Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Eylül 2007  

Günün Menüsü



Balık Çorbası
HAZIRLAMA: Sebzelerin kabuğunu soyun. Tencereye alın ve maydanoz ile defne yapraklarını ekleyin. Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin. Sebzeler hafif haşlandığında balığı ekleyin. Hepsi pişince sebze ve balığı ayrı kaplara alın. Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın. Sebzeleri suyuyla birlikte blender'dan geçirin. Tereyağıyla unu kavurun. Sebze suyunu ekleyin. Çorba kaynarken çırptığınız yumurta ve limon suyunu ekleyin. Kılçıklarından ayırıp, küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın. Nane ve kırmızıbiber ile süsleyin.
MALZEME:
1 adet palamut
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
2 adet defne yapağı
Birkaç dal maydanoz
5-6 su bardağı su
2 çorba kaşığı
tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet limon
1 kahve fincanı elma
sirkesi, tuz

Yumurtalı Köfte
HAZIRLAMA:
Beş adet yumurtayı tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyun. Kıymaya kalan 1 adet yumurtayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte hamurunu beş eşit parçaya bölün. Hamurları açarak her birinin ortasına daha önceden haşladığınız yumurtaları yerleştirin ve çevresini köfte hamuruyla sarın. Hazırladığınız köfteleri fırın torbasına yerleştirin. Margarini ekleyip torbanın ağzını sıkıca bağlayın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME:
600 gr yağsız köftelik kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
1 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Krem Şokola
HAZIRLAMA:
Sütü kaynatıp, ateşten alın. Sübye, şeker, kakao ve tuzu ilave edip, çırpın. Tekrar kaynatıp, muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Krem şokolayı kaselere boşaltıp, soğumaya bırakın. Hindistan cevizi ve şam fıstığı ile süsleyip, servis yapın.
MALZEME:
4 su bardağı
süt, 3.5 kahve
fincanı toz şeker, 1
su bardağı kakao, 1
su bardağı sübye, yarım
çay kaşığı tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Magazin programları...Çocuk ruhlu bir herifim!
Anne, ya ben ya KadirBu çılgınlık giderek büyüyor
Saçları onlardan daha şöhretliNilüfer'in tek hedefi!
Maliyeciler peşine düştüYeğeni evlendi sıra onda
Varsa yoksa kızı ZaharaYunanistan'da konser verecek
Şimdilik çocuk planı yapılmadıKısa... Kısa... Kısa...
Zorla değil güzellikleAŞK mesajları
Çelebi Çiçek ile TAROT KartlarıDr. Bahadır İmer: Yüz gerdirme
Yoksa ben kısır mıyım?Karın zarı problemleri
Doğurganlık korunurYaş ile infertilitenin ilişkisi
Acil servis
GÜNCEL
Çevreye Çevreye adanmış bir ömür
Emekli öğretmen Hediye Gündüz; evini, otomobilini, arsasını satıp...
Osmanlı türbesine saldırı
Ceylan Yavrusu
Hayat yıkan baca
Üniversiteli davulcu
Eşek sırtında Fransız gelin
Zayıflatmadı dolandırdı
SPOR
Son Son imparator Lincoln
Galatasaray sadece '10' numaraya değil, liderine de kavuştu. Takımda...
Zico'ya balans ayarı
Tuncay Ocak'ta dönüyor
Emre'ye açık davet
Üzerimize oyunlar oynanıyor
Galibiyet yemini
Ersen'den veryansın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 35°C 19°C 
İZMİR Çok Bulutlu 30°C 22°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 34°C 25°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 36°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.032,590 D:% 0,19
DOLAR S: 1,306 D:% 0,46
EURO S: 1,772 D:% 0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu