Alabalık Köftesi HAZIRLAMA: Alabalıkları temizleyip, haşlayın. Deri ve kılçıklarını ayıklayın. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın. Ekmek dilimlerini ıslatıp, suyunu sıkın. Balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın. MALZEME: 2 adet alabalık 1 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta 2 dilim ekmek 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz
Ali Nazikli Pilav HAZIRLAMA: İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvı yağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın. Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin ve ezerek karıştırın. Sos için; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını havuz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin. MALZEME: 2 adet patlıcan 3 diş sarımsak 2 adet limon suyu 4 çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin Pilav için: 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Sosu için: 1 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak Üzerine: 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı margarin
Bademli Sarma Tatlı MALZEME: 5 adet yumurta 1 bardaktan iki parmak eksik toz şeker 1 bardaktan bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik Şurubu için: 2.5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su Yarım limon suyu, Vanilya İçi için: 150 gr frambuaz marmelatı, 1 bardak badem Süslemek için: Yarım su bardağı bütün badem 50 gr krem şanti Frambuaz, 2 adet taze incir HAZIRLAMA: Hamur için 5 adet yumurta ve şekeri kabarana dek karıştırın. 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 1 cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün. 220 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlayın. 3 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri kaynatın. Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün. Üzerini süsleyin.