Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Eylül 2007  

İftar menüsü



Alabalık Köftesi
HAZIRLAMA: Alabalıkları temizleyip, haşlayın. Deri ve kılçıklarını ayıklayın. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın. Ekmek dilimlerini ıslatıp, suyunu sıkın. Balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
MALZEME: 2 adet alabalık 1 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta 2 dilim ekmek 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz

Ali Nazikli Pilav
HAZIRLAMA: İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvı yağ ile 4 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Bu arada patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın. Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyin ve ezerek karıştırın. Sos için; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın. Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını havuz gibi açın. İçine patlıcanlı karışımı dökün. Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun. Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin.
MALZEME: 2 adet patlıcan 3 diş sarımsak 2 adet limon suyu 4 çorba kaşığı sıvıyağ 200 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin Pilav için: 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Sosu için: 1 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak Üzerine: 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı margarin

Bademli Sarma Tatlı
MALZEME: 5 adet yumurta 1 bardaktan iki parmak eksik toz şeker 1 bardaktan bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik Şurubu için: 2.5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su Yarım limon suyu, Vanilya İçi için: 150 gr frambuaz marmelatı, 1 bardak badem Süslemek için: Yarım su bardağı bütün badem 50 gr krem şanti Frambuaz, 2 adet taze incir
HAZIRLAMA:
Hamur için 5 adet yumurta ve şekeri kabarana dek karıştırın. 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru 1 cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün. 220 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlayın. 3 su bardağı suyu ve 2.5 su bardağı şekeri kaynatın. Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün. Üzerini süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Üç köy hediyeHoşgeldin Ramazan
Bebek sevincine gölge...Yetenek şart!
Teknoloji ve tarih bir...Anneler iş başında
Pizza sektöründe ilkTarifler elinizin altında
Kalitesini sofraya taşıyorRamazan eğlencesi
Doygun taneli ekmekle...Çilek ve nane büyüleyecek
Ağzınız kokmaz'Onlar halka değil fil'
Bütün kadınlar içinuygun...Yeni reklam yıldızı...
Çocuklar için hem şık hem...Doğa meraklıları bayram edecek
Yılın trendi büyük ve...Renkli bir ders yılı için...
Anneleri bile kıskandıracakSevindirecek armağanlar
Okula dönüş kampanyasıAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Kısa... Kısa...Cildiye Uzmanı Dr. Vahit...
GÜNCEL
Tecavüzcü Tecavüzcü katile iyi hal indirimi
7 yaşındaki kıza tecavüz edip öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet...
Katliamı ödünç silahla yaptı
Olan hastaya oldu
Görmeyenlerin görmeyen ışığı
Kanal mutluluğu da çaldı
Türk gencin büyük başarısı
Öğretmenlere ödenek müjdesi
SPOR
Oh Oh be dünya varmış: 3-0
İşte taraftar işte Türkiye... Tam 665 gün sonra...
İpler elimizde
Yunanistan kaçtı Norveç...
Buraya kadar
Zico'dan sıkıyönetim
Kapılar kapanıyor
Emre'ye özel sessiz plan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 24°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 25°C 10°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 17°C 
ANTALYA Açık 32°C 19°C 
ADANA Açık 33°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.233,050 D:% -0,13
DOLAR S: 1,277 D:% -0,66
EURO S: 1,771 D:% -0,25
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu