Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Eylül 2007  

Günün Mönüsü



Çikolata Soslu Muhallebi
MALZEME: (4 kişilik) 4 bardak süt, 3 kaşık mısır nişastası veya pirinç unu, 2 fincan toz şeker, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı hazır çikolata sosu

HAZIRLAMA:
Tencereye mısır nişastasını veya pirinç ununu, toz şekeri ve sütü koyun. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Ardından vanilyayı da ilave ederek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince, suyla ıslattığınız bir tepsiye bu karışımı boşaltıp soğumaya bırakın. Soğumaya bıraktığınız tepsideki muhallebiyi dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirip soğuk olarak servis yapın.

Bolu Kebabı
MALZEME: (4 kişilik) 4 patlıcan, 400 gr kuşbaşı doğranmış et, 2 soğan, 250 gr mantar, 2 domates, yarım çorba kaşığı salça, 1 bardak et suyu veya su, sıvıyağ, tuz, karabiber. Süslemek için: Domates ve dolmalık biber dilimleri

HAZIRLAMA:
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekene dek kavurun. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin. Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Havuçlu Fıstıklı Pilav
HAZIRLAMA: Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin. 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.

MALZEME: (8 kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 adet tatlı sivri biber, 1-2 adet havuç, bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın, 1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sessizliğini bozduArtistlik 'öz'ünde
İtalya yolu gözüktüAyşe borcunu öde
Para parayı çeker'Benim de yavrum olsun'...
Rakamlarla kanserAşkın ömrü 3 yıldır
Kıyafetinizi tamamlayınHediyeler yaramış!
Aysu'nun son çapkınlığıAŞK mesajları
Haftanın MEKANLARIÇelebi Çiçek ile TAROT Kartları
Kısa... Kısa... Kısa...Acil servis
Dr. Taner Yücetürk:...
GÜNCEL
Çifte Çifte talih
Talih kuşu aynı eve kondu. Kocasının evde bıraktığı kuponu oynayan...
Şefkat firarda
Sır dolu 4 gün
Alev gibi yaktılar
Basit bir ameliyat Emel'i...
Cep telefonu caiz mi?
Eğlence merkezine fuhuş baskını
SPOR
Anderlecht Anderlecht aldatmasın
Sarı-Lacivertli ekibi yakından takip eden otoriteler, Devler Ligi'nde...
Sıra öteki şampiyonlarda
İki iyi haber
Bizi alkışlayacaklar
Nonda fırtınası
Aslan'ın ağzına layık
Terim'e salladı Milli takım'a...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 33°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 35°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 37°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.198,600 D:% 4,40
DOLAR S: 1,297 D:% -1,37
EURO S: 1,774 D:% -0,84
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu