Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Eylül 2007  

İftar mönüsü



Mısırlı Bezelye Çorbası
HAZIRLAMA: Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Havucu ekleyip soteleyin. Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Çorbayı kselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 200 gr konserve tane mısır 200 gr konserve bezelye 1 havuç 2 soğan 15 gr margarin 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 6 su bardağı su Tuz

Sebzeli Pirzola
HAZIRLAMA: Pirzolaları çukur bir kaba alın. Soğanları rendeleyin. Soğan, zeytinyağı, sirke, defne yaprağı, tuz ve kekiği ekleyip, üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Buzdolabında 2 saat marine edin. Patatesleri soyup, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, diri kıvamda haşlayın. Lahanaları temizleyip, patateslere ilave edin. Tuz ve zeytinyağını ekleyip, pişirin. Sebzeleri süzüp, ayrı bir tabağa alın. Etlerin marinat sosunu süzüp teflon tavada iki taraflı kızartın. Sebzeleri servis tabağına alıp, yarım kepçe kadar haşlama suyundan ilave edin. Üzerine etleri ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Acı Soslo Makarna
HAZIRLAMA:
Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın. Üç kaşık sıvı yağ ekleyip, harmanlayın. Sos için; sarımsak ve biberleri kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsak ve biberleri ilave edip, 5 dakika orta ateşte pişirin. Maydanozları kıyın. Maydanoz ve kalan sıvı yağı sosa ekleyip, karıştırın. Biberli sosu makarnanın üzerine dökün.

Pekmezli incir Şerbeti
HAZIRLAMA:
Geniş bir tencereye dört litre suyu ilave edip kaynatın. 100 gram pekmezi azar azar ekleyip, karıştırın ve kaynatın. Ocaktan alıp 500 gram dilimlenmiş incirleri ekleyin. Şerbeti ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
MALZEME: 4 litre su 100 gr pekmez 500 gr incir




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşte büyük aşkŞöhreti sevmeyen şöhretler
Nike'ta müthiş finalÖnce bakım sonra anneye...
Küçümsenen 'grip'...Türk filmleri sezona...
Lerzan'a ağır darbeEvlenmeyecekler
Benzemez kimse bana...Önce marka olacak sonra...
Hadise'den yeni bir hadise...Moda benim yaşam tarzım
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıKısa... Kısa... Kısa...
Üroloji Uzmanı Op. Dr.
GÜNCEL
Bir Bir de yokluk yıktı
Marmara Depremi'yle hayatları yerle bir olan Yeşilyurt Ailesi'ni bir...
Leyla'nın katili komşusu çıktı
Ramazan kavgası
Yollarına ecel çıktı
Engelli kızını bıçakla rehin...
İlk zil ilk müjde
Ek iş yapılamaz
SPOR
İpi İpi Cimbom göğüsler
Süper Lig'de takımların 5 haftalık performansları ışığında G.Saray'ın...
İşte Feldkamp farkı
Haydi kartal zafer zamanı
Kazanmaya geldik
Appiah'tan umut kesildi
Son 17 yılın en kötü F.Bahçe'si
Aslanlar gibiyiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 18°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 10°C 
İZMİR Açık 33°C 18°C 
ANTALYA Açık 30°C 23°C 
ADANA Açık 35°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.536,540 D:% -0,17
DOLAR S: 1,266 D:% 0,60
EURO S: 1,757 D:% 0,60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku