Günün mönüsü
Pirinçli ve Naneli Patlıcan MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak zeytinyağı, 2 patlıcan, 1 bardak pirinç, 2.5 bardak su, 1 büyük boy domates, 1 büyük boy soğan, 2 kaşık kıyılmış taze nane, yarım tatlı kaşığı muskat, 1 tutam kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, tuz HAZIRLAMA: Patlıcanları incecik dilimleyin. Domatesi küp doğrayın. Soğanı soyup, kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı hafif kavurun. Patlıcanları ekleyip, kavurmaya devam edin. Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba ayırın. Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin. Pirinci ekleyip, kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin. Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Harmanlayıp, ocaktan alın. Pilavı dinlendirin. Üzerine nane serpip, sıcak servis yapın.
Soya Filizli ve Tavuklu Roka Salatası MALZEME: (4 kişilik) 1 demet roka, 2 havuç, 50 gr soya filizi, 100 gr tavuk göğüs eti, 1 kaşık iri çekilmiş ceviz, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık sirke, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Tavuk etini tuzlu suda haşlayıp, süzün. Soğuyunca küp küp doğrayın. Rokayı temizleyip, doğrayın. Havuçları temizleyip, jülyen doğrayın. Rokayı derin salata kalın. Tavuk, havuç, soya filizi ve cevizi ilave edip, harmanlayın. Salatayı servis tabağına alın. Zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek dökün, servis yapın.
|