Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Eylül 2007  

Günün Mönüsü



Vişneli İrmik Helvası
MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak irmik, 2 bardak tozşeker, 100 gr margarin, 2 bardak vişne suyu, 1 bardak su, 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
HAZIRLAMA: Öncelikle 2 bardak irmiği genişçe bir tencereye alın. Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. Tozşeker, margarin, vişne suyu ve suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.

Davet Kebabı
MALZEME: (4 kişilik) 3 piliç budu, 2 soğan, 1 ekşi elma, 2 defne yaprağı, 1 kaşık tereyağı, 7-8 adet beyaz lahana yaprağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 küçük kırmızı lahana, çeyrek limon suyu, yarım demet maydanoz, tuz
HAZIRLAMA: Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün. Butları kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin. Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın. Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın. Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Piliç budu ile birlikte servis yapın.

Domatesli Makarna
MALZEME: (4 kişilik) 400 gr spagetti makarna (çubuk), 4 diş sarmısak, 1 adet defne yaprağı, 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 adet domates, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı un, tuz
HAZIRLAMA: Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin. Bir tencerenin içinde yağı eritin. İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin. Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin. Biraz pişince domates salçasını ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu ilave edin. Spagettiyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Süzgece koyup soğuk su ile bir kez yıkayıp süzün. Sosun içinden defne yaprağını çıkartın. Makarnanın üzerine döküp servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetik beleşçilerİki aya dört aşk sığdırdı
En iyi smacım 'ailem'Eski eşinden yaylım ateşi
Fırsatları kaçıranlara...Folik asit gebeliğe...
Hareketsiz yaşam insanı...Light şişmanlık!
Yaz aylarının kötü...Fırsatları kaçıranlara...
Outletlerde % 80 indirimAcil servis
Deniz Berdan'dan...Akne tedavisinde kalıcı uygulama
AŞK mesajlarıÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Dr. Bahadır İmer: Yüzde...
GÜNCEL
Şampiyon Şampiyon maganda
Magandalar, trafik canavarlarına bile parmak ısırtmaya başladı.
Düğün dernek içkiye davet
Sayısal Loto'yu 'inat' kazandı
Katil düğüne yetişti
Ecelin 7 hali
Devletin malı deniz...
Ömürlük 'Pardon'
SPOR
Beşiktaş Beşiktaş kaza yaptı
Şampiyonlar Ligi moraliyle sahaya çıkan Siyah- Beyazlılar, sahanın...
Zıco'da yine aynı stres
Dünyaya açılacak tek kulübüz
En kritik 48 saat
Ayhan köşeye sıkıştı
Hedefimiz madalya
Ersen gitti Prica yolda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 31°C 24°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 37°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 37°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 28°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.198,600 D:% 4,40
DOLAR S: 1,297 D:% -1,37
EURO S: 1,774 D:% -0,84
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu