Bulgurlu Cevizli Börek HAZIRLAMA: Soğan ile kıymayı margarinde kavurun. Bulguru ve suyu ilave edin. Ateşi kapatın. Tuz, k.biber ve ceviz içini ekleyin. Yufka sosu için; eritilmiş margarini, yoğurdu karıştırın. Yufkaları 4 eşit şerit kesip, sosla ıslatın. Uçlarını birleştirip, ikiye katlayın. Bulgurlu karışımı koyun, rulo sarın. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyin. Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerine sos sürün. Isıtılmış orta dereceli fırında 25-30 dakika kızartın. MALZEME: 3 adet yufka, 250 gr kıyma, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 kahve fincanı su, 2 adet soğan, 1 çay kaşığı cekilmiş ceviz içi, 1 çorba kaşığı margarin, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber. Yufka sosu için: 5 çorba kaşığı eritilmiş margarin, 5 çorba kaşığı yoğurt
Çerkez Tavuğu HAZIRLAMA: Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirip, ılınmaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri iri parçlara bölün. Cevizleri robotta çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp, ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diş dövülmüş sarımsak, dilediginiz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar robottan geçirin ve akan yağları bir fincana toplayın. Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp, tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip, maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. MALZEME: 1 adet irice tavuk 1 adet soğan 1 adet havuç 3 su bardağı dolusu iç ceviz Tuz, kırmızı biber 1-2 diş sarımsak Bayat ekmek kabukları Süslemek için: maydanoz yaprakları
Bademli Brownie HAZIRLAMA: Siyah çikolata, su ve margarini orta boy tencerede eritin. Malzemeler iyice karışınca, şekeri ekleyin. Sonra tencereyi ateşten indirin. Hazırladığınız karışıma vanilya, yumurta ve elenmiş unu ilave ederek hamur kıvamına getirin. İri parçalar halinde kestiğiniz beyaz çikolata ve bademi karışıma ilave edin. Çikolata erimeye başlar başlamaz karışımı 20 santimlik folyo serilmiş kek kalıbına dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika veya kekin üzeri sertleşene kadar pişirin. Brownie'yi kek kalıbı içinde soğuttuktan sonra dilimleyip, servis yapın. Not: Keki serinde 3 gün saklayabilirsiniz. Badem yerine ceviz veya fındık da kullanabilirsiniz. MALZEME: 200 gr ince doğranmış siyah çikolata, 2 çorba kaşığı su, 100 gr margarin, Yarım su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı vanilya, 2 adet yumurta, Yarım su bardağından biraz fazla elenmiş un, 150 gr beyaz çikolata, 1 su bardağı doğranmış badem