Günün Menüsü
Buğu Kebabı HAZIRLAMA: Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp, güvece alın. Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin. Domatesleri yıkayıp, rendeleyin. Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edin ve güvecin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın. Üzerine dereotu serpin ve servis yapın. MALZEME: 1 kilo kemiksiz koyun eti, yarım kilo arpacık soğan, 6 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 3 adet defne yaprağı, 1 tutam kıyılmış dereotu, 1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır Pıtır mezesi HAZIRLAMA: Kabak, patlıcan ve patatesi ufak küp şeklinde doğrayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp, sırayla sebzeleri kızartın ve bir kenarda bekletin. Domatesi rendeleyin, sarımsağı ince kıyın, sivri biber ve maydanozu ince ince doğrayın. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp sarımsak, maydanoz, domates, sivribiber, tuz ve pul biberi ilave edin. Kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kızarttığınız sebzeleri derin bir servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız domates sosu ile kaplayın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir. MALZEME: 2 adet patlıcan, 2 adet kabak, 2 adet patates, 2 adet domates, 3-4 adet sivri biber, 2-3 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, kırmızı pul biber, 2-3 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için), tuz
Düğme Tatlısı MALZEME: 125 gr margarin, 2 su bardağı irmik, 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı soda, 1 çay kaşığı vanilya, 2 çorba kaşığı marmelat, 2 çorba kaşığı badem. Şerbeti için: 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 su bardağı su HAZIRLAMA: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için; 1 su bardağı su ve 1.5 su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun. Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapın.
|