Fırında Et HAZIRLAMA: Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın. Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Yanında pilavla birlikte servis yapın. MALZEME: 1 kg kemikli kuzu eti 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin 1 tatlı kaşığı salça Tuz
Baharatlı Pilav HAZIRLAMA: Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin. Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun. Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin. Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın. Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun... MALZEME: 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşğı biberiye 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi Tuz
İrmikli Puding HAZIRLAMA: Sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. 4-5 dakika pişirin. Margarin, pudra şekeri, rende limon kabuğu ve yumurta sarılarını karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın ve karışıma meyve şekerlemesini ile yumurta aklarını ekleyin. Puding kabını margarinle yağlayın. Dibine pudra şekeri serpin. Karışımı bu kalıba aktarın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun. Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin. Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın. Ahududuyu iyice ezin. Şurubu ekleyerek karıştırın. MALZEME: 3 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 3 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 5 adet yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm, yarım su bardağı meyve şekerlemesi, Kalıbı yağlamak için: Yarım çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı pudra şekeri Sos için: 3 çorba kaşığı dolusu ahududu, yarım kahve fincanı ahududu şurubu