İftar menüsü
Mevsim Salatası HAZIRLAMA: Göbek marulu yıkayıp, dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip, ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp, kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip, servis yapın. MALZEME: 2 havuç Yarım kırmızı lahana 1 göbek marul 3-4 kaşık konserve mısır Yarım demet roka Yarım demet maydanoz Tuz, limon suyu Zeytinyağı
Fırında Sebzeli Pirzola HAZIRLAMA: İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçakla temizleyip, kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kısımlarını alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip, biberiye dallarını yerleştirin. Etleri iple sarın. Eti yağlanmış tepsiye yerleştirip, üzerine zeytinyağını gezdirin. Patatesleri soyup, parizyen kaşıkla top kesin. Soğan, sarımsak ve patatesleri etin etrafına yerleştirin. Sıcak su ekleyin. Isıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Eti, sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Folyoları çıkartıp, servis yapın. MALZEME: kg bütün kuzu pirzola 300 gr arpacık soğan 10 diş sarımsak 200 gr saplı kiraz domates patates su bardağı sıcak su dal taze biberiye çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber
Erikli Tart HAZIRLAMA: Un, kabartma tozu ve yumuşak margarini yoğurun. Şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Unlu karışıma ekleyip, hamur yapın. Üzerini nemli bezle örtüp, 30 dk bekletin. Merdaneyle açın. 24 cm'lik yağlanmış ve unlanmış tepsiye yayın. File bademleri hamura batırın. 170 dereceli fırında 35-40 dk pişirin. Krema için, yumurta ve şekeri çırpın. Süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Ilınınca pişirdiğiniz tartın içine dökün. Meyveleri muhallebinin üzerine batırıp, servis yapın. MALZEME: Hamur için: 2.5 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı file badem, 2 yumurtanın sarısı Krema için: 3 yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı nişasta 4 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un Süslemek için: 1 su bardağı mürdüm eriği, 1 su bardağı çilek
|