilerek uygulanan dekorun, gerçek renklerinin ortaya çıkması sağlanır.
DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hızlı Erişim HAKKI YALÇIN BÜLENT ERANDAÇ KAZIM YILMAZ PROF. DR. BAYRAKTAR BAYRAKLI MEHMET ÇETİNGÜLEÇ CEM ARSLAN SAVAŞ AY NİLGÜN K. TAHMAZ BAHAR TANIR FARUK ERDEM İLKER SARIER ARTE TAHİR GÜL AKMAN ECE VAHAPOĞLU ÖZKAN BİNOL
EKONOMİ
IMKB E: 56.792,970 D:% 3,42
DOLAR S: 1,182 D:% -1,71
EURO S: 1,670 D:% -1,45
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN