Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Eylül 2007  

Süper lig panoraması



GOL KARLLIĞI
5 GOL:
De Nigris (Gaziantep)
4 GOL: Hakan Şükür, Ümit Karan (G.Saray), Gökdeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor)
3 GOL: Sinan Kaloğlu (Bursa), Umut (Trabzon), M.Çakır (G.Birliği), Yusuf (Denizlispor), Holosko (V.Manisa), Iglasias (Kayserispor)
2 GOL: Lincoln, Nonda (G.Saray), Ceyhun (Trabzon), Kirita, Murat Duruer (Ankaragücü), M.Hacıoğlu, Neca (Konya), Tehoue (Kasımpaşa), M.Yıldız, Balili (Sivas), M.Topuz (Kayseri), Fatih Egedik (Denizli), Bobo ,Tello (Beşiktaş), Okan (G.Birliği), Uğur (Gaziantepspor), Semih (F.Bahçe)

HAFTANIN TAKIMI

Sivasspor
Sivasspor
lige ağırlığını her geçen hafta biraz daha koyuyor. Ç.Rize deplasmanında çok başarılı bir performans gösteren Yiğidolar sahadan 2 farklı galibiyetle ayrılırken haftanın takımı olmayı hak ettiler.

HAFTANIN HAKEMİ
Oktay Demiray
Ankaragücü
-Büyükşehir maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla da çok iyi anlaştı. Verdiği kararların tamamında haklıydı.

HAFTANIN KARMASI

Petkoviç (Sivas)
Carlos (F.Bahçe)
Ümit (V.Manisa)
Tello (Beşiktaş)
Traore (G.Birliği)
Fatih (Denizli)
De Nigris (G.Antep)
Elyasa (A.Gücü)
M.Topuz (Kayseri)
Ümit Karan (G.Saray)
Balili (Sivas)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Tello (Beşiktaş)
Beşiktaş
'ın Şilili futbolcusu Tello, Denizlispor önünde Kartal'ı ipten alan isimdi. Sadece 2 gol atmakla kalmadı. Çalışkanlığı ve bitmeyen enerjisiyle büyük takdir topladı.

HAFTANIN GOLÜ

Lincoln'un uzun pasında ceza alanında göğsüyle topu düzelten Ümit mükemmel bir röveşatayla topu ağlara gönderdi. Bu gol uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek cinstendi.

HAFTANIN KARE ASI

Tello (Beşiktaş)
M.Topuz (Kayseri)
Lincoln (G.Saray)
Carlos (F.Bahçe)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Tolunay Kafkas (Kayserispor)
Kayserispor
'un başarılı hocası Tolunay Kafkas, Ankaraspor maçında verdiği yerinde taktiklerle maçın kazanılmasında büyük rol oynadı. Kafkas oyuncu değişikliklerinde de doğru seçim yaparak haftanın hocası oldu.

HAFTANIN OLAYI
F.Bahçe 7 puan geriye düştü
Inter
maçında oynadığı futbolla göz kamaştıran F.Bahçe, aldığı beraberlikle G.Saray'ın 7, Beşiktaş'ın da 5 puan gerisine düştü. Galatasaray ve Beşiktaş haftayı 3 puan kapatırken Sivasspor da yükselişini sürdürdü.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Uğur, Borbiconi, Kalabane, Ümit (V.Manisa), Gökdeniz (Trabzon),Krita, Emre, Elyasa (A.Gücü), Haluk, Efe (Büyükşehir), Zafer, Selahattin, Serhat, Allyson (Denizlispor), Koray (Beşiktaş), Traore, Engin, Kerem, Gökhan (G.Birliği), Toledo, Kamber (Kayserispor), Necati, Ediz, Murat (Ankaraspor), Bouzid, Lincoln (Galatasaray), Fatih, Fransergio (Kasımpaşa), Uğur, Volkan, Murat, De Nigris, Mehmet (G.Antep), Orhan, Murat (OFTAŞ), Balili, Murat, M.Ali (Sivasspor), Fahri, Anderson, Serhat (Ç.Rizespor), İsmail, Mustafa, Tum (Bursaspor), Alex, Deniz, Lugano, Aurelio (F.Bahçe)
SARI KART CEZALILARI: Krita (A.Gücü), Engin (Gençlerbirliği), Mustafa Sarp (Bursaspor)
KIRMIZI KARTLAR: Holosko (V.Manisa), Umut (Trabzon), Cisse (Beşiktaş), Gökhan (Kayserispor)

CEZA TAHTASI

İBRAHİM TORAMAN
Beşiktaş
'ın 3 kaptanından biri olan İbrahim Toraman'ın yenen 2 golde de büyük hatası vardı. Kademe yanlışlıkları yaparken klasına gölge düşürdü. İbrahim Toraman gibi Milli Takım'ın bankosu bir isim bunları yapmamalıydı.

AYKUT KOCAMAN
Ankaraspor
Teknik Direktörü Aykut Kocaman takımını bir türlü toparlayamadı. Tecrübeli hoca zorlu Kayseri deplasmanında rakibine karşı hiçbir önlem almazken yerinde hamleler yapamadı ve maçı bir seyirci gibi takip etti.

KADER ANI
Beşiktaş, Denizlispor önünde ecel terleri döktüğü karşılaşmada 2-0 yenilgiden 3-2 galip duruma geçmeyi başarmıştı. Maçın 69. dakikasında gelişen bir Denizlispor atağında Tomas'tan dönen topa ceza sahası dışından Serhat sert bir vuruş yaptı ve top Hakan'ı geçmesine rağmen üst direkten dönerek oyun alanına geri geldi. Bu bir kader anıydı. Konya- G.Birliği maçının 88. dakikasında kazanılan faul atışında Okan'ın attığı gol başkent ekibine beraberliği getirdi. Bu da kader anıydı.

YAZARLAR NE DEDİ?

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Serdar Özkan 50 senedir Beşiktaş'ta oynuyormuş gibi oynadı. İbrahim Toraman'ın bulunduğu yer takımın canı. Ancak o bu canla oynadı. Tello Beşiktaş'a geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Nobre'nin bende dokunulmazlığı var. En kötü oynadığı maçta bile kötü diyemiyorum. Cebinde ne var ne yok başaltıyor. Maçın hakemi Yunus Yıldırım ise ne gördüyse onu çaldı.
Korkut GÖZE (Hürriyet): Beşiktaş 2-0 yenik düştüğü maçta ilk 45 dakika bitmeden iki golle karşılık vermişse bunun tek nedeni tribünlerden aldığı moraldi. Her bir Beşiktaşlı oyunun içindeydi. Sadece Tello diğerlerinden farklıydı. Ricardinho ve Delgado'nun oynamadığı maçta sanki liderliğe soyunmuştu. Mehmet Yozgatlı'dan daha etkili bir performans bekliyordum. Ancak dağınık ve etkisizdi.

FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star):
Inter karşısında Fenerbahçe'nin en büyük özelliği rakip kaleye çok şut atmasıydı. Bu maçta iki şut Deivid'den, 2 şut da Semih'ten geldi. Fenerbahçe bu maça moral motivasyonu yüksek çıkmasına rağmen Inter önündeki takımdan çok farklı bir görüntü verdi. Tum'un kafa golünde de Lugano zamanlama hatası yaparak ikramda bulundu.
Gürcan BİLGİÇ (Sabah): Kanatların işlemesi, Fenerbahçe adına maçı çözecek tek formüldü. Deivid ve Vederson'un sürekli içeriye kat etmesi, beklerin bu boşluklara kaymasını gerektiriyordu. Önder ve Carlos bu noktada etkili olamadılar. Neyi bekleyelim neyi göreceğiz? Ne Fenerbahçe'nin ne de bizim standardımız kalmadı. Gece ve gündüz gibiyiz.

GALATASARAY
Orhan BALAL (Bugün):
Kötü oynarken önemli olan 3 puan almaktır. Galatasaray da bunu becerdi. Ligin en çok gol atan, en çok şut atan ve en fazla pozisyona giren takımı ilk yarıda sadece bir pozisyon buldu. Galatasaray nasıl gol atacak derken penaltıyı kaleciye teslim eden Ümit Karan öyle bir rövaşata golü attı ki rüzgarlı gecede kuytuya kaçanları uyandırdı ve içleri ısıttı. Sadece bu gol bile Olimpiyat Stadı'nın kahrını çekmeye yeterdi.
Turgay ŞEREN (Akşam): Kalli biri Hasan Şaş, diğeri Ayhan olmak üzere 2 oyuncu değiştirdi. Hasan Şaş'ın ayağında tuttuğu topu ve yaptığı pas hatasını saymak herhalde zor olurdu. Ayhan da öyle. Çıktığı dakikaya kadar rakibine çalım üstüne çalım atmak istedi ama topu ya taca attı, yahut rakip oyuncular ayağından kaptı. Galatasaray'da maçı kazanmak için en çok koşan, en çok mücadele eden Lincoln'du. Bouzid ise Galatasaray defansında çok zor oynar. Çünkü çok ağır.

6. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Beşiktaş-Denizlispor: 3-2, Konyaspor-G.Birliği: 1-1, Kayseri- Ankaraspor: 3-1, V.Manisa-Trabzonspor: 1-1, A.Gücü- Büyükşehir: 1-0, Kasımpaşa-G.Saray: 0-1, OFTAŞ- Gaziantep: 1-2, Ç.Rize-Sivas: 0-2, Bursa-F.Bahçe: 1-1.




DİĞER SPOR HABERLERİ
İşte Fener'in rüyasıVe.. Mutlu son
Beşiktaş ona aşıkŞimdi sıra Beşiktaşta
Sağlam çözüm arıyorBedelini ödersiniz
Her maça Inter lazımBüyük ayaklanma
Samsun'da gol yağmuruRikko tırnağının ucunda
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Doğru Doğru beslenmeli
Okula giden çocukların doğru ve dengeli beslenmesi, başarısını...
Akneler (2)
Acil servis
Aşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları


EKONOMİ
Elektronikte Elektronikte rekabet Media Markt'la kızışacak
Elektronik market Media Markt, Türkiye'ye iddialı fiyatlarla geldi.
Cepte indirim başka bahara
Sabah-atv'ye devler talip
Dolarda tarihi düşüş
Indesit'in Türkiye atağı
Telekom'da grev bayram sonrası
Genel Sigorta'nın % 80'i...
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 25°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.580,700 D:% -0,56
DOLAR S: 1,227 D:% 0,12
EURO S: 1,728 D:% 0,14
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku