Yarma Çorbası HAZIRLANIŞI Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan, yağla birlikte pembeleştirilir. Salçası konulur. 1,2 kez yağda çevrilir. Kavurması ilave edilir. Suyu konulur, tuz atılır. Kaynamaya başlayınca irinti ilave edilir. İrinti pişince ateşten alınır, sıcak olarak servis yapılır.
MALZEMELER 1 su bardağı irinti (yarmanın en irisi) 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı salça 100-150 gr. kavurma
Kömbe HAZIRLANIŞI Kuşbaşı et küçük parçalara ayrılır, yıkanır. Kendi bıraktığı suyu çekince 2 kaşık yağ ilave edilip, iyice kavrularak pişirilir. Diğer taraftan geniş bir tepsiye un elenerek ortası havuz gibi açılır. Ortasına maya, kenarlarına tuz serpilir. Ilık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzerine nemli bez örtülerek mayalandırılır. Hamur iki parçaya ayrılır. Hamur parçalarından biri yağlanmış tepsiye açılarak yerleştirilir. Arasına kavrulmuş et yayılır. Diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Hamurun üzeri kalan yağla yağlanır, susam dökülerek fırında pişirilir. Dilimlenerek servise sunulur.
MALZEMELER 1/2 ekmek mayası veya1/2 kibrit kutusu kadar pak maya 1/2 kg. kuşbaşı et 3-4 yemek kaşığı tereyağı Tuz - susam -1-1,5 kg. un
Çökelek Salatası HAZIRLANIŞI Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır. Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak iyice karıştırılıp servis tabağına alınır.
MALZEMELER 500 gr. çökelek 150 gr. yeşil soğan 1 demet maydanoz 8-10 dal dereotu Tuz-kırmızı biber Zeytinyağı