Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Eylül 2007  

İftar mönüsü



Fındıklı Körili Havuç Çorbası
HAZIRLAMA:
Havuçları ve patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup, kıyın. Havuç, patates, sarımsak ve soğanı tencereye alıp, suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Blender'la püre halinde ezin. Margarin, köri ve tuzu ilave edip, 3-4 dakika daha pişirin. Kaselere paylaştırıp, üzerine kaşarpeyniri ve fındık serpin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME:
4 iri havuç
2 patates 1 soğan 1 diş sarımsak 6 su bardağı su 1 çay kaşığı köri 15 gr margarin 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz

Rezeneli kuzu eti
HAZIRLAMA:
Kuzu sırtını bütün olarak tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp, doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin. Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip, servis yapın.
MALZEME:
600 gr kemiksiz kuzu sırtı
, 1 çay bardağı, sıvı yağ, 4 rezene kökü, 1 su bardağı demi glace sos, 4 dal taze biberiye

Çikolatalı ve Soslu Cheesecake
HAZIRLAMA:
Kek tabanı için, bisküvileri robota alın. Erimiş margarini ilave edip, ezin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıbın içine bastırarak yayın. Buzlukta 15 dk bekletin. Krem şantiyi, sütle çırpın. Buzlukta 15 dk bekletin. Peynir ve yoğurdu bir kapta çırpıp, buzdolabında 10 dk bekletin. Şantiyle çırpın. Peynirli karışımın yarısını kek tabanına döküp, çikolatayı serpin. Kalan karışımı ekleyin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Marmelat ve suyu tavada ısıtın. Çilekleri batırıp, kekin üzerini süsleyin.
MALZEME:
Kek tabanı için: 4 p.kakaolu bisküvi, 200 gr margarin, Üzeri için: 2 paket labne peyniri, 1 s.b.süzme yoğurt, 1 p.toz krem şanti, 1 s.b.süt, 1 b.iri kıyılmış çikolata, Süslemek için: 1 s.b.hazır ahududu sosu, 1 kase çilek, 1 ç.k.su, 3 ç.kaşığı kayısı marmelatı

Otlu Pilav

HAZIRLAMA:
Pirinci 1 tutam tuz ve birkaç damla limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp, süzün. Dereotu ve maydanozu temizleyip, bir kaba kıyın. Tereyağının yarısını tencerede eritip, pirinci karıştırarak kavurun. Et suyu ve tuzu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp; kalan tereyağı, dereotu ve maydanozu ilave edin. Harmanlayıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 5 dakika dinlendirin. Küçük kalıplara alıp, üzerlerine sıkıca bastırın. Servis tabağına ters çevirip, alın. Sofraya sunun...
MALZEME:
3 su bardağı baldo pirinç
4.5 su bardağı sıcak et suyu 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 30 gr tereyağı Birkaç damla limon suyu Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Golf 'aşkı'ylaSeninleyim küçüğüm
Doğuma hazırım ama nasıl...Tuvalet eğitimine ne...
Hasret başladı bile...Otelde aç kaldı artıkları yedi
'Ben, Ebru gibi değilim'Tuğba'nın evlilik hayali...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıKısa... Kısa... Kısa...
Cildiye Uzmanı Dr. Vahit...
GÜNCEL
İlke'li İlke'li mücadele
Ece İlke, bebekken zengin bir aile tarafından evlat edinildi.
Atamada 40 yaş sınırı
Bir düzine eğitim
Teslimat canavara
Dink zanlılarına şarkılı övgü
'Hannibal' gerçek oldu
Misafire verilen iftar...
SPOR
Müthiş Müthiş hazırlık
Sarı-Lacivertliler'in Ocak ayı liste sinde Adriano, Fatih Tekke,...
Yeni Fener sahnede
Canaydın vetosu
Kartal krizde
Kanarya'ya 22 milyon $
Bouzid nihayet!
Nobre geldi Batuhan gitti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 26°C 16°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 19°C 
ANTALYA Açık 31°C 23°C 
ADANA Açık 34°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.620,910 D:% 1,89
DOLAR S: 1,261 D:% -0,16
EURO S: 1,751 D:% -0,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku