Günün Menüsü
Zeytinyağlı Kuş Patlıcan MALZEME: 4 adet patlıcan, 2 adet domates, 1 diş sarmısak, 1 adet taze soğan, 1 çorba kaşığı salça, 1 adet sivri biber, 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 adet limon suyu, HAZIRLAMA: Patlıcanları közleyip, saplarını zedelemeden kabuklarını temizleyin. Bir tavada rendelenmiş domates, dövülmüş sarmısak, doğranmış soğan ve salça ile sos hazırlayın. Patlıcanları servis tabağına alıp, saplarından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin, kuş şekli verip biberle süsleyin. Üzerine sosu ve zeytinyağını gezdirin. Limon sıkıp soğuk olarak servis yapın.
Kağıtta Deniz Mahsulü MALZEME: 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet soğan, 4 diş sarımsak, 2 adet sivribiber, 100 gr mantar, 100 gr kalamar, 100 gr ahtapot, 100 gr fener balığı, 100 gr karides, 10 adet midye, 1 adet domates, 1 su bardağı domates suyu, 1 kahve fincanı soya sosu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLAMA: Tereyağını bir tencerede eritin. Küçük küçük doğranmış soğanları, sarımsakları, mantarları ve sivri biberleri ilave edin. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. Sonra iri parçalar halinde kesilmiş kalamar, ahtapot, fener balığı, karides ve midyeleri ekleyin. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra dörde bölerek tencereye aktarın ve bir taşım kaynatın. Soya sosunu ilave edin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin. Folyo kağıdını fırın tepsisine yerleştirin. Bir kenarı tepsinin dışında kalsın. Malzemeyi tepsiye boşaltın. Folyonun diğer parçasını malzemelerin üzerine örterek kenarlarını sıkıca kapatın. Orta ısılı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Cevizli Bulgur Pilavı MALZEME: 1 adet soğan, 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 su bardağı ince bulgur, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 2 adet ince doğranmış sivri biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz HAZIRLAMA: 1 adet soğanı rendeleyin. Tencerede 1 kahve fincanı sıvı yağı kızdırın. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı suyu dökün. Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin. 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
|