Günün menüsü
Zeytinyağlı Barbunya HAZIRLAMA: Kabukları ayıklanmış barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Zeytinyağını tencereye alın. İnce ince doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürün. Küçük doğranmış domates ve dolmalık biberi ilave edip, biraz daha kavurun. Tuz, şeker ve barbunyaları ekleyin. 3 su bardağı suyu da ekledikten sonra 1 saat kadar daha pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. MALZEME: 1.5 kilo taze barbunya 1 su bardağı zeytinyağı 4 adet dolmalık biber 2 adet soğan 3 adet domates 1 çay kaşığı şeker tuz
Kağıtta Lüfer HAZIRLAMA: Balıkları temizleyip, fileto yapın. Yıkadıktan sonra suyunu süzün. Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. Tuzla ovun. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve ince çubuklar halinde doğrayın. Yağlı kağıdın iç kısmına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Soğanlı, maydanozlu harcın yarısını yağlı kağıda yayın. 2 adet filetoyu harcın üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Filetoların üzerine soğanlı harcı yaydırın. Dilimlenmiş domatesleri ve sivribiberleri harcın üzerine koyun. Yağlı kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın. Diğer balıkları da aynı şekilde başka bir yağlı kağıda yerleştirin. Orta ısılı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın. MALZEME: 4 adet lüfer, 3 adet kuru soğan, 3 adet domates, 4 adet sivribiber, 1 demet maydanoz, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet limon, tuz, karabiber
Şeker Helvası HAZIRLAMA: Tereyağında unu sürekli karıştırarak kavurun. Pembeleşince çekilmiş cevizi ilave edip, 15-20 dakika daha kavurun. Toz şekeri koyup, 5 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alın. Düz servis tabağına yerleştirip soğumaya bırakın. Dilimleyin ve her dilimin ortasına yarım ceviz içi koyup, süsleyin. MALZEME: 250 gr tereyağı, yarım kilo un, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 8-10 tane yarım ceviz içi
|