Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Çin Usulü Tavuk Kanadı
MALZEME: 12 adet tavuk kanadı
, 1/2 kahve fincanı bal, soya sosu, tuz, karabiber, kırmızıbiber.
HAZIRLAMA: Tavuk kanatlarının uç kısımlarında kalabilecek tüyleri temizleyebilmek için 2-3 tanesini bir şişe takarak aynı anda tütsüleyebilirsiniz. Tavuk kanatlarını bir kaşık unla ovalayarak oluşan siyah noktaların kaybolmasını sağlayın. Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte çırpın. Bu karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın. Sos kasesini kapakla kapatarak buzdolabında 2 saat bekletin. Tavuk kanatlarının iki tarafını da bu sosa batırın. Cam tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Zeytinyağlı Kereviz
MALZEME: 600 gr kereviz
, 4 adet limonun suyu, 4 adet havuç, 3 adet patates, 1 su bardağı zeytinyağı, 5-6 dal yıkanmış dereotu, 100 gr dondurulmuş veya konserve bezelye, 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu, 1 çay kaşığı şeker
HAZIRLAMA: Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın. Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın. Yayvan bir tencereye koyun. Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Kerevizlerin üzerine yerleştirin. Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat kadar pişirin. İnmesine yakın bezelyeleri de ilave edin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca kadar bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT: Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz.

Armut Tatlısı
MALZEME: 4 adet armut
, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu, 80 gr çikolata, 80 ml krema, kaymaklı donduma, süslemek için nane yaprağı
HAZIRLAMA: Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün. Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince su ve şeker ilave edin. 20-25 dakika pişirin. Kremayı küçük bir kabın içine koyup ısıtın. Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bir kenarda bekletin. Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun. Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soğuk haldeki armutları yerleştirin. Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Sihirli' İstanbulİşi, acısını unutturdu
Yasemin'e aileden onay yok'Kibir'le tam not aldı
Eski aşkına transfer olduNazar değmesin
'Mini etek' fena kızdırdıEsin kaynağı 70'lerin modası
Modern hayat obezite nedeniKısa... Kısa... Kısa...
Deniz şoke olduBetül Demir tam gaz
Efsane oldular'Kara Geceler'e ilgi
Bu ne agresiflik!AŞK mesajları
Çelebi Çiçek ile TAROT KartlarıKüresel tehdit GÖZde
Faranjit yatağa düşürürKronikleşen anjin...
Mantar yemek şekeri önlerGüneş ve tembellik varis yapar
Acil servisOnu anlatmak için kelime bulamam
Op. Dr. Ahmet...
GÜNCEL
Polisten Polisten terör ikazı
Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler...
Vahşetin böylesi
'Illa futbol' dedi
Sevgiliye şiirli veda
Sen misin değiştirmeyen!
Maskeli Beşler'in 'iyi'si
67'lik esrar satıcısı
SPOR
Bu Bu fırsat kaçmamalı
Beşiktaş Teknik Direktörü, ilk maçtaki avantajı düşünmeden sahaya...
Savaşıp yenmeye geldik
Adriano&Tekke harekatı
Feldkamp'tan kaza uyarısı!
El ele çifte zafere
Eyyam böyle olur!
Nonda gün sayıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL °C °C 
ANKARA °C °C 
İZMİR °C °C 
ANTALYA °C °C 
ADANA °C °C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.750,680 D:% -0,34
DOLAR S: 1,326 D:% 0,45
EURO S: 1,809 D:% 0,61
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu