Pancarlı borani kebabı HAZIRLANIŞI Pancar 5 dakika haşlanır ve salata yapılacak büyüklükte doğranır. Et hafifçe kavrulur. Soğan ve salça eklenip kavurmaya devam edilir. Loğlazlar karışımın içine atılır. Üzerine 2 bardak su ilave ederek loğlazlar pişirilir. Loğlazlar piştikten sonra pancar yemeğe konur ve 5 dakika kaynatılır.
MALZEMELER 400 gr. pancar, 1 baş orta boy kuru soğan, 250 gr. yağsız kıyma, çay bardağı loğlaz (bir gün önceden ıslatılmış), 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı margarin, 2 bardak su.
Muhammara HAZIRLANIŞI Ekmek içini ıslatıp sıkıp ufalayın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
MALZEMELER 1 su bardağı çekilmiş ceviz 2 diş sarmısak 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 dilim ekmek içi 1 çorba kaşığı zeytinyağı tuz
Buğdaylı ayran çorbası HAZIRLANIŞI Buğday ve nohudu ıslatın. 4 su bardağı su ile kaynatın ve 45-50 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra tuz ve nane ekleyin. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya ilave edin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER 1 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı su