Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Eylül 2007  

Günün menüsü



Bulgurlu Cevizli Börek
HAZIRLAMA: Soğan ile kıymayı margarinde kavurun. Bulguru ve suyu ilave edin. Ateşi kapatın. Tuz, k.biber ve ceviz içini ekleyin. Yufka sosu için; eritilmiş margarini, yoğurdu karıştırın. Yufkaları 4 eşit şerit kesip, sosla ıslatın. Uçlarını birleştirip, ikiye katlayın. Bulgurlu karışımı koyun, rulo sarın. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyin. Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerine sos sürün. Isıtılmış orta dereceli fırında 25-30 dakika kızartın.
MALZEME: 3 adet yufka, 250 gr kıyma, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 kahve fincanı su, 2 adet soğan, 1 çay kaşığı cekilmiş ceviz içi, 1 çorba kaşığı margarin, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber. Yufka sosu için: 5 çorba kaşığı eritilmiş margarin, 5 çorba kaşığı yoğurt

Çerkez Tavuğu
HAZIRLAMA: Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirip, ılınmaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri iri parçlara bölün. Cevizleri robotta çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diş dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar robottan geçirin ve akan yağları bir fincana toplayın. Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEME: 1 adet irice tavuk 1 adet soğan 1 adet havuç 3 su bardağı dolusu iç ceviz Tuz, kırmızı biber 1-2 diş sarımsak Bayat ekmek kabukları Süslemek için: maydanoz yaprakları

Bademli Brownie
HAZIRLAMA: Siyah çikolata, su ve margarini orta boy tencerede eritin. Malzemeler iyice karışınca, şekeri ekleyin. Sonra tencereyi ateşten indirin. Hazırladığınız karışıma vanilya, yumurta ve elenmiş unu ilave ederek hamur kıvamına getirin. İri parçalar halinde kestiğiniz beyaz çikolata ve bademi karışıma ilave edin. Çikolata erimeye başlar başlamaz karışımı 20 santimlik folyo serilmiş kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika veya kekin üzeri sertleşene kadar pişirin. Brownie'yi kek kalıbı içinde soğuttuktan sonra dilimleyip, servis yapın. Not: Keki serinde 3 gün saklayabilirsiniz. Badem yerine ceviz veya fındık da kullanabilirsiniz.
MALZEME: 200 gr ince doğranmış siyah çikolata, 2 çorba kaşığı su, 100 gr margarin, Yarım su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı vanilya, 2 adet yumurta, Yarım su bardağından biraz fazla elenmiş un, 150 gr beyaz çikolata, 1 su bardağı doğranmış badem




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sahneden gelen servetHastalıkta ve sağlıkta
Her mevsimin modası trikoVücudunuz tepeden tırnağa...
Kalça çıkığı doğuştan...O bir doğa aşığı
Çapkın GüziHayali Kürt kızı olmak!
ABD'de enerji depolayacak50 bin YTL dağıyacak
Önce konser sonra alışverişSpa keyfi zamanı
Küçük balerin büyülediAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Kısa... Kısa... Kısa...Ortopedi Uzmanı Prof. Dr.
GÜNCEL
Çisil Çisil çisil acı
Geçtiğimiz hafta dördüncü kattan atlayan 15 yaşındaki Çisil, hayat...
Motorun rotası ölüm
Başarısızlık korkutmasın
İlk gün skandalı
Nejat Usta bunu da atlatır
Tıp dünyası şaşkın
Ölüm kovalamacası
SPOR
Fatih Fatih yüzde 99 tamam
Yıldız futbolcuyla sorunlar yaşadığını belirten Dick Advocaat, "Şu...
Emre için yeni formül
Fener Ferrari ben de Massa
Terim'den alarm
Grubumuzdan lider çıkacagız
Florya'da iftar var
Higuain 10 numara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 28°C 18°C 
ANKARA Az Bulutlu 28°C 11°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 17°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 22°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.067,710 D:% 0,04
DOLAR S: 1,296 D:% 0,04
EURO S: 1,788 D:% 0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu