Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Eylül 2007  

Günün menüsü



Domates Çorbası
HAZIRLAMA: Margarini genişçe bir tencerenin içinde eritin. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu azar azar ilave edin ve un sararıncaya kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin ve suyunu süzmeden tencerenin içine ilave edin. Domates unla iyice karışana dek tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Suyu ve tuzu ilave ettikten sonra ateşin altını kısın. Çorba koyu bir kıvama gelinceye dek dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEME:
4 adet olgun domates, 5 su bardağı su, Yarım su bardağı un, 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, 1 tatlı kaşığı tuz. Dilerseniz, bir miktar kekik veya fesleğen


Ekşili Nohutlu Bamya
HAZIRLAMA: Akşamdan 1 su bardağı nohudu, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince su ile ıslatın. Düdüklü tencerede 40 dakika haşlayıp suyunu süzün. Bamyaların sap kısmını huni veya yuvarlak kesip, temizleyin. Eti 1 su bardağı suda 20 dakika haşlayın. Haşlanmış etleri delikli kepçe ile çıkartıp, et suyunu ayırın. Bir tencerede margarini eritip, doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip, 5- 10 dakika daha kavurun. Bamyaları yıkayıp; tuz, karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin. Ayırdığınız et suyunu da ilave edip, 20 dakika orta ateşte pişirin. Piştikten sonra servis yapın.
MALZEME: 1 su bardağı nohut, 1 kilo bamya, yarım kilo kuşbaşı koyun eti, 1 adet limon, 1 adet sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, 2.5 kahve fincanı margarin, 1 su bardağı su, 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı karabiber, 4 tatlı kaşığı tuz

Anadolu Bulgur Pilavı
HAZIRLAMA: Soğanı ince rendeleyip, yağda pembeleştirin. Domatesi doğrayıp, soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup, 3 bardak suyu ilave edin. Karışım kaynayınca bulgur, tuz ve biberi ekleyip, ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar kaynatın.
MALZEME: 2 bardak pilavlık bulgur, 3 bardak su, 1 soğan, 1 domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı nohut, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 demet taze nane




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Turkish delight!Starların öteki yüzü
Şöhretin içi bomboşZayıfla, hamilelik şansın...
Sorunun yarısı erkek kaynaklıKendi küçük acısı büyük: Nasır
Domatesle form tuttuBergüzar'ı kullanıyor
Ekip arkadaşları yaka...Arzum'a övgü yağdırdı
Manken için ders zili çalıyorFestivalin adına taktı
Manavgat'ı coşturduArabesk sansürü kızdırdı
Altıncılar 'perde' dediTarihten bugüne feminen detaylar
Rüzgarlara inat ışıldayın...Uçan adam Marvey geliyor
Minikler de yeni...Yiyecek tamam peki ya kapkacak!
Gizemli, özgür, göz alıcı...Okula hazır mısınız?
Lekelere son, keyfe devamYoğun istek mağaza açtırdı
İç, hayal gücünü harekete...Zengin ve çok özel koleksiyon
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıKısa... Kısa... Kısa...
Genel Cerrahi Uzmanı Dr.
GÜNCEL
Bedeli Bedeli ağır karar
Aralarında İrem'in de olduğu 3 kişiyi öldüren alkollü sürücü hakkında...
Seri katilin ifadesi alınamıyor
Chat aşkı dedeyi çarptı
Kalbin şifresi 7
Öldüren oyun
Terör örgütü uyuşturuldu
Tarladan doktorluğa
SPOR
Hasan Hasan hocasına saldırdı
Tecrübeli futbolcunun, çift kale maç sırasında tartışma yaşadığı...
Bizi zorlayacak tek takım...
Elmas gibi değerli
Yolumuz çok uzun
Savunmada alarm
Devler nihayet uyandı
Psikolog Terim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 20°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 32°C 18°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 23°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.421,380 D:% -1,22
DOLAR S: 1,301 D:% -0,08
EURO S: 1,767 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu