Kolay Su Muhallebisi HAZIRLAMA: Sütü kaynatıp sübyeyi ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirin. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapmak üzere porsiyonlara ayırın. NOT : Bu şekilde hazırlanan su muhallebisi diyet oluyor. Üzerine gül suyu ve pudra şekeri dökülerek servis yapılırsa ayrı bir tat elde edersiniz. Arzuya göre bu şekilde süsleyerek de servis yapabilirsiniz. MALZEME: 1 su bardağı sübye 4 su bardağı süt Yarım çay kaşığı tuz
Zeytinli Köfte HAZIRLAMA: Kabuğunu soyduğunuz soğanı temizledikten sonra rondo da ya da elinizde ince ince kıyın. Yumurta, yeşil zeytin, maydanoz, tuz, karabiber ve galeta ununu rondoya alıp iyice yoğurun. Daha sonra içine kıymayı da ilave ederek karıştırmayı sürürün. Kıymalı harçtan kaşıkla küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri önceden kızdırdığınız yağın içinde kızartın. Yağını süzdürerek servis tabağına alın ve süsledikten sonra servis yapın. NOT: Yeşil zeytin yerine salatalık turşusu da kullanabilirsiniz. Köfteleri elle biçimlendirmek yerine, bir köşesi hafifçe kesilmiş bir naylon torbaya koyup tepsiye sıkarak da hazırlayabilirsiniz. MALZEME: 200 gr kıyma 1 adet yumurta 4-5 sap maydanoz 10 adet çekirdeksiz yeşil zeytin 1 adet soğan 2 çorba kaşığı galeta unu Tuz, karabiber Kızartmak için 1.5 su bardağı ayçiçek yağı
Mercimekli Pilav HAZIRLAMA: Orta boy bir tencereye margarini alıp, eritin. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Daha sonra tencereye alıp, karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada bulguru ayıklayıp, yıkayın. Yıkanmış bulguru da tencereye ekleyin. Soğanla beraber kavurun. Ardından sıcak suyu da koyarak, tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgurların suyunu çekmesine yakın, önceden haşladığınız yeşil mercimeği de tencereye ilave edin. Pilav demlenince tencereyi ocaktan alın. MALZEME: 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 1 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı yeşil mercimek, tuz