Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Eylül 2007  

İftar Mönüsü



Dumanı Üstünde Toros Çorbası
HAZIRLAMA: İrmik ile bulguru karıştırın. Soğanı yumurta aklarıyla birlikte karışıma ekleyin ve hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Bulgurlu topları haşlayın. Nohudu tencereye ekleyip pişirin. Un, yoğurt ve limon suyunu çırpın. Çorba suyundan ekleyin. Tencereye ilave edip, 10 dakika pişirin. Tereyağını ve kırmızıbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEME: 1 su bardağı irmik 1 su bardağı ince bulgur 1 soğan 2 yumurta akı Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber 2 litre et suyu 250 gr haşlanmış nohut 75 gr tereyağı Terbiye için: 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt Yarım limonun suyu

Karnabahar Salatası
HAZIRLAMA: Karnabaharı, sapları uzun kalacak şekilde ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif haşlayın. Kabakları temizleyip, doğrayın. Mantarları ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun. Dil peynirini küp küp doğrayın. Sarımsak ve kıymayı sote edin. Kabak ve mantarı ekleyip, 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, galeta unu ve peyniri ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatıp, çukur bir fırın kalıbına fırça ile sürün. Karnabaharın yarısından fazlasını çiçekleri altta ve sap kısımları üstte kalacak şekilde kalıba dizin. Ortasına peynirin yarısını serpiştirip, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Peyniri ilave edip, üzerini karnabaharla kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve maydanozu üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 1 kg karnabahar 2 kabak 4 mantar 4-5 diş sarımsak 200 gr kıyma 60 gr margarin 1 çorba kaşığı galeta unu 80 gr dilpeyniri 3-4 dal maydanoz Tuz, karabiber

Bisküvili İncirli Toplar
HAZIRLAMA:
Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Hamur yoğurma kabına alıp, tereyağını ve yumurta akını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İncirleri yıkayıp, kurulayın. Bisküvili hamurdan her bir incir için parçalar koparın. Elinizle şekil vererek hamuru düz bir zeminde ince bir tabaka halinde açın. İnciri ortasına yerleştirip, özenle bir top şekli verin. Hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına alın. Bu işleme incirler bitene kadar devam edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk servis yapın.
MALZEME: 8 incir 1.5 paket yulaflı bisküvi 1 çay bardağı fındık 30 gr tereyağı 1 yumurtanın akı 1 su bardağı Hindistan cevizi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Nasreddin Hoca tadındaOktay da kimmiş!
Doğuştan ünlülerHasta olanlar oruç tutamaz
Endişeye kapılmayın...Triko aşkına!
Şebnem fahişelik sorununu...Havanız temiz olsun
Ondan cazibelisi yokAcil servis
AŞK mesajlarıÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Neyse halim çıksın falimHayaller suya düştü
LG'den göz dostu plazmaJival zarafeti simgeliyor
Dudaklarda elmas ışıltısıFranbuazlı güllacın tadı...
Koçak Gold sitesinde...Jabra görücüye çıkmaya hazır
Ofislerden OKI sesi geliyorEğlence de cepte
Tasarımda çığır açan klavyeGerçeğinin yanında oyuncağı var
Op. Dr. Kemal Hür: Rektum...Kişiye özel pardösüler
GÜNCEL
Bakan Bakan kuzeni şehit
Bitlis'te teröristler karakolu taradı. Hain saldırıda Bakan...
Polemik kanalı
Kur'an okumanın da adabı var
Hırsızlara Çilingir operasyonu
Hava sıcaklığı 7 derece...
Çek bir ofis
Kurşuna dizdi
SPOR
Carlos Carlos Fener'e bedel
Real Madrid'den transfer edilen Brezilyalı yıldız, dün 108.
Adriano bombası
Dünya devini ezdik
Maç sahada kazanılılr
Kartal'a pansuman
Erciyes, Madrid'de mucize...
Albayrak'tan rest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 24°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 30°C 11°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 32°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 22°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 53.884,080 D:% 6,70
DOLAR S: 1,237 D:% -1,94
EURO S: 1,726 D:% -1,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku