Mısırlı Bezelye Çorbası HAZIRLAMA: Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Havucu ekleyip soteleyin. Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Çorbayı kselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 200 gr konserve tane mısır 200 gr konserve bezelye 1 havuç 2 soğan 15 gr margarin 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 6 su bardağı su Tuz
Sebzeli Pirzola HAZIRLAMA: Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defne yaprağı, tuz ve kekiği ekleyip, üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin. Patatesleri soyup, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip, patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip, pişirin. Sebzeleri süzüp, ayrı bir tabağa alın. Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp, yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. Acı Soslo Makarna HAZIRLAMA: Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın. Üç kaşık sıvı yağ ekleyip, harmanlayın. Sos için; sarımsak ve biberleri kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsak ve biberleri ilave edip, 5 dakika orta ateşte pişirin. Maydanozları kıyın. Maydanoz ve kalan sıvı yağı sosa ekleyip, karıştırın. Biberli sosu makarnanın üzerine dökün.
Pekmezli incir Şerbeti HAZIRLAMA: Geniş bir tencereye dört litre suyu ilave edip kaynatın. 100 gram pekmezi azar azar ekleyip, karıştırın ve kaynatın. Ocaktan alıp 500 gram dilimlenmiş incirleri ekleyin. Şerbeti ılık ya da soğuk olarak servis yapın. MALZEME: 4 litre su 100 gr pekmez 500 gr incir