Vişneli İrmik Helvası MALZEME: (4 kişilik) 2 bardak irmik, 2 bardak tozşeker, 100 gr margarin, 2 bardak vişne suyu, 1 bardak su, 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne HAZIRLAMA: Öncelikle 2 bardak irmiği genişçe bir tencereye alın. Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun. Tozşeker, margarin, vişne suyu ve suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin. Karıştırıp kaynatın. Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin. Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Davet Kebabı MALZEME: (4 kişilik) 3 piliç budu, 2 soğan, 1 ekşi elma, 2 defne yaprağı, 1 kaşık tereyağı, 7-8 adet beyaz lahana yaprağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 küçük kırmızı lahana, çeyrek limon suyu, yarım demet maydanoz, tuz HAZIRLAMA: Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün. Butları kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek soteleyin. Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın. Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın. Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Piliç budu ile birlikte servis yapın.
Domatesli Makarna MALZEME: (4 kişilik) 400 gr spagetti makarna (çubuk), 4 diş sarmısak, 1 adet defne yaprağı, 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 adet domates, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı un, tuz HAZIRLAMA: Domatesleri rendeleyin ve sarmısakları ezin. Bir tencerenin içinde yağı eritin. İçine sarmısak ve domatesleri ilave edin. Defne yaprağını ekleyin ve biraz tuz ilave edin. Biraz pişince domates salçasını ekleyin. Bir süre pişirdikten sonra içine biraz su içinde ezilmiş unu ilave edin. Spagettiyi tuzlu suda haşlayıp süzün. Süzgece koyup soğuk su ile bir kez yıkayıp süzün. Sosun içinden defne yaprağını çıkartın. Makarnanın üzerine döküp servis yapın.