Günün Mönüsü
Çikolata Soslu Muhallebi MALZEME: (4 kişilik) 4 bardak süt, 3 kaşık mısır nişastası veya pirinç unu, 2 fincan toz şeker, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı hazır çikolata sosu
HAZIRLAMA: Tencereye mısır nişastasını veya pirinç ununu, toz şekeri ve sütü koyun. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Ardından vanilyayı da ilave ederek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince, suyla ıslattığınız bir tepsiye bu karışımı boşaltıp soğumaya bırakın. Soğumaya bıraktığınız tepsideki muhallebiyi dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirip soğuk olarak servis yapın.
Bolu Kebabı MALZEME: (4 kişilik) 4 patlıcan, 400 gr kuşbaşı doğranmış et, 2 soğan, 250 gr mantar, 2 domates, yarım çorba kaşığı salça, 1 bardak et suyu veya su, sıvıyağ, tuz, karabiber. Süslemek için: Domates ve dolmalık biber dilimleri
HAZIRLAMA: Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekene dek kavurun. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin. Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Havuçlu Fıstıklı Pilav HAZIRLAMA: Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin. Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin. 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin.
MALZEME: (8 kişilik) 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 1 adet orta boy kuru soğan, 1 adet tatlı sivri biber, 1-2 adet havuç, bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın, 1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
|