Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 25 Eylül 2007  

Acil servis



'Akıntının ne kadarı normal?'
27 yaşında, evli bir kadınım. Bir süredir akıntım var. Arkadaşlarımla konuşurken vajinal akıntıdan bahsediyoruz. Herkeste aynı problem var. Ancak bunun ne kadar olması gerektiğini bilmiyorum. Normal vaginal akıntı nasıl olur?"
Rumuz/ Ankara
Sağlıklı erişkin kadında bir miktar akıntı (günde 5 ml) doğaldır. Bu akıntı vajinanın nemliliğini sağlar. Normal vajinal akıntı berraktır ve yumurta akına benzer. Bu akıntı kokusuzdur, kaşıntı veya başka bir rahatsızlığa neden olmaz. Mantar enfeksiyonlarında ise beyaz renkli, peynir kesiği şeklinde kokusuz, yanma, kaşıntı ve batma hissine neden olan akıntılar görülür. Bazen şiddetli mantar enfeksiyonlarında dış genital bölgede sıyrık şeklinde yaralar ya da ödem görülebilir.
Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Düzgün Korkmaz

'Multiclear yöntemi nedir?'
"Sayın doktor, acaba multiclear yöntemi nedir?"
Eda / Bursa
Multiclear, son derece gelişmiş bir fototerapi yöntemidir. Yöntemin en önemli özelliği, kullanan hekime farklı ışık boylarını kullanarak çeşitli cilt sorunlarını gidermeye imkân tanımasıdır. Buna göre, doktor çeşitli dalga boyları arasından en uygununu seçerek ve ona uygun filtreyi takarak işlemi gerçekleştirebiliyor. Işık atışları sadece birkaç saniye sürüyor ve bunları "Tamamen acısız" diye tanımlamak mümkün. Giderilmesi planlanan soruna göre, işlemler genellikle 5-10 dakika sürüyor ve 10 seans halinde istenilen sonuç alınana kadar tekrarlanıyor.
Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Herman Mayısoğlu


'Dolgu yöntemi cilde nasıl uygulanıyor?'
"Dolgu yöntemi nedir, cilde nasıl uygulanıyor? İlginize teşekkürler."
Alev / Muğla
Dolgu işlemleri, cildin gençleştirilmesi için kullanılıyor. Prensibi, aslında ciltte ince birer çöküntü olan kırışıkları doldurarak, ciltte aynı seviyeye getirmek olarak tanımlanabilir. Ayrıca, dudakları daha kalın hale getirmek, elmacık kemiklerini belirginleştirmek için de dolgu işlemlerinden faydalanılıyor. Dolgu işlemleri, dolgu için kullanılan maddelere göre farklılık gösteriyor. Bunun için kişinin vücudunun karın ya da basen gibi diğer bölgelerinden alınan yağlar kullanılabileceği gibi, hazır olarak satılan bazı doğal içerikli maddeler de kullanılabiliyor. Dolgu için kullanılacak madde, bir enjektör yardımıyla dolgu yapılacak bölgeye aktarılıyor. Böylece, derin kırışıklar bile giderilebiliyor.
Plastik Cerrahisi Uzmanı Dr. Bahadır İmer

'İştah şurubu işe yarıyor mu?'
"İştah şurubu nedir? Kesinlikle iştah açtığı söylenebilir mi?"
Ali / İstanbul
Aslında iştah şurubu diye bir şey yoktur! İştahsızlık çocukta, genelde ya ailelerin davranış hatalarından kaynaklanmakta ya da gerçek bazı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Her iki durumda da var olan iştahsızlığın bir şurupla ortadan düzeleceğini düşünmek mantıksızdır. Maalesef piyasadaki birçok vitamin,çoğu meslektaşımız tarafından "iştah şurubu" diye reçete edilmektedir. İştahsız olan ve psikososyal davranış sorunu bulunan çocukların tedavisinde bazı beslenme uzmanları iştah açıcı yan etkisi olan kimi ilaçların kullanılabileceğini söylemektedir ama bunlar oldukça sınırlı sayıda vakalardır ve doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Bu çok önemlidir.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Özkılıç

'Diz kapağımın altında ağrı başladı'
'Merhaba, ben uzun atlamacıyım. Yaklaşık 3 yıldır bu sporu yapıyorum. Son zamanlarda diz kapağımın altında ağrılar oluştu. Doktoruma gittiğimde Jumper's Knee (atlayıcı hastalığı) denilen bir hastalık olduğunu söyledi. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? İlginiz ve cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla..."
Ersin / Antalya
Diz ekleminde diz kapağı kemiğinin altında yer alan patellar tendon dediğimiz yapının arkasında bulunan iki oluşum bu sorununuza sebep olabilir. Bunlardan bir tanesi "Hoffa's fad pad" adını verdiğimiz yağımsı karakterdeki doku ile bunun hemen altında yer alıp şerit şeklinde olan bir başka dokuda uyluk ön kasının ani kasılma ve hareketleri ile aşırı sürtünmeye bağlı olarak şişme ve duyusal olarak hassaslaşma meydana gelebilir. Özellikle bu tür sporlarla uğraşanlarda yani, atlayıcılarda uyluk ön kasının ani ve şiddetli kasılması ile bu şikayetler daha yoğun olarak ağrıya sebep olabilir. Dolayısıyla doktorunuzun kontrolündeki tedavinize hiç aksatmadan devam etmeniz gerekiyor. Sporcuların bu tür rahatsızlıklar konusunda bilgili olması, büyük önem taşıyor.
Ortopedi Uzm. Prof Dr. Osman Uğur Çalpur

'Besinin hijyeninde nelere dikkat edilmeli?'
"Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. Son günlerde yakın çevremden bile sık sık besin zehirlenmesi olaylarını duyuyorum. Elbette ki yediklerimizin temizliğine dikkat etmemiz öne taşıyor. Ancak bu konuda ne yapılması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Acaba besin zehirlenmelerinde besinin hijyeni ne kadar önemlidir?"
Rafet / Samsun
Besinlerin hazırlanmaları sırasında, temizlik kurallarına gereken özenin gösterilmemesi, besin zehirlenmelerine yol açabilir. Besin zehirlenmeleri, genellikle kontamine yiyecek ve içeceklerle meydana gelir. Besinler ve içecekler, enfeksiyona yol açan mikroorganizmalarla veya toksik maddelerle bulaştıklarında zehirlenmeye neden olurlar. Bunların yanı sıra, nadiren yenilmemesi gereken bir bitki veya hayvanın yenilmesi de besin zehirlenmesi tablosunu ortaya çıkartabiliyor. Ev dışında daha çok yemek yenilmesi de zehirlenmelere neden olan faktörler arasında başlarda yer alır. Az gelişmiş ülkelerde sıklıkla görülen besin zehirlenmeleri, çoğunlukla bulantı, kusma ve ishal ile birlikte seyrediyor. Gıda zehirlenmesi yiyecek seçimine özen gösterilerek ve hijyenle önlenebiliyor.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Yılmaz Çamlıca




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Doğru beslenmeliAkneler (2)
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Sır Sır dolu katliam
Karısı ve 2 kızı vahşice vurularak öldürülen, kendisi de yaralı...
Başbakan'la zayıfla!
Taşyapı, yaptı yapacağını
Mehmet'e gözyaşı 'sel'i
Çek hanım çek...
Teröristler 'Sonbahar'...
Bu da Ramazan şakası!
SPOR
İşte İşte Fener'in rüyası
Zico'nun raporu sonrasında menajerler aracılığıyla girişimlere...
Ve.. Mutlu son
Beşiktaş ona aşık
Şimdi sıra Beşiktaşta
Sağlam çözüm arıyor
Bedelini ödersiniz
Her maça Inter lazım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 25°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.580,700 D:% -0,56
DOLAR S: 1,227 D:% 0,12
EURO S: 1,728 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku