Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Eylül 2007  

İftar mönüsü



Cevizli Nohut Çorbası
HAZIRLAMA: Soğanları soyup, kıyın. Margarini tavada eritip, soğanı kavurun. Ceviz, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip, 2 dakika soteleyin. Haşlanmış nohudun yarısından fazlasını robottan geçirip, püre haline getirin. Suyla birlikte tencereye ekleyip, iyice karıştırın. Safran ve kalan nohudu ekleyip, 20 dakika pişirin. Üzerine cevizli sosu gezdirin. Kaselere paylaştırıp, sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 300 gr haşlanmış nohut 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi 2 soğan 45 gr margarin, 5 su bardağı su 1 tutam safran, tuz, kırmızı toz biber

Piravu Mantısı
HAZIRLAMA: İç malzeme için, peyniri ufalayın. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Peyniri bir kaba alıp; soğan, biber ve kırmızı tozbiberi ilave edip harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Su, yumurta ve tuz ilave edip, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirip, bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın ve kenarları 1.5 cm olacak şekilde kareler kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp, üçgen şeklinde kapatın. Mantıları teflon tavada az yağda kızartın. Domatesleri rendeleyin. Bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin. Suyu ekleyip, kaynatın. Mantıları ilave edin ve 10 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp, kırmızı pulbiber serperek servis yapın.
MALZEME: 3 domates 3 çorba kaşığı sıvı yağ 3 bardak su kırmızı tozbiber Hamur için: 4 bardak un 1 yumurta 1 bardak su Tuz İç malzeme: 200 gr beyaz peynir 2 soğan 2 sivribiber Kırmızı tozbiber

Elmalı Strudel
HAZIRLAMA: Un, tuz, sıvı yağ, su, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Elmaları soyup, ince dilimleyin. Kuru üzümü ılık suda yumuşatıp, süzün. Elmaları eritilmiş margarinle karıştırın. Badem, şeker, limon kabuğu, kuru üzüm ve tarçınla harmanlayın. Hamuru tekrar yoğurup, unlanmış zeminde merdane ile 1-2 milim açın. Kenarlarını kesip, dikdörtgen yapın. Geniş kenarına iç malzemeyi yayıp, rulo sarın. 1 kaşık margarinle tepsiyi yağlayıp, ruloları yerleştirin. Üzerine çırpılmış 1 yumurta sarısı sürün. Sıcak fırına verip, pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEME: 2 bardak un, 1 tutam tuz, 1 yumurta, 4-5 kaşık ılık su, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı pudra şekeri. İç malzeme: 3 golden elma, 1 kahve fincanı badem, 1 kahve fincanı kuru üzüm, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı toz şeker, 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı pudra şekeri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Devirleri geçtiÜnlüler bildiğiniz gibi
Ramazan'da kilo almak...Bu mutluluğun tarifi yapılamaz
'Horlama' kalp krizine...Arkadaşlarım ünsüz...
Aslı'nın aşkı platonikmiş!Koca parası yiyor
Kayınvalidesinin gözbebeği'Özgüvensiz' ünlüler kim?
Artık yüzü güldüRamazan uyarıları
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıKısa... Kısa... Kısa...
Üroloji Uzmanı Op. Dr.
GÜNCEL
Kardeşçe Kardeşçe mutluluk
Gazeteci Tünay'ın yokluktaki çocukları yardımseverlerle buluşturmak...
Kaymakam fena çarptı
Aranan kişi 'cep'te
Nizipliler'in iyilik meleği
Asma ölüm getirdi
Hayata demirli!
Mecburen masum
SPOR
Aslan Aslan krallar gibi: 6-0
3. seyircisiz maçından da galibiyetle ayrılan Sarı-Kırmızılılar,...
Her şey var N-onda
Sessiz ve golsüz
Zico'nun suyu ısınıyor
Fener eskiye dönüyor
Samandıra karıştı
Rüya takım olacağız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 25°C 16°C 
ANKARA Az Bulutlu 25°C 10°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 23°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.620,910 D:% 1,89
DOLAR S: 1,261 D:% -0,16
EURO S: 1,751 D:% -0,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku