Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Eylül 2007  

Günün Menüsü



Tavuk Etli Patlıcan Kebabı
MALZEME: Yarım kilo tavuk eti,
6-7 diş sarımsak, 4-5 adet sivri biber, 2 adet domates, 5 adet patlıcan, 2 çorba kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLAMA: Tavuk etlerini kuşbaşı parçalayın. Parça etleri tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine doğranmış sarımsakları ve biberleri yerleştirin. Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. Domateslerin üzerine yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.

Taze Bezelye Çorbası
MALZEME: 1 su bardağı iç bezelye,
3-4 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 2 adet kabak, 8-10 adet taze fasulye, 10- 12 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı pirinç, 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı süt, yeterince tuz, karabiber, kuru nane
HAZIRLAMA: Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra soğanları koyun. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bezelye, kabak ve fasulyeyi ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Ardından süzgeçten geçirin ve ateşe alıp pirinci ekleyin. Pirinç pişene kadar 15 dakika kaynatın. Bir kasede yumurtayı çırpıp sütü ilave edin. Sıcak çorbadan azar azar ekleyerek karıştırın. Sütlü yumurta karışımının sıcaklığı çorba ile aynı seviyeye gelince çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiberi de koyup bir taşım kaynatın. Haşlanmış bezelye taneleri ve kruton ekmekle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Etli Kabak Pilavı
MALZEME: 2 bardak pirinç,
2 kaşık tereyağı, 500 gr balkabağı, 250 gr haşlanmış kuşbaşı et, 3 su bardağı su, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLAMA: 2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün. Tencereye tereyağını alıp, eritin. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun. Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin. Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dakika demlendirin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Anneliği erteleme zafer...Bodrum'un yerlisi Sertab
Göğüs farkıyla reklamMütevazı gelin...
Uyku bozukluğu depresyon...Doktorluğu sona erdi!
Tasarladı, köşeyi döndü!Vukuatlar bitmek bilmedi
'Kıs kiloları' dert...Her kadına lâzım 5 gıda
Göğüs güzelliği için...İşte evde yapılabilecek...
Sosyetik diyetlerSuyun bile aşırısı zarar
AŞK mesajlarıÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Dr. Bahadır İmer: Dolgu...Acil servis
30 bin YTL 10 araca ayda
GÜNCEL
Pınar'ın Pınar'ın işi mücadele
Ereğli'nin fakir bir mahallesinde doğdu, henüz 7 yaşındayken babasını...
Sudan savaşlar
Başarı potaya girdi
Uçuran metro
Almanlar rekor kırdı
Eşkiya dehşeti
Özgür kız
SPOR
Aslan Aslan modaya uydu
Sahanın yıldızı Holosko'nun erken golüyle geriye düşen Cimbom,...
Offf! Fener of-taş
Rekorların efendisi
Daha kredimiz var
Fatura federasyona
En krıtik dönem
Balta harekatı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 36°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 31°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.198,600 D:% 4,40
DOLAR S: 1,297 D:% -1,37
EURO S: 1,774 D:% -0,84
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu