Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ekim 2007  

'İmkansızı istemiyoruz'



"Görevimizi layığıyla yapıyoruz. İmkansızı değil, hakkımızı istiyoruz"

***

'İmkansızı istemiyoruz'

'Çalışma saatleri', 'tayin', 'mesai' gibi problemlerinin çözülmesini isteyen polisler, 'Görevimizi layığıyla yapıyoruz. İmkansızı değil hakkımızı istiyoruz' diyor.

Türk polisi, ülkenin dört bir yanında görevini yapmaktan gurur duyarken, yaşadıkları sorunlara da çözüm bulunmasını istiyor... 'Çalışma saatleri', '25 ila 40 saat mesaiye çok az ücret', 'tayin', 'makam şoförlerinin fazlalığı' gibi konuların kısa sürede çözüme kavuşturulmasını isteyen polisler, bu konuda müjdeli haberleri bekliyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir polis memuru, "Türkiye'nin şartlarını biliyoruz. Ancak yaptığımız iş ortada. Hayatımızı ortaya koyarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hakkımızı istiyoruz, fazlasını değil" diyor.

YABANCILARLA EVLİLİK

Polis evlerinde, kantinlerde ve bu gibi birimlerde birçok personel fazlalığı yaşandığına dikkat çeken polisler, bu konuya el atılmasıyla birlikte sokaktaki polise ek yapılabileceğini belirterek, "İstendiği takdirde sokaktaki yoğun tempomuz azaltılabilir" dedi. Polis mensuplarının en çok merak ettiği sorular ve cevapları ise şöyle:

* Polis, herhangi bir şekilde Emniyet Teşkilatı'ndan ayrıldığı zaman tekrar teşkilata dönebilir mi ? Kanunen geri dönmesi için başvurabilir. Ancak 657 sayılı kanun bu konuda idarelere takdir hakkı verdiği için Emniyet Teşkilatı personeli geri almamaktadır.

* 2. Bölge hizmetimi yaparken sağlık problemlerimden dolayı 1. Bölge hizmetine atandım. Sağlık sorunlarıomı hallettiğim (iyileştiğim) takdirde 2. Bölge hizmetine tekrar atanacak mıyım? İyileştiğiniz takdirde eksik olan 2. Bölge hizmetinizi tamamlamanız için atamanız tekrar 2. Bölge'ye yapılır.

* Kendi sağlığım nedeniyle bulunduğum ilde ipka (erteleme) yaptırmak istiyorum. Durumum hakkında bilgi verir misiniz ? Tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu gerekir. Daha sonra bu rapor Sağlık Daire Başkanlığı tarafından incelenip 2. Bölge illerden herhangi birinde tedavisi mümkün değilse, ipka (erteleme) yapılır .

* Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği sadece Emniyet Hizmetleri Sınıfı'na mı uygulanıyor ? Hayır. Teşkilatta çalışan diğer hizmet sınıfları için de uygulanıyor.

* Evlilik nedeniyle tayin isteyen erkek, bayanın yanına gidebilir mi? Tayin talebinde bulunan erkeğin bayanın yanına gidebilmesi için; bayan memurun aday memur olması veya hizmet gereği başka bir yerde çalışamayacağı kurumunca belgelenirse tayin gerçekleşir.

* İl dışı geçici görevlendirmelerde yol izni veya mehil müddeti kullanılabilir mi? Aynı belediye sınırları içerisinde geçici görevlendirilmiş ise atama emrinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen iş günü içinde, il merkezinden ilçelere veya ilçelerden il merkezine geçici görevlendirilmiş ise atama emrinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren belli yol süresini izleyen iş günü (24 saat) içerisinde göreve başlamaları gerekir.

* Emekliliğine 1 yıl kalan personel atama talebinde bulunabilir mi? Emekliliğine 1 yıl kalan personel bu sebepten dolayı atama talebinde bulunamaz. Yaş haddinden dolayı emekliliğine 1 yıl kalan personel ise Atama ve Yer değiştirme Yönetmeliği'nin 44. maddesi çerçevesinde tayin talebinde bulunabilir.

* Türk polisi, yabancı uyruklu bir bayanla evlenebilir mi ? Polis memuru olarak teşkilatta göreve başlayanların yabancılarla evlenmelerine engel olan mevzuatta bir düzenleme bulunmamaktadır .

* Polis sendikaya üye olabilir mi ? Polisler, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 15. maddesinin (J) bendi çerçevesinde sendikaya üye olamaz.

* Polis olarak görev yapmakta iken müstafi sayıldım. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev almam mümkün mü ? Polis memuru olarak görev yapmakta iken müstafi sayılan personel, 657 sayılı kanunun 94'üncü maddesinde öngörülen bekleme sürelerinin sonunda devlet memuru olma şartları ile atanmak istenilen kadro için aranılan şartları taşıması ve ilgili kurumun uygun görmesi halinde kamu kurumlarında görev alabilir.

* Polis memuru olarak görev yapmakta iken meslekten çıkartılma cezası aldım. Sonra kamu kurumunda görev alabilir miyim? Meslekten çıkartma cezaları, devlet memurluğundan çıkartma cezasından farklı olarak sadece tekrar söz konusu genel müdürlüğe devlet memuru olarak atanmaya engel teşkil eder. Devlet memuru olma vasfına haiz olmanız ve atanılacak kadroya dair diğer özel şartları taşımanız kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilirsiniz.

YARIN: Nasıl polis olunur?




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Hayalini katlettiler'Yasin Hayal zorladı'
Boşanma cinnetiKaçamak kanlı bitti
Mucizeye inanmayan,...Kanal faciası
Bebeğini öksüz bıraktı...Murat'ın sır ölümü
Bunlar da ithal hırsızÖlüm havada yakaladı
Gemi Sabancılar'ın...Bağışlanan kalp için THY...
Ay ailesi trafik kurbanı1 kişiye 151 bin YTL
EKONOMİ
2-B 2-B yeniden
Yıllardır tartışılan ama uygulanamayan 'orman vasfını yitirmiş'...
CeBIT Eurasia Bilişim'le...
Dolar 1.19 YTL'yi gördü
İnternetten 1 günde krediyle...
İhracattan 'dalya'
'Enflasyon' sınavı
Çevreci araca vergi teşviği!
MAGAZİN
Metin 'Metin'in uydurması'
Sibel Can, eşi Sulhi Aksüt'ün Metin Özülkü'yle birlikte...
atv'nin son güzeli
Şarkı yarışması değil aşk...
Reklamın iyisi kötüsü olmaz!



 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 24°C 16°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 27°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 20°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 21°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 54.198,040 D:% 0,30
DOLAR S: 1,202 D:% 0,13
EURO S: 1,710 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku