Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası
MALZEME: 1 kase yeşil mercimek
, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı kesme ev eriştesi, 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nane, 10 bardak su, yuvarlama için; 1 ekmek hamuru
HAZIRLAMA: Unu bir süre yağda kavurun. Daha sonra içine salça ve mercimeği katın. Suyunu da ilave edip kaynayınca içine erişteleri atın. Bir süre bu şekilde ateşte kalan çorbayı ateşten indirdikten sonra üzerine naneyi ekleyin.

Düzce Köftesi
MALZEME: Yarım kilo kıyma
, 1 çay bardağı mısır unu, 1 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, tuz, yenibahar, kimyon, karabiber. Püre için: 4-5 adet patates, yarım kahve fincan zeytinyağı, çeyrek limon suyu, tuz, muskat
HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak rendeleyin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve muskatı ilave ederek ezin. Pürüzsüz kıvama getirin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Köfteler için kıymaya yumurta, mısır unu, rendelenmiş soğan, yenibahar, karabiber, kimyon, tuz ve tereyağını ilave ederek yoğurun. Köfte harcını özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Tavada sıvı yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış köfteleri servis tabağına yerleştirin. Püre ile birlikte servis yapın. NOT: Dilerseniz patates kızartması ile de servis yapabilirsiniz.

Karacaköy Pilavı
MALZEME: 500 gr kuşbaşı dana eti
, 2 su bardağı pirinç, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan, 1 adet havuç, yarım demet dereotu, 1 bardak yerfıstığı, 2 kaşık tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 2 bardak su
HAZIRLAMA: Pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin. Bu arada dana etini iyice pişirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağda soğanları pembeleştirin. İçine küp küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin. Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye ilave edip, kavurun. Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin. Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman bir kasaye ya da kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın. Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Burak da kimmiş!Gazeteciliği sevdi
Sosyetiklerin en son keşfiAliye'nin mirasını yiyor...
Ayağını yerden kesti'Reklamı ben seçerim'
Sezen Van'da söyleyecek...Obezite insanı kanser yapıyor
Selülitlerini yok sayıyorKısa... Kısa... Kısa...
Beach kulüpte assolistSevgilisinden kopamıyor...
Çeşme'de yaşgünü partisiDayak cennetten çıkma MI?
Güzelliğinize sihirli dokunuşlarBeyni çözmek zordur!
Tiryakilere psikiyatrik...Sinüzit ağrısı yüz...
Acil servisAŞK mesajları
Çelebi Çiçek ile TAROT KartlarıYeşilçam'ın sıcaklığını...
Op. Dr. Ahmet...
GÜNCEL
Bedeli Bedeli tuzlu olacak
Ankara'daki su sıkıntısını yaşamak istemeyen Megakent'in başkanı,...
Lida mı öldürdü!
Süter vasiyet ettiği gibi...
Hangisi daha vahşi?
'Basarısız' cellat
Felaket sağanağı
Maviş melek 'net'te
SPOR
Kralı Kralı gelsin farketmez
Devler Ligi'nde başarılı olacaklarını söyleyen Tümer,...
Tango böyle yapılır
Anlamlı galibiyet
Hazımsız Belçikalılar
Hedef çifte bayram
Devler bizi bekliyor!
Karar hukuk dışı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 48.082,170 D:% 0,69
DOLAR S: 1,322 D:% -0,38
EURO S: 1,804 D:% -0,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu