Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ekim 2007  

Süper Lig panoraması



Gol Krallığı
5 GOL: De Nigris (Gaziantep), Gökdeniz (Trabzonspor)
4 GOL: Hakan Şükür, Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayserispor)
3 GOL: Sinan Kaloğlu (Bursaspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Mehmet Çakır, Okan (G.Birliği), Yusuf Şimşek (Denizlispor), Holosko (Vestel Manisaspor), Iglasias (Kayserispor), Sterjovski (Gençlerbirliği OFTAŞ), Nonda (Galatasaray), Tello (Beşiktaş), M.Ali, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Uğur Yıldırım (Gaziantepspor), Adriano (Büyükşehir), Theou (Kasımpaşa)

7. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Denizlispor-Kayseri: 2-0, Trabzon-Konyaspor: 1-0, Sivasspor- Bursaspor: 3-2, Gaziantepspor-Ankaraspor: 1-0, Büyükşehir- V.Manisa: 4-1, G.Birliği-Kasımpaşa: 3-1, F.Bahçe- A.Gücü: 2-0, OFTAŞ-Rize: 2-0, G.Saray-Beşiktaş: 2-1.

Haftanın takımı
Büyükşehir

Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor karşısında maçın başından itibaren etkili bir futbol sergiledi. Rakibini sahasına hapseden İstanbul ekibi farklı bir galibiyet elde ederken haftanın takımı olmayı da hak etti.

Haftanın hakemi
Cüneyt Çakır

Denizlispor-Kayserispor karşılaşmasında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip etti ve yardımcılarıyla iyi anlaştı. Penaltı kararı doğruydu.

Haftanın karması
Souleymanou (Denizli) Carlos (F.Bahçe) Song (G.Saray) Gökdeniz (Trabzon) Kratochvil (Denizli) Nick Carle (G.Birliği) M.Ali (Sivasspor) Ferhat (Trabzon) Arda (G.Saray) Sterjovski (OFTAŞ) Adriano (Büyükşehir)

Haftanın futbolcusu
Adriano (Büyükşehir)

Büyükşehir'in Brezilyalı futbolcusu Vestel Manisaspor'u adeta tek başına teslim aldı. Sahanın her yerinde o vardı. Sadece hat-trick yapmakla kalmayarak mükemmel oynadı ve haftanın yıldızı olmayı hak etti.

Haftanın golü
Büyükşehir'li Adriano'nun Vestel Manisa'ya attığı 2. gol çok şıktı. Brezilyalı futbolcunun ceza sahası içinde topu göğsüyle düzeltip kaleciyi çalımlaması tek kelimeyle mükemmeldi.

Haftanın kare ası
Adriano (Büyükşehir) Arda (G.Saray) Carlos (F.Bahçe) Gökdeniz (Trabzon)

Haftanın teknik adamı
Bülent Uygun

Sivasspor'un başarılı hocası Bursaspor karşısında takımı 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen asla yılmadı. Verdiği yerinde taktiklerle takımına 3-2'lik galibiyeti getirirken alınan 3 puanda çok önemli rol oynadı.

Haftanın olayı
Galatasaray tutulmuyor

Ligde 7. haftanın en önemli olayı Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-1 yenmesiydi. Bu galibiyetle Cimbom sezonun ilk derbisini kazandı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor da haftayı 3 puanla kapattı.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Kezman, Lugano (Fenerbahçe), Da Silva, Emre (Ankaragücü), Kadir,Savaş, Serkan, Murat (OFTAŞ), Serhat, Kürşat (Çaykur Rizespor), Arda (Galatasaray), Yusuf, Fatih Yiğen, Burak (Denizlispor), Ali Turan, Aydın (Kayserispor), Ömer, Erkan, Neca (Konyaspor), Gökdeniz, Hüseyin, Ayman (Trabzonspor), Sedat, Hayrettin (Sivasspor), Cihan, Jason Lee Vandelannotie, Bekir, Pancu, Sinan (Bursaspor), Ali Cansun, Barış (Gaziantepspor), M.Hanefi, Batak, Özer, Emre Aşık (Ankaraspor), Tjikuzu, Hasagiç, Sertan, Cesario, Volkan (İstanbul Büyükşehir), Borbiconi (Vestel Manisa), Fransergio, Cihat (Kasımpaşa)
SARI KART CEZALISI: Yusuf (Denizlispor)

Kader anı
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma 1-1 berabere devam ederken oyunun 76. dakikasında Arda, Beşiktaş ceza sahası içinde düştü. Hakem Selçuk Dereli bu pozisyona penaltı düdüğü çaldı. Nonda topu ağlara göndererek takımını 2- 1 öne geçirdi ve bir kader anına imza attı. Gaziantepspor-Ankaraspor maçında Necati Ateş 90. dakikada topu ağlara gönderdi ve gol sevincini yaşamaya başladı. Ancak bu gol Fırat Aydınus tarafından iptal edilince bir kader anı yaşandı.

Ceza tahtası
KEZMAN
Fenerbahçe'ye büyük umutlarla alınan Kezman, Ankaragücü karşısında tel tel döküldü. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Sırp star kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu. Kezman'ın artık kendisini daha iyi sorgulaması gerekir.

NOBRE
Beşiktaş, Nobre'yi tıpkı geçen sezon olduğu gibi sahada mumla arıyor. Ligin 7 haftası geride kaldığında Brezilyalı oyuncunun tek golü bulunmuyor. Galatasaray karşısında da sahada uyur gezerden farkı yoktu ve yine sınıfta kaldı.

Yazarlar ne dedi?
FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star): Maçın 36. dakikasına kadar sadece idare etmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı sahada. Ne zamanki Aurelio'nun şık kafa golü geldi ondan sonra F.Bahçe hareketlendi. Kezman bu maçta da yoktu. Alex ve Carlos topla yaptıkları hareketler ile oyuna renk katan isimlerdi. Önder sağ kanatta iyi oynayamadı. Önündeki boş sahayı iyi kullanamadı.
Can BARTU (Hürriyet): Kezman'da hakikaten bir tuhaflık bir problem var. Gitsin kendini papaza okutsun. Golcülüğü dünya çapında bilinen bir adam nasıl bu kadar gol kaçırır anlamak mümkün değil. Hakem Aytekin Durmaz futbolu gerçekten bilmiyor. Fenerbahçe'nin 2 net penaltısını vermedi. A.Gücü önünde Aurelio hücuma daha çok katkı yaptı. Deivid defans ile forcet arasında mekik dokudu.

GALATASARAY
Ahmet ÇAKIR (Zaman):
Savunmada Song ile birlikte Servet'in iyi oyunu G.Saray'ı rahatlattı. 2. yarıda taraflar skora razı gibiydi. Bu yüzden birkaç saman alevi parlayışı dışında oyun tıkandı. Maçın kader anı hiç tartışmasız penaltı kararıydı. Bu da hakemin armağınıydı. Nonda'nın atışı bu piyangoyu kaçırmam der gibiydi. Elbette ki galibiyeti getiren bu penaltı işin tadını kaçırdı ama sonuçta Feldkamp bir kez daha G.Saray'a damgasını vurdu.
Mehmet DEMİRKOL (Milliyet): Galatasaray'da Arda Lincoln'ün yerini dolduramadı. Arda hem sakatlıktan hem de bir türlü bu pozisyona oturamamaktan muzdarip bir oyuncuyken penaltı kazanıp galibiyetin kilidi oldu. Tabii ki ilk golde inanılmaz hatalar yapan milli kaleciyle. Sonuçta kazanan Galatasaray'dan çok Kalli oldu. Sert cezaları bir mesajdı. Kimse vazgeçilmez değil.

BEŞİKTAŞ
Güven TANER (Star):
Beşiktaş oyunu kendi alanında kabul eden bir pısırıklık göstermedi. Sahanın her yerini kullanmaya çalıştı. Eksiği, bu çalışmayı ürün alacak biçimde yapmamasıydı. Serdar Özkan'da olumsuz bir değişim var. Hızlı tırmanışını gösterdiği özelliklerini terk etti. Fizik gücü azaldı, güvenini yitirdi. Pozisyonları zorlamıyor. Bir de rakiplerince artık daha çok önemseniyor.

Sinan VARDAR (Takvim): Beşiktaş'ta sular bir türlü durulmuyor. Durulamaz da çünkü yanlış sistemde. Koca 45 dakikada futbol adına kayda değer fazla birşey yoktu. Beşiktaş'ta Bobo ve Nobre'nin son derece tesirsiz oyunları hem skor olarak, hem de futbol olarak hiçbir şey vermiyordu. Galatasaray 2-1 öne geçtikten sonra Ertuğrul Sağlam son hamleyi yapmakta gecikti. Beşiktaş'ın hocası Higuain'i oyuna aldığında iş işten çoktan geçmişti.


GOL DÜELLOSUNU BEŞİKTAŞ KAZANDI

PAF Ligi'nde haftanın en önemli maçı Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı. Metin Oktay Tesisleri'nde gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmayı Beşiktaş, 4-3 galip bitirerek haftayı 3 puanla kapattı. Fenerbahçe kendi sahasında Ankaragücü önünde altın değerinde 2 puan kaybetti. Ligde lider durumda bulunan Manisaspor ise İstanbul deplasmanında Büyükşehir'i 3-0 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

PAF Ligi maç sonuçları
F.Bahçe-A.Gücü 0-0
G.Saray-Beşiktaş: 3-4
OFTAŞ-Ç.Rize: 1-1
Denizli-Kayseri: 1-1
Büyükşehir-Manisa: 0-3
Trabzon-Konya: 2-3
G.Birliği-Kasımpaşa: 1-1
Sivas-Bursa: 2-2
Gaziantep-Ankara: 3-2

HAFTANIN PROGRAMI
ŞAMPİYONLAR LİGİ:
BUGÜN:
(19.30) CSKA Moskova-Fenerbahçe,
YARIN: (21.45) Beşiktaş-Porto,
UEFA KUPASI:
4 Ekim Perşembe
(19.00) Erciyes-A.Madrid, (21.30) G.Saray-Sion,
SÜPER LİG:
5 Ekim Cuma
(20.00) Kasımpaşa-Trabzon,
6 Ekim Cumartesi (16.00) V.Manisa-F.Bahçe, Ankaraspor-Denizli, Bursa-G.Birliği Oftaş, (20.00) Beşiktaş-Gençlerbirliği,
7 Ekim Pazar (16.00) Ç.Rize-G.Antep, Konya-Büyükşehir Bl., MKE A.Gücü- Sivas, (20.00) Kayseri-Galatasaray




DİĞER SPOR HABERLERİ
Inter ruhu lazımHaydi Fener! Yine zafer
Lincoln gidiyordu!Biz güçlü değiliz
Gökdeniz yolcu!16 yaşıma kadar kürdan gibiydim
Sion'a mucize lazımŞimdi de Tigana krizi
M.United'ın rakibi RomaKaf-Kaf galibiyet...
Efes, kupaya farklı başladıDünkü at yarışı sonuçları
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Tembellik Tembellik hastalığa davetiye çıkarıyor
Sabah uyandığınızda kendinizi yorgun hissediyor ve geçmeyen baş...
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Diş Hekimi Dr. Nazan Bozkurt:...


EKONOMİ
2-B 2-B yeniden
Yıllardır tartışılan ama uygulanamayan 'orman vasfını yitirmiş'...
CeBIT Eurasia Bilişim'le...
Dolar 1.19 YTL'yi gördü
İnternetten 1 günde krediyle...
İhracattan 'dalya'
'Enflasyon' sınavı
Çevreci araca vergi teşviği!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 24°C 16°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 27°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 20°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 21°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.198,040 D:% 0,30
DOLAR S: 1,202 D:% 0,13
EURO S: 1,710 D:% -0,03
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku