Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Eylül 2007  

Süper Lig panoraması



Gol krallığı
4 GOL
: De Nigris (G.Antep), Hakan Şükür (G.Saray)
3 GOL: Sinan Kaloğulu (Bursaspor), Umut, Gökdeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Mehmet Çakır (G.Birliği), Yusuf Şimşek (Denizlispor), Ümit Karan (Galatasaray)
2 GOL: Lincoln, Nonda (Galatasaray), Ceyhun Eriş (Trabzon), Krita, Murat Duruer (Ankaragücü), Murat Hacıoğlu (Konya), Tehoue (Kasımpaşa), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Holosko (V.Manisaspor), M.Topuz, Iglasias (Kayserispor)

5. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
Ankaraspor-Beşiktaş: 0-0, Sivasspor-OFTAŞ: 1-0, Denizli- Kasımpaşa: 0-1, F.Bahçe-Ç.Rizespor: 1-1, Trabzon-A.Gücü: 0-0, G.Birliği-V.Manisaspor: 0-2, G.Antep-Kayseri: 4-3, Büyükşehir-Bursaspor: 1-0, Galatasaray-Konyaspor: 6-0.

HAFTANIN PROGRAMI
ŞAMPİYONLAR LİGİ: BUGÜN (21.45) Marsilya-Beşiktaş, 19 Eylül Çarşamba (21.45) Fenerbahçe-Inter
UEFA KUPASI: 20 Eylül Perşembe: (21.15) Sion-Galatasaray, (21.45) Atletico Madrid-Kayseri Erciyes
SÜPER LİG:
21 Eylül Cuma:
(20.30) V.Manisa-Trabzonspor, Ankaragücü- Büyükşehir Bl.,
22 Eylül Cumartesi: (20.30) Beşiktaş-Denizli, Konya- Gençlerbirliği,
23 Eylül Pazar: (17.00) Kasımpaşa-G.Saray, (20.30) OFTAŞ- G.Antep, Ç. Rize-Sivas, Kayseri-Ankara, Bursa-F.Bahçe

Haftanın takımı
Galatasaray

Cimbom seyircisiz oynadığı maçta Konyaspor'u sahadan sildi. Takım bir lokomotifin çarkları gibi tıkır tıkır işledi. G.Saray farklı kazanırken kondisyonuyla da göz doldurarak haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın hakemi
İsmet Arzuman

Sivasspor-G.Birliği OFTAŞ karşılaşmasında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla da iyi anlaşırken pozisyonları yakından takip etti ve haftanın hakemi oldu.

Haftanın karması
Gonzalez (Ç.Rize) Cesario (Büyükşehir) Song (G.Saray) Volkan (G.Antep) Emre (A.Gücü) Carrusca (G.Saray) De Nigris (G.Antep) Askov Kasımpaşa) M.Topuz (Kayseri) Holosko (V.Manisa) Nonda (G.Saray)

Haftanın futbolcusu
De Nigris (G.Antep)

Gaziantepspor'un Meksikalı yıldızı Kayserispor önünde takımına galibiyeti getiren oyuncuydu. Sadece hat-trick yapmakla kalmayarak oynadığı futbolla büyük alkış aldı.

Haftanın golü

Sivassporlu Murat Sözgelmez'in G.Birliği OFTAŞ'a yaklaşık 40 metre uzaktan attığı frikik golü jeneriklere geçecek kadar güzeldi. Bu gol haftanın en şık gollerinin başındaydı.

Haftanın kare ası
De Nigris (G.Antep) Nonda (G.Saray) Holosko (V.Manisa) M.Topuz (Kayseri)

Haftanın teknik adamı
Feldkamp (Galatasaray)

G.Saray'ın 73 yaşındaki delikanlısı takımın başına geçtiğinden beri Cimbom'a bambaşka bir hava geldi. Konyaspor önünde de verdiği taktik ve yerinde oyuncu değişiklikleriyle farklı galibiyette büyük rol oynadı.

Haftanın olayı
5'inci hafta Cimbom'a yaradı

Ligin 5. haftasında Galatasaray, Konyaspor'u bozguna uğratırken F.Bahçe ve Beşiktaş beraberlikle yetindi. G.Antep-Kayseri maçı haftanın en gollü maçı olurken Konya ve Ankaraspor yine galip gelemedi.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Batak, Emre Aşık (Ankaraspor), Cisse, Mert Nobre (Beşiktaş), İbrahim, Murat (OFTAŞ), İlhan, Musa, Yasir (Sivasspor), Serdar, Ünal (Kasımpaşa), Selahattin (Denizlispor), Fahri, Emre, Kürşat, Gonzalez (Çaykur Rizespor), Kezman (Fenerbahçe), Erdinç (Trabzonspor), Bebbe (Ankaragücü), Tolga, Eren, Erkan (Gençlerbirliği), Uğur (Vestel Manisaspor), Mehmet Çoğum, Mehmet Polat, Murat Ceylan, Metin, Özgür Bayer (Gaziantepspor), Ekrem, Sertan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Egemen, Eser (Bursaspor), El Saka, Burak (Konyaspor), Song (Galatasaray)
KIRMIZI KARTLAR: Cedric (Konyaspor)


Kader anı
Ankaraspor-Beşiktaş maçının 90+3'üncü dakikasında Beşiktaş'ın attığı nizami golü hakem Vedat Yüksel, Nobre'nin topu elle oynadığı gerekçesiyle geçerli saymadı. Oysa o pozisyon goldü. Yüksel bu kararıyla bir kader anına imza attı. G.Antepspor- Kayserispor maçı ise gol düellosu şeklinde geçiyordu. Karşılaşmanın 90. dakikasına 3-3 girilirken Barış'ın ortaladığı topa iyi yükselerek kafayla vuran Uğur Yıldırım hem takımına galibiyeti getirdi, hem de bir kader anına imza attı.

Ceza tahtası
VEDAT YÜKSEL

Ankaraspor-Beşiktaş maçında Siyah- Beyazlı takımın attığı nizami golü yan hakemine uyarak iptal etmesi bir futbol cinayeti oldu. Ancak Yüksel kadar kendisini yanıltan yardımcı hakem Adil Sinem de bu maçta büyük adaletsizlik yaptı.
ZICO
F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, Ç.Rize karşısında takımına bir türlü vurucu hamleleri yaptıramadı. Oysa bir, iki değişiklikle bu maçı çözebilirdi. Zico ne yazık ki teknik direktörlük yaşamında futbol hayatındaki gibi başarılı olamıyor.

FENERBAHÇE FİRE VERMEDEN İLERLİYOR
PAF Ligi'nde Fenerbahçe, Ç.Rizespor'u devirerek bu haftayı da kayıpsız geçmeyi başardı. Sarı-Lacivertli takım 5 maçta 15 puan toplarken aynı zamanda ligin en çok gol atan ekibi durumunda. Ligin sürpriz ekibi V.Manisaspor ise deplasmanda G.Birliği'ni yenerek Fenerbahçe'nin hemen arkasında yer buldu. Şampiyonluğun bir başka güçlü adayı Galatasaray ise evinde Konyaspor'a takılarak haftayı 1 puanla kapattı.

PAF Ligi maç sonuçları
Ankaraspor-Beşiktaş1-2
F.Bahçe-Ç.Rizespor: 3-1
Sivasspor-OFTAŞ: 3-1
Denizli-Kasımpaşa: 1-1
Trabzon-A.Gücü: 2-1
G.Birliği-V.Manisa: 1-3
G.Saray-Konya: 1-1
Büyükşehir-Bursa 1-1
G.Antep-Kayseri: 2-0

YAZARLAR NE DEDİ?
FENERBAHÇE
Erman TOROĞLU (Hürriyet): Fenerbahçe'ye karşı takımların tek santrfor oynamaları gerekir. Çünkü o tek santrforu 3 veya 4 kişi tutuyor veya bekçilik yapıyor. Ya da refakat ediyorlar. Bir futbol takımında en fazla terleyen ve yorulan oyuncu kalecidir. Volkan top sahanın neresinde olursa olsun altıpas çizgisinin bir metre önünde elini beline koyup seyrediyor.
Ahmet ÇAKAR (Sabah): Fenerbahçe'de kan kaybı devam ediyor. Hem kötü futbol hem kötü sonuçlar seyircide bardağı yavaş yavaş taşıracak gibi. Dede yaşına gelmiş Roberto Carlos'un 100 metrelik sol kulvarı hem defansif, hem de ofansif yönde kontrol etmesi imkansız. Ofansta ise Alex çok iyi toplar attı ama başta Kezman ve diğerleri sanki uyuyordu. Deivid iyi niyetliydi ama çok top kaybetti. Tuncay Şanlı bu takıma tempo, sinerji ve bireysel yetenek özelliği getiriyordu.

BEŞİKTAŞ
Kazım KANAT (Sabah): Vedat Yüksel hem Beşiktaş'ın tertemiz golünü yedi, hem de elle oynadığı gerekçesiyle Nobre'ye sarı kart gösterdi. Yardımcı hakem Adil Sinem pozisyonu yanlış görüp, hem orta hakemini yaktı, hem de Beşiktaş'ı. İlk kez oynayan Higuain klasik bir deplasman oyuncusu. Bire birlerde topu taşıyarak ve rakibin üstüne giderek hücuma çıkıyor. Üstelik çabuk biri. Tek kelime ile Beşiktaş'ın en iyi kontratak silahı olacak.
Cihangir ÖZBAY (Tercüman): Higuain'a astronomik bir rakam ödenmedi ve takımda en hareketli adam olarak o göze çarpıyordu. Ancak emeklerinden çıkan sonuç kalitesini belgelemiyordu. Diatta ise görev düştüğü anlarda hatasız oynadı. Topa müdahalesindeki zamanlaması da iyi gözüktü. Futbol derseniz hak getire. Gol mü dediniz o da 90+2'de geldi. Onu da Vedat Yüksel yedi.

GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam): G.Saray, Konya önünde süper bir futbol oynadı. Çıtayı yükselten futbolcuların başında Nonda ve Carrusca geliyor. Genç Barış ise takımın orta sahadaki en iyi oyuncusuydu. Maç bitti o yorulmadı. Uğur da rakibin sol tarafını hallaç pamuğu gibi attı. Lincoln'e Konya önünde fazla bir iş düşmedi, bir iki güzel hareket yaptı o kadar.
Hakan ÜNSAL (Star): Nonda'nın gelmesi ile Galatasaray'ın gol bölgesindeki oluşabilecek sorunu halledilmiş oldu. Galatasaray rakiplerinin puan kaybettiği hafta geçen seferki hataya düşmedi ve kazandı. Bu oyun tarzı ile oynamaya devam ederlerse işleri kolay olur. Cimbom, Ali Sami Yen'deki Beşiktaş maçını da galip bitirdiği takdirde ligin ilk yarısını 7-8 puan farkıyla önde tamamlar.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
İpi Cimbom göğüslerİşte Feldkamp farkı
Haydi kartal zafer zamanıKazanmaya geldik
Appiah'tan umut kesildiSon 17 yılın en kötü F.Bahçe'si
Aslanlar gibiyizGiresun gazi oldu
Büyük seferberlikNurcan'dan bronz
Güreşte 3'te sıfır çektik!Dünkü at yarışı sonuçları
Haber turu
SAKLAMBAÇ
İşte İşte büyük aşk
Meltem Cumbul'un herkesten gizlediği ilişkisini SAKLAMBAÇ ortaya...
Şöhreti sevmeyen şöhretler
Nike'ta müthiş final
Önce bakım sonra anneye...
Küçümsenen 'grip' canınızdan...
Türk filmleri sezona...
Lerzan'a ağır darbe
EKONOMİ
Hazır Hazır çorbalar her eve girdi pazar 150 milyon YTL oldu
Ramazan ayı ile birlikte tüketimi artan hazır çorbada pazar büyüklüğü...
'Artık kurşun kalemle kur...
Sosyal güvenliğe ince ayar
İşsizler arttı, oran değişmedi
Emlak uyarısı: Köpük patlar
Telekom'da Yıldırım arabulucu...
4 bakandan 'enerji' zirvesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 10°C 
İZMİR Açık 33°C 18°C 
ANTALYA Açık 30°C 23°C 
ADANA Açık 35°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.536,540 D:% -0,17
DOLAR S: 1,266 D:% 0,60
EURO S: 1,757 D:% 0,60
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku