Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ağustos 2007  

Süper Lig Panoraması



Gol Krallığı
3 GOL:
Sinan (Bursa), Umut (Trabzon), Gökhan (Kayseri)
2 GOL: H.Şükür, Lincoln (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Ceyhun, Gökdeniz (Trabzon)
1 GOL: Bobo, Ricardinho, İbrahim Toraman, Batuhan (Beşiktaş), Engin, Ayhan Tuna (G.Birliği), Serkan, K.Yıldırım (OFTAŞ), Yasin, A.Dursun, Krita, Murat Duruer, Bebbe (A.Gücü), Tayfun, Ediz, Murat Tosun (Ankara), Kerim, Murat Ocak, Gökhan Kaba, İlyas (Büyükşehir), Koray, M.Topuz, Iglasias (Kayseri) Ali Bayraktar, Zurita, De Nigris (G.Antep), Volkan, Ümit Karan (G.Saray), Kemal, Semih, Carlos (F.Bahçe), Metin, Kalabane, Hakan Balta, Nizamettin (V.Manisa), Jens Berthel (Kasımpaşa), M.Yıldız, Diallo (Sivas), M.Hacıoğlu,Veysel (Konyaspor), Selahattin, Musa Kuş, Julio Cesar, Kratochvil, Yusuf (Denizlispor), Riberio (Çaykur Rizespor)

3. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI

Gaziantepspor-Beşiktaş: 0-1, Trabzonspor-Ç.Rizespor: 5- 1, Denizlispor-V.Manisa: 3-2, Büyükşehir-OFTAŞ: 1-0, G.Birliği-Bursaspor: 1-3, Galatasaray-A.Gücü: 1-0, Kayseri- Kasımpaşa: 2-0, F.Bahçe-Sivas: 1-0, Ankara-Konya: 1-1.

Haftanın takınmı
Bursaspor

Sezonun ilk 2 haftasından ancak 1 puan çıkartabilen Bursaspor, Gençlerbirliği önünde kazanmak için her şeyini ortaya koydu. Yeşil-Beyazlı takım deplasmandaki etkili futboluyla haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın hakemi
Uğur Söylemez

Büyükşehir-OFTAŞ maçını yöneten Uğur Söylemez çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken maçı hatasız tamamlayarak büyük takdir topladı.

Haftanın karması
Hernandez (Bursaspor) Deniz (F.Bahçe) Efe (Büyükşehir) Carlos (F.Bahçe) S.Kurtuluş (Beşiktaş) Lincoln (G.Saray) Umut (Trabzon) Kratochvil (Denizli) M.Topuz (Kayseri) Ceyhun (Trabzon) Sinan (Bursa)

Haftanın Futbolcusu
Sinan (Bursaspor)

Bursaspor'un golcü yıldızı Sinan Kaloğlu, Gençlerbirliği'ni tek başına teslim alan isimdi. Sadece hat-trick yapmakla kalmayarak sahanın her yerine krampon izlerini bıraktı.

Haftanın golü

Ligin 3. haftasında seçimi çok zor birbirinden güzel goller vardı. Lincoln'ün Ankaragücü'ne attığı füze golün yanı sıra Büyükşehirli İlyas'ın golü jeneriklere geçecek kadar şıktı.

Haftanın kare ası
Sinan (Bursaspor) Ceyhun (Trabzon) Lincoln (G.Saray) R.Carlos (F.Bahçe)

Haftanın teknik adamı
Bülent Korkmaz

Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Gençlerbirliği gibi güçlü bir ekip karşısında iyi bir taktik örneği sergiledi. Başkent ekibini çok başarılı bir şekilde tahlil eden Korkmaz kozlarını en iyi şekilde kullandı.

Haftanın olayı
Roberto Carlos siftah yaptı

Ligin 3. haftasına damga vuran en önemli olay Roberto Carlos'un Fenerbahçe forması altında ligde ilk kez gol atması oldu. Galatasaray ve Beşiktaş 3. haftayı da fire vermeden geçerek ilk 2 sırayı paylaştı.

Kart görenler
SARI KARTLAR:
Ekrem, De Nigris (Gaziantep), Rızvan, Efe, İlyas, Gökhan (Büyükşehir), Ümit, İlhan, Orhan, Ferhat (OFTAŞ), Engin (G.Birliği), Mustafa, İsmail, Sinan (Bursaspor), Edu, Lugano, Selçuk, Deniz (F.Bahçe), Abdurrahman, Balili, Hayrettin (Sivasspor), Serkan (Ç.Rizespor), Cangele, Mehmet Topuz (Kayserispor), Sınouh, Cihat (Kasımpaşa), Yusuf, Carlos Alberto, Zafer Demir (Denizlispor), Holosko, Kalabane, Dvornik, Ümit, Uğur İnceman (Vestel Manisaspor), Veysel, Erman, Erkan (Konyaspor), Hürriyet, Bilal, Batak (Ankaraspor), Song, Ayhan (Galatasaray), Kirita, İlkem, El Yasa (Ankaragücü)
KIRMIZI KART: Cihan (Bursaspor)

ŞAMPİYONLAR LİGİ
3. ÖN ELEME: Yarın:
(20.15) Beşiktaş-Zurih, (21.30) Anderlecht- Fenerbahçe,
UEFA KUPASI: 30 Ağustos Perşembe: (19.00) Kayseri Erciyes-Maccabi Tel Aviv, (21.00) Galatasaray-Slaven Koprivnica,
SÜPER LİG: 31 Ağustos Cuma: (21.00) Bursaspor-Trabzonspor.
1 Eylül Cumartesi: (20.00) Konya-Denizli, Ç.Rize-Büyükşehir, A.Gücü-G.Birliği (21.00) Beşiktaş-Kayserispor.
2 Eylül Pazar: (18.00) Oftaş-Fenerbahçe, 20.00 Sivas- G.Antep, Kasımpaşa-Ankaraspor, (21.00) Vestel Manisa-Galatasaray

Ceza tahtası
DELGADO
Nobre'den sonra Delgado da tepki verme modasını sürdürdü. Oyundan alındıktan sonra çimenlere tekme savurması ve tünel tavanını yumruklaması asla kabul görecek hareketler değildi. Delgado bu huylarını bir an önce terketmeli.

FUAT ÇAPA
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa için tehlike çanları artık çok yakından çalıyor. Başkent ekibi sahasında oynadığı 2. maçını da kaybederken Fuat Çapa kötü giden oyuna hiçbir önlem almayarak yenilgide başrol oynadı.

Kader anı

Gaziantepspor ile Beşiktaş arasındaki mücadele 0- 0 bitmek üzereydi. Uzatma dakikalarının 90+5'i oynanıyordu. Gaziantepsporlu Zurita yerde yattığı ve tedavisi sürdüğü için bir anlamda hakem uzatmanın da uzatmasını oynatıyordu. Gözler hakem Bülent Yıldırım'dayken İbrahim Akın topu Batuhan'a aktardı. Bu futbolcu topa mükemmel vurarak Gaziantep filelerini havalandırdı. Bu golle Beşiktaş altın değerinde 3 puan alırken Batuhan G.Antep'te bir kader anına imza attı.

Yazarlar ne dedi?
FENERBAHÇE
Ömer ÜRÜNDÜL (Sabah):
Çok eleştiri alan Kezman goldeki kaçısı ve klas ortası dışında yine fiziki yetersizlikten görevini yapamadı. Selçuk ve Deniz'in orta sahayı iyi kapatmaları ve defans bloğunun dikkatli oyunuyla Fenerbahçe son bölümde sıkıntı yaşamadığı gibi pozisyonlar da bularak maçı galip kapatmayı bildi.
Alaattin METİN (Akşam): Zico Vederson'u sol bekte oynatıp Carlos'a da onun önünde görev verse kazanma, kanat bindirme, çapraz koşu yapma ve kaleye sert şut atma özelliği olan Carlos, Fenerbahçe'nin oyununu daha da güzelleştirir. Brezilyalı oyuncu Sivasspor maçında sahanın her yerinde vardı. Takımı çok iyi yönetti.
Selçuk YULA (Takvim): Son yıllarda takımdaki hastalık yine nüksetti. Gol atıp öne geçtikten sonra hiç anlayamadığım tuhaf bir şekilde maçı bırakmak, mücadele etmemek ve kalesine gelecek golü beklemek. Boş kaleye gol atamayan Kezman ise bundan sonra derdini gitsin Marco Paşa'ya anlatsın.

GALATASARAY
Ahmet ÇAKAR (Sabah):
Ayhan hayatının en iyi maçlarından birini oynadı. Orta sahadan takımı yönetti, adam kovaladı, top kaptı, kısaca her şeyi yaptı. Servet ise hala koskoca bir soru işareti benim için. Ceza alanında ne zaman rakiple mücadele etse penaltı yapar mı diye düşünüyoruz. Galatasaray yoluna iyi oynayarak devam ediyor ve görünen o ki şampiyonluğun en büyük favorisi.
Turgay ŞEREN (Akşam): Eğer Hakan Şükür öylesine yüzde yüzlük pozisyonlarda başarı sağlayamıyorsa bunu herkes düşünmeli. Lincoln Galatasaray'a çok maç kazandıracak. İnşallah sakatlanmaz. Orta sahada Ayhan geçmişteki maçlarda olduğu kadar iyiydi. Bu sezona çok iyi başladı ve öyle gidiyor. Arda eski çabukluğunu kaybetmiş. Şimdi sadece solda öylesine dolaşmakla yetiniyor.

BEŞİKTAŞ
Attila GÖKÇE (Milliyet):
Batuhan oyuna girince Beşiktaş onun yarattığı pozitif enerjiyle biraz da topu şişirerek biraz daha cesaretli yüklendi. Ancak skoru belirleyen şans golü hariç akıllıca planlanmış etkili pozisyonlar yoktu. Takım çok top kaybıyla oynarken pozisyon üretemedi.
Korkut GÖZE (Hürriyet): Beşiktaş pozisyonsuz oyunda hep bir şans golünün peşinden koştu. Bunu uzatma dakikalarında yakaladı. Ama her zaman böyle olur mu? Beşiktaş gol yollarında nefes almakta zorlanıyor. Yeni transfer Higuain'in göstereceği performans sıkıntıları ne kadar giderecek göreceğiz. Yine de Beşiktaş'ın kazanma azmi ve hırsı son anda da olsa skoru değiştirdi.

V.MANİSA VE FENERBAHÇE KAYIPSIZ GİDİYOR
PAF Ligi'nde 3. hafta geride kalırken Vestel Manisaspor ve Fenerbahçe henüz puan kaybetmeyen 2 takım. Lider Vestel Manisaspor ayrıca oynadığı 3 karşılaşmada kalesinde hiç gol görmedi. Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray 3. haftada Ankaragücü'nü 1-0 yenerken zorlandı. Geçen hafta sürpriz bir yenilgi alan Beşiktaş, G.Antep'i deplasmanda 2-0'la geçti. Haftanın en farklı galibiyetini ise 5-0'lık skorla Trabzonspor aldı.

PAF Ligi maç sonuçları
Fenerbahçe: Sivas 4-2
Büyükşehir-OFTAŞ: 1-1
G.Birliği-Bursa: 3-0
G.Antep-Beşiktaş: 0-2
Trabzon-Ç.Rize: 5-0
Kayseri-Kasımpaşa: 3-2
Ankara-Konya: 0-2
G.Saray-A.Gücü: 1-0
Denizli-V.Manisa: 0-2
Kayseri-Kasımpaşa: 3-2
Ankara-Konya: 0-2
G.Saray-A.Gücü: 1-0
Denizli-V.Manisa: 0-2


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Fener'de kaleci şokuAdriano bombası
Aslan'dan 3'lü taarruzBambaşka bir Kartal
Sakın üzülme Kral haftaya...Trabzon'dan son uyarı
Onları gözümüzde büyütmüşüzRüzgarın kızı Nevin
Bursa paramparcaOrdu, Altay'ı uzaktan yıktı
Spor turuBerraksu eküri avantajlı
Malta'dan Şovalyeli çağrıD-Smart, Süper Lig için...
Haber turuZıco'dan Yeni Kadro
Zenıt'in İnadı İnatİşte aranan Yıldız
SAKLAMBAÇ
İlk İlk görüşte aşk
Şarkıcı Ulaş Ay, tiyatrocu İstemi Betil'in kızı Senem'le aşk yaşıyor.
Nişanlışı Kia aldı
Anna zenginmiş
Annesini de işe götürüyor
3 yıldır çıkaramadı
Disneyland hayali
Çapkın Bağla Koyu'nda
EKONOMİ
Sözleşmeliye Sözleşmeliye kadro müjdesi
Hükümet, yaklaşık 100 bin sözleşmeliye müjde vermeye hazırlanıyor.
Hükümet devreye girdi havada...
Memura ek ödeme sürprizi: 360...
'Cep'te vergiler düşüyor
Yabancıya ev satışında vergi...
Satışa şartlı onay
Benzinin litresi 3-4 YKr...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 30°C 22°C 
ANKARA Yer Yer Sağanak Yağışlı 31°C 17°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 35°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.914,420 D:% 2,33
DOLAR S: 1,317 D:% 0,27
EURO S: 1,795 D:% 0,08
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu