Tavuk Etli Patlıcan Kebabı MALZEME: Yarım kilo tavuk eti, 6-7 diş sarımsak, 4-5 adet sivri biber, 2 adet domates, 5 adet patlıcan, 2 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı toz şeker HAZIRLAMA: Tavuk etlerini kuşbaşı parçalayın. Parça etleri tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Taze Bezelye Çorbası MALZEME: 1 su bardağı iç bezelye, 3-4 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 2 adet kabak, 8-10 adet taze fasulye, 10- 12 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı pirinç, 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı süt, yeterince tuz, karabiber, kuru nane HAZIRLAMA: Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları koyun. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bezelye, kabak ve fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Ardından süzgeçten geçirin ve ateşe alıp pirinci ekleyin. Pirinç pişene kadar 15 dakika kaynatın. Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi de koyup bir taşım kaynatın. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Etli Kabak Pilavı MALZEME: 2 bardak pirinç, 2 kaşık tereyağı, 500 gr balkabağı, 250 gr haşlanmış kuşbaşı et, 3 su bardağı su, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı tarçın HAZIRLAMA: 2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün. Tencereye tereyağını alıp, eritin. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun. Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin. Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dakika demlendirin.