Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Eylül 2007  

İftar mönüsü



Fırında Et
HAZIRLAMA: Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Yanında pilavla birlikte servis yapın.
MALZEME: 1 kg kemikli kuzu eti 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı salça Tuz

Baharatlı Pilav
HAZIRLAMA: Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...
MALZEME: 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşğı biberiye 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tuz

İrmikli Puding
HAZIRLAMA: Sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. 4-5 dakika pişirin. Margarin, pudra şekeri, rende limon kabuğu ve yumurta sarılarını karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın ve karışıma meyve şekerlemesini ile yumurta aklarını ekleyin. Puding kabını margarinle yağlayın. Dibine pudra şekeri serpin. Karışımı bu kalıba aktarın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun. Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin. Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın. Ahududuyu iyice ezin. Şurubu ekleyerek karıştırın.
MALZEME: 3 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 3 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 5 adet yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm, yarım su bardağı meyve şekerlemesi, Kalıbı yağlamak için: Yarım çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı pudra şekeri Sos için: 3 çorba kaşığı dolusu ahududu, yarım kahve fincanı ahududu şurubu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hayırsız babaTecavüz mağduru...
Sosyetik sanatçılarBaklavasız olmaz
Anne adayları yüksek...Renk körü olunca dünyası...
Ramazan ekranıBergüzar'ı kıskandıracak...
Turist kızların kabusu SerdarKadınların yeni tutkusu olacak
Sonbaharda farkı hissedinBebeğiniz rahat uyusun
Debenhams'tan fırsat günleriEkstra uzunluk ve...
Kendinden emin olan erkeklere...Etkinlik takvimi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıCildiye Uzmanı Dr. Vahit...
GÜNCEL
Dedikodu Dedikodu katliamı
Afyon'da 8 kişiyi öldüren zanlı, sorgusunda gözyaşlarına boğuldu. Tüm...
Yerli Robin Hood
Taksiciyi birlikte öldürüp...
Af umdu, müebbet buldu
Çocuk ölümleri azalıyor
Türkler başarıda çığır açtı
Atom Karınca köprüsü
SPOR
Emre'yle Emre'yle gizli zirve
Ocak ayında Sarı-Kırmızılı kulübe transferi gündemde olan...
F.Bahçe'ye Inter müjdesi!
25 Puana iş biter
Köşeye sıkıştı
Herkes dişini sıksın
McLaren'e rekor ceza
Yeniden direkt katılma şansı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 25°C 16°C 
ANKARA Çok Bulutlu 27°C 13°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 20°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 21°C 
ADANA Az Bulutlu 33°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.680,510 D:% 0,91
DOLAR S: 1,263 D:% -0,94
EURO S: 1,753 D:% -0,90
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu