Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Eylül 2007  

Süper Lig Panoraması



Gol krallığı
3 GOL:
Sinan Kaloğlu (Bursaspor), Umut Bulut, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Yusuf (Denizlispor), Hakan Şükür (Galatasaray)
2 GOL: Ümit Karan, Lincoln (Galatasaray), Ceyhun Eriş (Trabzonspor), Krita, Murat Duruer (Ankaragücü), Murat Hacıoğlu (Konyaspor), Tehoue (Kasımpaşa), Mehmet Yıldız (Sivasspor)

4. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
A.Gücü-G.Birliği: 2-2, Ç.Rize-Büyükşehir: 3-1, Beşiktaş- Kayserispor: 0-0, V.Manisa-G.Saray: 2-2, Bursaspor-Trabzonspor: 1-1, G.Birliği OFTAŞ-F.Bahçe: 1-1, Sivas-G.Antep: 2-0, Konya-Denizli: 2-2, Kasımpaşa-Ankara: 3-1.

Haftanın takımı
Çaykur Rizespor

Ligin ilk 3 haftasından puan çıkaramayan Ç.Rizespor, uğradığı kan değişiminden sonra oynadığı ilk maçta Büyükşehir'i sahadan sildi. Karadeniz takımı performansıyla haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın hakemi
Yunus Yıldırım
Çaykur Rizespor-Büyükşehir maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla iyi anlaşırken pozisyonları yakından takip etti. Yunus Yıldırım gördüğünü çalarak alkış aldı.

Haftanın karması

Ufuk (V.Manisa) Fahri (Ç.Rize) İlhan (OFTAŞ) M.Yıldız (Sivas) G.Zan (Beşiktaş) Selçuk (V.Manisa) Tehoue (Kasımpaşa) Aydın Kayseri) Krita (A.Gücü) Yusuf (Denizli) H.Şükür (G.Saray)

Haftanın Kare Ası
Yusuf (Denizli) Hakan Şükür (G.Saray) M.Yıldız (Sivas) Gökhan Zan (Beşiktaş)

Haftanın Futbolcısu
Yusuf (Denizli)

Denizlispor'un başarılı kaptanı Yusuf Şimşek, Konyaspor maçında oynadığı futbolla alkış aldı. Sahada basmadık yer bırakmayan Yusuf attığı 2 golle de takımını kurtardı.

Haftanın golü

Büyükşehir belki Ç.Rizespor'a farklı yenildi ama Uğur Işıkal'ın attığı gol çok güzeldi. Uğur ceza sahası dışından topa çok şık vurarak 4. haftanın en güzel golüne imza atmayı başardı.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Toledo, Cangele, Ivankov, Gökhan, Fatih, Ragıp (Kayserispor), Veli, Ömer Erdoğan, İsmail (Bursaspor), Tayfun, Ayman, Hüseyin, Ergin (Trabzonspor), Engin, Eren, Kerem (Gençlerbirliği), Krita, Elyasa (Ankaragücü), Gökhan (Çaykur Rizespor), Metin (Büyükşehir), Sabin, Neca, Mertol (Konyaspor), Fatih Egedik (Denizli), Colin Kazım, Uğur, Alex, Roberto Carlos, Selçuk (Fenerbahçe), İbrahim ( G.Birliği OFTAŞ), Ümit, Selçuk (Vestel Manisaspor), Linderoth, Barış (Galatasaray), Francisco, Ünal (Kasımpaşa), Dos Santos (Ankaraspor), Ekrem, Murat Ceylan (Gaziantepspor), Sedat (Sivasspor) ,
SARI KART CEZALISI: Ekrem (G.Antepspor)
KIRMIZI KARTLAR: Selçuk (Vestel Manisaspor), Tchani (Gaziantepspor), Sedat (Sivasspor), Erhan (Kasımpaşa)

Kader anı

Ankaragücü, G.Birliği maçı 2-1 Sarı-Lacivertli takımın galibiyetiyle devam ederken 90. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya iyi yükselen Okan kafayla takımının beraberlik golünü attı. Bu bir kader anı oluşturdu. Benzer bir kader anı da Konyaspor- Denizli maçında yaşandı. 90. dakikada Konyaspor 2-1 önde iken Souleymanou'nun kullandığı kale atışında Konyaspor ceza alanı önüne kadar inen topu Abrahan, Yusuf'a çıkardı. Bu oyuncu topu ağlara göndererek bir puanı kazandırdı.

Ceza tahtası
KEZMAN
OFTAŞ önünde sahanın en kötüsüydü. Yine çok gol kaçırırken takımının hız ibresini düşürdü. Kezman kendisine verilen şansı bir kez daha kullanamazken yine kötü not aldı. Bu nedenle onu bu hafta ceza tahtasına koyuyoruz.

K.MÜFTÜOĞLU
Beşiktaş-Kayseri maçında çok kötü bir yönetim gösterdi. Kartlarını konuk takım aleyhine kullandı. Pozisyonları tartamadı ve otoritesini kullanamadı. Kuddusi Müftüoğlu daha iyi olacağına her geçen gün kötü bir yönetim göstermeye başladı

Haftanın teknik adamı
Kadir Özcan

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kadir Özcan, Ankaraspor maçına futbolcularını hem beyin, hem fizik olarak çok iyi hazırladığını gösterdi. Verdiği yerinde taktiklerle maçın kazanılmasında çok büyük rol oynadı.

Haftanın olayı
Ve Hakan Şükür rekoru kırdı

Ligin 4. haftasında V.Manisa'ya bir gol atan Hakan 241 gole ulaşarak lig tarihinde en çok gol atan futbolcu unvanına ulaştı. Ligin 4 büyük takımı F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon haftayı 1 puanla kapattı.

Yazarlar ne dedi?

BEŞİKTAŞ

Ömer ÜRÜNDÜL (Vatan): Beşiktaş ilk yarıyı vıdı vıdı yaparak geçirdi. Koray diye bir adam var yalnız takımın değil, sahanın en iyi oyuncusu. Yaptığı iş çok büyük. Dünyada hiçbir takım her maçını kazanmadı. İyiye giden hem Beşiktaş, hem Kayseri var. Maçın hakkı beraberlikti. Kurul kararı verilse ben de beraberliği tasdik ederim.

Sinan VARDAR (Takvim): Bobo'ya değinmek istiyorum. Brezilyalı futbolcuda kondisyon eksikliği açıkça görünüyor. Bir pozisyonda bomboş durumdaki İbrahim Akın'a pas vermek yerine şut atması da bencililğinden kaynaklandı. Delgado'nun yerine giren Higuain ise hazır görünmedi. Daha zamana ihtiyacı olduğu kesin. Sonuç olarak Beşiktaş 1 puana razı oldu.

FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (Star): Brezilyalı yıldız Alex iki tane çok güzel gollük top attı Kezman'a. Ancak Kezman İstanbul'daki İSKİ Genel Müdürü gibi hep "tıss" sesi veriyor. Hani musluğu açarsın su yerine tıss diye bir ses gelir. Kezman da aynı böyle. Eğer Fenerbahçe bu şekilde oynamaya devam ederse, kısır futbolla bir gol atıp üstüne yatarım diye düşünürse şampiyon olması mümkün değil. Bu maç Fenerbahçe'nin kulağına küpe olsun.

Can BARTU (Hürriyet): Maç boyunca gol dışında Fenerbahçe diye bir takım yok. Roberto Carlos'un biri frikikten olmak üzere iki sert şutu var o kadar. Ankara'da halı gibi bir sahada Fenerbahçe futbol adına kayıp. Hani bu takımda starlar, çok teknik adamlar vardı? Orta sahada bütün yük Kemal ve Selçuk'un üzerinde. Onlara da destek veren yok. Fener sezon başından beri futbol oynamıyor.

GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam): Hakan Şükün çok iyi oynadı, çok koştu ve kornerden gelen topa çok güzel yükselerek nefis bir kafa golü attı. Feldkamp'ı anlayanınız var mı? Ben anlamadım. Hakan Şükür'ü son 10 dakika oyundan çıkardı. Oysa son 10 dakikada G.Saray 4 korner kazandı. Ama Hakan olsa belki Galatasaray bir gol daha bulamaz mıydı? Feldkamp Sabri'nin artık sağ bek olmadığını öğrenmeli. Dün akşam Galatasaray'ın en kötü oyuncusuydu.

Cem CAN (Fanatik): Lincoln'ün Borbiconi'nin markajında olmasından Galatasaray bu kadar etkilenmemeliydi. Çünkü Lincoln adamını alıp hücum hattına gittiğinde arkasındaki bomboş alana Arda ya da Ayhan topla girmeyi akıl etseler organizasyon zaten her şeyiyle hazır olacaktı. Galatasaray'ın yerleşik savunma düzeninde acemice kale içine koşup Selçuk'a bomboş şut pozisyonu vermesi garipti. Eğer böyle ihmallikler olursa karşılaşmayı çevirmek hiç de kolay olmuyor.

FENERBAHÇE FİRESİZ YOLA DEVAM EDİYOR
PAF Ligi'nde 4. hafta geride kalırken Fenerbahçe bu haftayı da kayıpsız geçerek liderliğe yükseldi. Sarı-Lacivertli takım OFTAŞ'ı başkent deplasmanında devirirken geçen haftanın lideri Vestel Manisa kendi evinde G.Saray'a teslim oldu. Bu arada Beşiktaş bu sezon çok istikrarsız bir görüntü çiziyor. Siyah-Beyazlılar Kasımpaşa'dan sonra Kayserispor'a da mağlup olarak daha ligin 4. haftasında 2. yenilgisini almış oldu.

PAF Ligi maç sonuçları
Bursaspor-Trabzon 2-2
A.Gücü-G.Birliği: 2-2
Ç.Rize-Büyükşehir: 2-2
Beşiktaş-Kayseri: 0-1
Konya-Denizli: 0-2
OFTAŞ-F.Bahçe: 0-2
Sivas-G.Antep: 0-1
Kasımpaşa-Ankara: 1-2
V.Manisa-G.Saray: 0-2


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
2 sene daha KralGeçen yıldan kötü
Zico! Görüşme odasınaRico'yu gönderin
Son dakika taarruzuBüyükler affeder
Rade Prica Yattı Ersen dönüyorNonda'yı herkes görecek
12 Dev Adam üzdüSponsorluk Şoku
Spor turuHaber turu
Samsun'un şansı yokORDU'nun derdi başka
Karşıyaka hak etti ve kazandıYine Appıah Krizi
ADANASPOR hedef büyüttüYücelay'a güveniyorum
ALİ ŞEN: Bu sistemle olmazSultanlar galibiyetle başladı
Bolu'da yağmur altında...
SAKLAMBAÇ
Yuva Yuva yıkanın yuvası olmaz
Sanat ve sosyete dünyasında ihanet yüzünden biten evlilikler artıyor.
Unutulmaz 'Altın Eller'
Evli çiftlerin%15'i tedaviye...
Sonbahar-kış yansımaları
İlaç içmeyi bilmiyoruz!
Zorlu yolda emin adımlarla...
Demet varsa ben yokum
EKONOMİ
Enflasyonun Enflasyonun ateşini 'giyim' düşürdü
Ağustosta enflasyon hafif yükselişe geçti. Gıdada yüksek artış...
IMF maratonu başlıyor yine...
100 milyar $'a göz kırptık
Saka, İngiltere'de 350 bin...
Tekzen Avrupa'da
Çağlayan'dan KOBİ'lere müjde:...
İşadamlarına yurtdışı sözü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 22°C 
ANKARA Çok Bulutlu 35°C 19°C 
İZMİR Çok Bulutlu 31°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.936,940 D:% -0,52
DOLAR S: 1,299 D:% 0,27
EURO S: 1,771 D:% 0,31
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu