Günün Menüsü
Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası MALZEME: 1 kase yeşil mercimek, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı kesme ev eriştesi, 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı nane, 10 bardak su, yuvarlama için; 1 ekmek hamuru HAZIRLAMA: Unu bir süre yağda kavurun. Daha sonra içine salça ve mercimeği katın. Suyunu da ilave edip kaynayınca içine erişteleri atın. Bir süre bu şekilde ateşte kalan çorbayı ateşten indirdikten sonra üzerine naneyi ekleyin.
Düzce Köftesi MALZEME: Yarım kilo kıyma, 1 çay bardağı mısır unu, 1 adet yumurta, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, tuz, yenibahar, kimyon, karabiber. Püre için: 4-5 adet patates, yarım kahve fincan zeytinyağı, çeyrek limon suyu, tuz, muskat HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak püreyi hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyarak rendeleyin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve muskatı ilave ederek ezin. Pürüzsüz kıvama getirin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Köfteler için kıymaya yumurta, mısır unu, rendelenmiş soğan, yenibahar, karabiber, kimyon, tuz ve tereyağını ilave ederek yoğurun. Köfte harcını özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Tavada sıvı yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış köfteleri servis tabağına yerleştirin. Püre ile birlikte servis yapın. NOT: Dilerseniz patates kızartması ile de servis yapabilirsiniz.
Karacaköy Pilavı MALZEME: 500 gr kuşbaşı dana eti, 2 su bardağı pirinç, çeyrek çay bardağı sıvı yağ, 2 adet soğan, 1 adet havuç, yarım demet dereotu, 1 bardak yerfıstığı, 2 kaşık tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 2 bardak su HAZIRLAMA: Pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin. Bu arada dana etini iyice pişirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağda soğanları pembeleştirin. İçine küp küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin. Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye ilave edip, kavurun. Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin. Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman bir kasaye ya da kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın. Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın.
|