Dumanı Üstünde Toros Çorbası HAZIRLAMA: İrmik ile bulguru karıştırın. Soğanı yumurta aklarıyla birlikte karışıma ekleyin ve hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp, yuvarlayın. Bulgurlu topları haşlayın. Nohudu tencereye ekleyip pişirin. Un, yoğurt ve limon suyunu çırpın. Çorba suyundan ekleyin. Tencereye ilave edip, 10 dakika pişirin. Tereyağını ve kırmızıbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. MALZEME: 1 su bardağı irmik 1 su bardağı ince bulgur 1 soğan 2 yumurta akı Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber 2 litre et suyu 250 gr haşlanmış nohut 75 gr tereyağı Terbiye için: 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt Yarım limonun suyu
Karnabahar Salatası HAZIRLAMA: Karnabaharı, sapları uzun kalacak şekilde ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif haşlayın. Kabakları temizleyip, doğrayın. Mantarları ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun. Dil peynirini küp küp doğrayın. Sarımsak ve kıymayı sote edin. Kabak ve mantarı ekleyip, 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, galeta unu ve peyniri ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatıp, çukur bir fırın kalıbına fırça ile sürün. Karnabaharın yarısından fazlasını çiçekleri altta ve sap kısımları üstte kalacak şekilde kalıba dizin. Ortasına peynirin yarısını serpiştirip, hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Peyniri ilave edip, üzerini karnabaharla kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve maydanozu üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 1 kg karnabahar 2 kabak 4 mantar 4-5 diş sarımsak 200 gr kıyma 60 gr margarin 1 çorba kaşığı galeta unu 80 gr dilpeyniri 3-4 dal maydanoz Tuz, karabiber
Bisküvili İncirli Toplar HAZIRLAMA: Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. Bisküvileri ve fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Hamur yoğurma kabına alıp, tereyağını ve yumurta akını ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İncirleri yıkayıp, kurulayın. Bisküvili hamurdan her bir incir için parçalar koparın. Elinizle şekil vererek hamuru düz bir zeminde ince bir tabaka halinde açın. İnciri ortasına yerleştirip, özenle bir top şekli verin. Hindistan cevizine bulayıp, servis tabağına alın. Bu işleme incirler bitene kadar devam edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk servis yapın. MALZEME: 8 incir 1.5 paket yulaflı bisküvi 1 çay bardağı fındık 30 gr tereyağı 1 yumurtanın akı 1 su bardağı Hindistan cevizi