Günün menüsü
Domates Çorbası HAZIRLAMA: Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin. Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın. Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın. MALZEME: 4 adet olgun domates, 5 su bardağı su, Yarım su bardağı un, 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, 1 tatlı kaşığı tuz. Dilerseniz, bir miktar kekik veya fesleğen
Ekşili Nohutlu Bamya HAZIRLAMA: Akşamdan 1 su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın. Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün. Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip, temizleyin. Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkartıp, et suyunu ayırın. Bir tencerede margarini eritip, doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip, 5- 10 dakika daha kavurun. Bamyaları yıkayıp; tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin. Ayırdığınız et suyunu da ilave edip, 20 dakika orta ateşte pişirin. Piştikten sonra servis yapın. MALZEME: 1 su bardağı nohut, 1 kilo bamya, yarım kilo kuşbaşı koyun eti, 1 adet limon, 1 adet sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, 2.5 kahve fincanı margarin, 1 su bardağı su, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, 4 tatlı kaşığı tuz
Anadolu Bulgur Pilavı HAZIRLAMA: Soğanı ince rendeleyip, yağda pembeleştirin. Domatesi doğrayıp, soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup, 3 bardak suyu ilave edin. Karışım kaynayınca bulgur, tuz ve biberi ekleyip, ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar kaynatın. MALZEME: 2 bardak pilavlık bulgur, 3 bardak su, 1 soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 demet taze nane
|